Iwona Kaczmarska

Iwona Kaczmarska

Technolog żywności, Sfinks Polska SA
Łask, łódzkie

Umiejętności

HACCP Zapewnienia Jakości Audyty jakości ISO 9001 Kontrola jakości prawojazdy kategori B Znajomość obsługi komputera w systemie WINDOWS

Języki

rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Sfinks Polska S.A.
Technolog żywności
nadzór nad systemem ,,Centrali” we wszystkich restauracjach
Sphinx, Wook, Chłopskie Jadło
• Wprowadzanie receptur, zakładanie indeksów sprzedażowych, nadawanie cen sprzedażowych
- opracowywanie kart produktowych
- opracowanie i nadzór nad Księgami Receptur
- kontrola i raporty magazynowe
- opracowywanie i udział we wdrażaniu nowych dań
- nadzór nad magazynem przypraw ,,Centralnych”
- przeprowadzanie kontroli systemu HACCP w restauracjach
Logo
Technolog – Kierownik Produkcji
Firma ,,ESKA” Sp. z o.o. w Kielcach (znak firmowy Kielczanki i Sarad)
Firma zajmująca się produkcją – pomadek mlecznych krówek, wyrobów czekoladowych (galaretka w czekoladzie, pianka, itp.)galaretki, herbatnika, piernika, wafli i wyroby sypkie paczkowane.
Zakres obowiązków:
- nadzorować proces produkcyjny
- opracowywać dokumentacje produkcyjno-technologiczną
- opracowywać projekty nowych wyrobów
- prowadzić i organizować zmiany dokumentacji Księgi HACCP
- opracować i wprowadzić procedury systemu jakości ISO 9001
Logo
Technolog – Kierownik produkcji, pełnomocnik ds. HACCP
Zakład Cukierniczy ,,Banatkiewicz” w Kielcach
Zakład produkujący praliny i patyczki czekoladowe. Równolegle wyroby cukiernicze (pączki, bułki itp.)
Zakres obowiązków:
- nadzorować proces produkcji
- opracowywać dokumentacje produkcyjno-technologiczną
- wdrażać i opracowywać nowe wyroby
- planować, prowadzić i organizować działania zmierzające do opracowywania oraz zmian dokumentacji zintegrowanego systemu(Księga jakości i HACCP, Procedury, Instrukcje GHP/GMP)
- nadzorować – Księgę Jakości, procedury systemu jakości, instrukcje systemu jakości
- planować i przeprowadzać szkolenia z zakresu minimum sanitarnego oraz systemu HACCP
Logo
Dyrektor ds. produkcji firma ,,CELPOL” Spółka Jawna w Łasku.
,,CELPOL” Spółka Jawna w Łasku.
Firma zajmująca się produkcją herbatnika, piernika, wafla i wyrobów biszkoptowych.
Zakres obowiązków:
- planować i organizować produkcję (w firmie było zatrudnionych 105 pracowników produkcyjnych)
- planować i kontrolować zakupy surowców
- kontrolować jakość wyrobów gotowych i półproduktów
- wdrażać system HACCP
Logo
Główny technolog w firmie ,,CELPOL”
,,CELPOL” Spółka Jawna w Łasku.
Logo
Zastępca głównego technologa w firmie ,,CELPOL”
,,CELPOL” Spółka Jawna w Łasku.
Zakres obowiązków:
- nadzorować proces produkcji
- opracowywać dokumentacje produkcyjno-technologiczną
- wdrażać i opracowywać nowe wyroby

Szkolenia i kursy

2006 r. Szkolenie ,,Zasady rejestracji, kontroli oraz funkcjonowania
europejskiego systemu Chronionych Oznaczeń Geograficznych,
Chronionych Nazw Pochodzenia oraz Gwarantowanych
Tradycyjnych Specjalności”
Szkolenie ,,Wymagania ogólne dotyczące jednostek prowadzących
systemy certyfikacji wyrobów”

2005 r. Egzamin ,,Audit wewnętrzny systemu jakości ISO 9001 i HACCP”

2004 r. Studium Zarządzania Zasobami Ludzkimi w Agencji Rozwoju Gospodarczego

2002 r. Kurs ,,Zasady HACCP i ich zastosowanie” – kurs zakończony egzaminem na audytora wewnętrznego

Edukacja

Logo
,,Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle spożywczym” , studia podyplomowe
Studium podyplomowe w zakresie ,,Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle spożywczym” – Politechn
Logo
Technologii Cukiernictwa, magisterskie
Politechnika Łódzka Wydział Chemii Spożywczej i Biotechnologii – Technologia Cukiernictwa
Logo
Pielegniarski , średnie
Liceum Medyczne w Bełchatowie

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości