Monika Magdalena Pulit

Monika Magdalena Pulit

inż. Technologii żywności
Nowy Sącz, małopolskie

Umiejętności

Coaching Consulting Project Management Audyty jakości Zarządzanie ryzykiem Jakość dostawcy Wdrożenia systemów Planowanie oraz koordynacja całościowych działań związanych z procesami walidacyjnymi w Firmie

Języki

angielski
dobry
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Specjalista ds zarządzania jakością
ZakŁady Mięsne "Szubryt
Nadzór nad dokumentacją jakościową i produkcyjną
Opracowywanie kart produktów, specyfikacji oraz warstwy tekstowej etykiet
Nadzór na przyjęciem surowców i materiałów dodatkowych
Koordynowanie prac DDD
Nadzór nad badaniami laboratoryjnymi
Współpraca z jednostkami kontrolującymi zakład
Przeprowadzanie auditów wewnętrznych i szkoleń jakościowych
Nadzór na działaniami korygującymi i CCP
Przewodniczenie zespołowi ds HACCP
Nadzór na higiena procesu produktu
Czynne uczestnictwo we wdrażaniu nowych produktów
Opracowywanie wyników i sprawozdań z prowadzonych badań
Logo
Kierownik laboratorium
Galicjanka
- koordynacja działań realizowanych w laboratorium
- opracowywanie wyników i sprawozdań z prowadzonych badań
- zarządzanie dokumentacją laboratoryjną
- opracowywanie nowych metodyk badawczych
- prowadzenie ewidencji reklamacji oraz podejmowanie decyzji w obszarze
zarządzania produktami niezgodnymi
- nadzorowanie wyposażenia laboratoryjnego, materiałów odniesienia, wzorców oraz materiałów pomocniczych (w tym materiałów niebezpiecznych i prekursorów),
- nadzorowanie walidacji metod nieznormalizowanych i/lub poprawności stosowanych metod analitycznych,
-wykonywanie badań laboratoryjnych w sytuacjach wymagających zapewnienia ciągłości pracy laboratorium.

Ponadto pełnienie funkcji Pełnomocnika ds. jakości ISO 9001 i HACCP
Coca-Cola HBC Polska
Technik laboratoryjny
Spore doświadczenie zawodowe zdobyłam pracując w Dziale Zapewnienia Jakości,
w rozlewni wody Coca-Cola HBC Sp. z o.o. (wcześniej Multivita) w Tyliczu. Odpowiadałam
za bieżącą kontrolę jakości zgodnie z przyjętymi w firmie procedurami. Przeprowadzałam
analizy fizykochemiczne, organoleptyczne i mikrobiologiczne surowców, półproduktów,
produktu gotowego oraz środków myjących . Podejmowałam decyzję o wstrzymaniu
produkcji, partii surowca lub wyrobu gotowego w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości.
Pracując w międzynarodowej firmie miałam sposobność porozumiewania się językiem angielskim.
Logo
Technolog żywności
„MARINA” s.j. w Dobrej k/ Limanowej
Firma zajmowała się produkcją przypraw.
Obowiązki
tworzenie innowacji, nowych produktów,
odpowiedzialność za technologię produkcji nowych/standardowych produktów pod względem pełnej dokumentacji i zgodności z obowiązującymi przepisami prawa UE,
tworzenie dokumentacji technologicznej (specyfikacje, receptury),
rozwój nowych produktów,

Szkolenia i kursy

Szkolenie w zakresie sprawdzania wrażliwości sensorycznej organizowanym przez PTTŻ Oddział Małopolski;
Szkolenie w zakresie prawa żywnościowego organizowane przez KIG.
Szkolenie w zakresie HACCP z uwzględnieniem podstaw auditowania organizowane przez managera EEQ
Szkolenie na pełnomocnika ds. jakości organizowane przez MADE ukończone certyfikatem DEKRA.
Szkolenie z zasad znakowania produktów spożywczych organizowane przez IJHARS.
Kontrola podwójnej zakładki - szkolenie wewnętrzne.
Auditor systemów IFS i BRC.

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka;, inżynierskie
Akademia Rolnicza im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Dietetyka, licencjackie
studium medyczne

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

Kultura, hodowla zwierząt, gra na skrzypcach, śpiew (muzyka chóralna), rozwiązywanie krzyżówek, pływanie, jazda na rowerze, podróże, gotowanie.

Inne

znajomość standardów jakości stosowanych w przetwórstwie żywności (IFS, BRC, HACCP, GMP, GHP oraz GLP) i norm ISO 9001, dobra znajomość przepisów prawa żywnościowego

Grupy

Laboratory
Laboratory
Grupa zrzeszająca osoby powiązane z laboratoriamy oraz sprzętem laboratoryjnym. Najświeższe informacje z rynku- mozliwości rozwoju zawodowego!!
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego
Technolodzy Żywności
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.