Iwona Kaczmarska
Technolog żywności, Sfinks Polska SA
Łask,
łódzkie
Umiejętności
HACCP
Zapewnienia Jakości
Audyty jakości
ISO 9001
Kontrola jakości
prawojazdy kategori B
Znajomość obsługi komputera w systemie WINDOWS
Języki
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Technolog żywności
nadzór nad systemem ,,Centrali” we wszystkich restauracjach
Sphinx, Wook, Chłopskie Jadło
• Wprowadzanie receptur, zakładanie indeksów sprzedażowych, nadawanie cen sprzedażowych
- opracowywanie kart produktowych
- opracowanie i nadzór nad Księgami Receptur
- kontrola i raporty magazynowe
- opracowywanie i udział we wdrażaniu nowych dań
- nadzór nad magazynem przypraw ,,Centralnych”
- przeprowadzanie kontroli systemu HACCP w restauracjach
Sphinx, Wook, Chłopskie Jadło
• Wprowadzanie receptur, zakładanie indeksów sprzedażowych, nadawanie cen sprzedażowych
- opracowywanie kart produktowych
- opracowanie i nadzór nad Księgami Receptur
- kontrola i raporty magazynowe
- opracowywanie i udział we wdrażaniu nowych dań
- nadzór nad magazynem przypraw ,,Centralnych”
- przeprowadzanie kontroli systemu HACCP w restauracjach
Technolog – Kierownik Produkcji
Firma ,,ESKA” Sp. z o.o. w Kielcach (znak firmowy Kielczanki i Sarad)
Firma zajmująca się produkcją – pomadek mlecznych krówek, wyrobów czekoladowych (galaretka w czekoladzie, pianka, itp.)galaretki, herbatnika, piernika, wafli i wyroby sypkie paczkowane.
Zakres obowiązków:
- nadzorować proces produkcyjny
- opracowywać dokumentacje produkcyjno-technologiczną
- opracowywać projekty nowych wyrobów
- prowadzić i organizować zmiany dokumentacji Księgi HACCP
- opracować i wprowadzić procedury systemu jakości ISO 9001
Zakres obowiązków:
- nadzorować proces produkcyjny
- opracowywać dokumentacje produkcyjno-technologiczną
- opracowywać projekty nowych wyrobów
- prowadzić i organizować zmiany dokumentacji Księgi HACCP
- opracować i wprowadzić procedury systemu jakości ISO 9001
Technolog – Kierownik produkcji, pełnomocnik ds. HACCP
Zakład Cukierniczy ,,Banatkiewicz” w Kielcach
Zakład produkujący praliny i patyczki czekoladowe. Równolegle wyroby cukiernicze (pączki, bułki itp.)
Zakres obowiązków:
- nadzorować proces produkcji
- opracowywać dokumentacje produkcyjno-technologiczną
- wdrażać i opracowywać nowe wyroby
- planować, prowadzić i organizować działania zmierzające do opracowywania oraz zmian dokumentacji zintegrowanego systemu(Księga jakości i HACCP, Procedury, Instrukcje GHP/GMP)
- nadzorować – Księgę Jakości, procedury systemu jakości, instrukcje systemu jakości
- planować i przeprowadzać szkolenia z zakresu minimum sanitarnego oraz systemu HACCP
Zakres obowiązków:
- nadzorować proces produkcji
- opracowywać dokumentacje produkcyjno-technologiczną
- wdrażać i opracowywać nowe wyroby
- planować, prowadzić i organizować działania zmierzające do opracowywania oraz zmian dokumentacji zintegrowanego systemu(Księga jakości i HACCP, Procedury, Instrukcje GHP/GMP)
- nadzorować – Księgę Jakości, procedury systemu jakości, instrukcje systemu jakości
- planować i przeprowadzać szkolenia z zakresu minimum sanitarnego oraz systemu HACCP
Dyrektor ds. produkcji firma ,,CELPOL” Spółka Jawna w Łasku.
,,CELPOL” Spółka Jawna w Łasku.
Firma zajmująca się produkcją herbatnika, piernika, wafla i wyrobów biszkoptowych.
Zakres obowiązków:
- planować i organizować produkcję (w firmie było zatrudnionych 105 pracowników produkcyjnych)
- planować i kontrolować zakupy surowców
- kontrolować jakość wyrobów gotowych i półproduktów
- wdrażać system HACCP
Zakres obowiązków:
- planować i organizować produkcję (w firmie było zatrudnionych 105 pracowników produkcyjnych)
- planować i kontrolować zakupy surowców
- kontrolować jakość wyrobów gotowych i półproduktów
- wdrażać system HACCP
Szkolenia i kursy
2006 r. Szkolenie ,,Zasady rejestracji, kontroli oraz funkcjonowania
europejskiego systemu Chronionych Oznaczeń Geograficznych,
Chronionych Nazw Pochodzenia oraz Gwarantowanych
Tradycyjnych Specjalności”
Szkolenie ,,Wymagania ogólne dotyczące jednostek prowadzących
systemy certyfikacji wyrobów”
2005 r. Egzamin ,,Audit wewnętrzny systemu jakości ISO 9001 i HACCP”
2004 r. Studium Zarządzania Zasobami Ludzkimi w Agencji Rozwoju Gospodarczego
2002 r. Kurs ,,Zasady HACCP i ich zastosowanie” – kurs zakończony egzaminem na audytora wewnętrznego
europejskiego systemu Chronionych Oznaczeń Geograficznych,
Chronionych Nazw Pochodzenia oraz Gwarantowanych
Tradycyjnych Specjalności”
Szkolenie ,,Wymagania ogólne dotyczące jednostek prowadzących
systemy certyfikacji wyrobów”
2005 r. Egzamin ,,Audit wewnętrzny systemu jakości ISO 9001 i HACCP”
2004 r. Studium Zarządzania Zasobami Ludzkimi w Agencji Rozwoju Gospodarczego
2002 r. Kurs ,,Zasady HACCP i ich zastosowanie” – kurs zakończony egzaminem na audytora wewnętrznego
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości