Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Bo jeśli tak to jak najbardziej moja owsianka jest zlepiona.
Płatki owsiane i owoc goji zalewamy na noc gorącą wodą (ale nie wrzątkiem) tak w ilości dobre 0,5 cm lub więcej nad powierzchnię płatków i przykrywamy miseczkę spodeczkiem; rano odcedzamy przez sitko płatki i goję odlewając „wywar” i przepłukujemy płatki wraz z goją świeżą przegotowaną ciepłą wodą, odsączamy, po czym wraz z rodzynkami, śliwką suszoną, orzechem włoskim i/lub migdałami dodajemy je do podgrzanego mleka o ile jest to wersja z mlekiem.
Jeśli na wodzie to wszystkie kroki j.w. tylko, że zamiast mleka dodaję jeszcze porcję WPC lub WPI, zależy co akurat mam na stanie.
A jeżeli z jogurtem to płatki owsiane wrzucam zupełnie suche i wtedy faktycznie są "luzem" :-)