Monika Magdalena Pulit
inż. Technologii żywności
Nowy Sącz,
małopolskie
Umiejętności
Coaching
Consulting
Project Management
Audyty jakości
Zarządzanie ryzykiem
Jakość dostawcy
Wdrożenia systemów
Planowanie oraz koordynacja całościowych działań związanych z procesami walidacyjnymi w Firmie
Języki
angielski
dobry
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds zarządzania jakością
ZakŁady Mięsne "Szubryt
Nadzór nad dokumentacją jakościową i produkcyjną
Opracowywanie kart produktów, specyfikacji oraz warstwy tekstowej etykiet
Nadzór na przyjęciem surowców i materiałów dodatkowych
Koordynowanie prac DDD
Nadzór nad badaniami laboratoryjnymi
Współpraca z jednostkami kontrolującymi zakład
Przeprowadzanie auditów wewnętrznych i szkoleń jakościowych
Nadzór na działaniami korygującymi i CCP
Przewodniczenie zespołowi ds HACCP
Nadzór na higiena procesu produktu
Czynne uczestnictwo we wdrażaniu nowych produktów
Opracowywanie wyników i sprawozdań z prowadzonych badań
Opracowywanie kart produktów, specyfikacji oraz warstwy tekstowej etykiet
Nadzór na przyjęciem surowców i materiałów dodatkowych
Koordynowanie prac DDD
Nadzór nad badaniami laboratoryjnymi
Współpraca z jednostkami kontrolującymi zakład
Przeprowadzanie auditów wewnętrznych i szkoleń jakościowych
Nadzór na działaniami korygującymi i CCP
Przewodniczenie zespołowi ds HACCP
Nadzór na higiena procesu produktu
Czynne uczestnictwo we wdrażaniu nowych produktów
Opracowywanie wyników i sprawozdań z prowadzonych badań
Kierownik laboratorium
Galicjanka
- koordynacja działań realizowanych w laboratorium
- opracowywanie wyników i sprawozdań z prowadzonych badań
- zarządzanie dokumentacją laboratoryjną
- opracowywanie nowych metodyk badawczych
- prowadzenie ewidencji reklamacji oraz podejmowanie decyzji w obszarze
zarządzania produktami niezgodnymi
- nadzorowanie wyposażenia laboratoryjnego, materiałów odniesienia, wzorców oraz materiałów pomocniczych (w tym materiałów niebezpiecznych i prekursorów),
- nadzorowanie walidacji metod nieznormalizowanych i/lub poprawności stosowanych metod analitycznych,
-wykonywanie badań laboratoryjnych w sytuacjach wymagających zapewnienia ciągłości pracy laboratorium.
Ponadto pełnienie funkcji Pełnomocnika ds. jakości ISO 9001 i HACCP
- opracowywanie wyników i sprawozdań z prowadzonych badań
- zarządzanie dokumentacją laboratoryjną
- opracowywanie nowych metodyk badawczych
- prowadzenie ewidencji reklamacji oraz podejmowanie decyzji w obszarze
zarządzania produktami niezgodnymi
- nadzorowanie wyposażenia laboratoryjnego, materiałów odniesienia, wzorców oraz materiałów pomocniczych (w tym materiałów niebezpiecznych i prekursorów),
- nadzorowanie walidacji metod nieznormalizowanych i/lub poprawności stosowanych metod analitycznych,
-wykonywanie badań laboratoryjnych w sytuacjach wymagających zapewnienia ciągłości pracy laboratorium.
Ponadto pełnienie funkcji Pełnomocnika ds. jakości ISO 9001 i HACCP
Technik laboratoryjny
Spore doświadczenie zawodowe zdobyłam pracując w Dziale Zapewnienia Jakości,
w rozlewni wody Coca-Cola HBC Sp. z o.o. (wcześniej Multivita) w Tyliczu. Odpowiadałam
za bieżącą kontrolę jakości zgodnie z przyjętymi w firmie procedurami. Przeprowadzałam
analizy fizykochemiczne, organoleptyczne i mikrobiologiczne surowców, półproduktów,
produktu gotowego oraz środków myjących . Podejmowałam decyzję o wstrzymaniu
produkcji, partii surowca lub wyrobu gotowego w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości.
Pracując w międzynarodowej firmie miałam sposobność porozumiewania się językiem angielskim.
w rozlewni wody Coca-Cola HBC Sp. z o.o. (wcześniej Multivita) w Tyliczu. Odpowiadałam
za bieżącą kontrolę jakości zgodnie z przyjętymi w firmie procedurami. Przeprowadzałam
analizy fizykochemiczne, organoleptyczne i mikrobiologiczne surowców, półproduktów,
produktu gotowego oraz środków myjących . Podejmowałam decyzję o wstrzymaniu
produkcji, partii surowca lub wyrobu gotowego w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości.
Pracując w międzynarodowej firmie miałam sposobność porozumiewania się językiem angielskim.
Technolog żywności
„MARINA” s.j. w Dobrej k/ Limanowej
Firma zajmowała się produkcją przypraw.
Obowiązki
tworzenie innowacji, nowych produktów,
odpowiedzialność za technologię produkcji nowych/standardowych produktów pod względem pełnej dokumentacji i zgodności z obowiązującymi przepisami prawa UE,
tworzenie dokumentacji technologicznej (specyfikacje, receptury),
rozwój nowych produktów,
Obowiązki
tworzenie innowacji, nowych produktów,
odpowiedzialność za technologię produkcji nowych/standardowych produktów pod względem pełnej dokumentacji i zgodności z obowiązującymi przepisami prawa UE,
tworzenie dokumentacji technologicznej (specyfikacje, receptury),
rozwój nowych produktów,
Szkolenia i kursy
Szkolenie w zakresie sprawdzania wrażliwości sensorycznej organizowanym przez PTTŻ Oddział Małopolski;
Szkolenie w zakresie prawa żywnościowego organizowane przez KIG.
Szkolenie w zakresie HACCP z uwzględnieniem podstaw auditowania organizowane przez managera EEQ
Szkolenie na pełnomocnika ds. jakości organizowane przez MADE ukończone certyfikatem DEKRA.
Szkolenie z zasad znakowania produktów spożywczych organizowane przez IJHARS.
Kontrola podwójnej zakładki - szkolenie wewnętrzne.
Auditor systemów IFS i BRC.
Szkolenie w zakresie prawa żywnościowego organizowane przez KIG.
Szkolenie w zakresie HACCP z uwzględnieniem podstaw auditowania organizowane przez managera EEQ
Szkolenie na pełnomocnika ds. jakości organizowane przez MADE ukończone certyfikatem DEKRA.
Szkolenie z zasad znakowania produktów spożywczych organizowane przez IJHARS.
Kontrola podwójnej zakładki - szkolenie wewnętrzne.
Auditor systemów IFS i BRC.
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zainteresowania
Kultura, hodowla zwierząt, gra na skrzypcach, śpiew (muzyka chóralna), rozwiązywanie krzyżówek, pływanie, jazda na rowerze, podróże, gotowanie.
Inne
znajomość standardów jakości stosowanych w przetwórstwie żywności (IFS, BRC, HACCP, GMP, GHP oraz GLP) i norm ISO 9001, dobra znajomość przepisów prawa żywnościowego
Grupy
Laboratory
Grupa zrzeszająca osoby powiązane z laboratoriamy oraz sprzętem laboratoryjnym. Najświeższe informacje z rynku- mozliwości rozwoju zawodowego!!
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.