Katarzyna P.

Katarzyna P. Dyrektor ds.
Marketingu i Rozwoju

Temat: Czy specjalistyczny tłuszcz utrzymujący przyprawy na...

Witam,

Pracuję w firmie, która wymyśliła specjalny rodzaj tłuszczy do marynat, który pozwala na zmiejszenie zuzywania oleju plus pozwala na dokładne przyleganie przypraw czy ziół do powierzchni mięsa. Co o tym sądzicie? Nie mam rozeznania w przemyśle mięsnym. Za wszelkie uwagi będę wdzięczna. Pozdrawiam
Michał P.

Michał P. technolog żywności ,
dietetyk

Temat: Czy specjalistyczny tłuszcz utrzymujący przyprawy na...

Ciekawy temat, na czasie.
Akurat nie jest trudny. Należy przeprowadzić analizę:
1. zalet i wad nowego produktu w odniesieniu do nowego zastosowania (termostabilność, stałość jakości w czasie, odporność na zmiany w op MAP i Vacum
2. jakość i rodzaj mięs (surowe, po obróbce termicznej, nastrzyknięte (ile i czym)
3. rodzaj obróbki termicznej (pieczenie, smażenie - zakresy temp, zamrażanie
4. ocena sensoryczna
5. analiza porównawcza wyników testów - np porównać z olejem. Oczywiście ważna jest analiza cenowa (opłacalność stosowania )
Dopiero po przeanalizowaniu wyników porównań można określić sensowność i zasadność proponowania nowego środka.
Ważne!!!
Bardzo istotnym elementem jet informacja umieszczona na etykiecie wyrobu gotowego.

Następna dyskusja:

MOM - czy warto sprawdzać




Wyślij zaproszenie do