Anna Matusiak
Technolog żywności, specjalista ds. legislacji żywności w dziale R&D, Krynica Vitamin SA
Bujny,
łódzkie
Umiejętności
obsługa komputera
Umiejętność pracy w grupie
Umiejętność pracy pod presją czasu
CDN XL
Pakiet MS Offiece
Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności
ProRESS
angielski - średniozaawansowany
Samodzielność, odpowiedzialność, dokładność
Prawo jazdy kat. B czynne oraz własny samochód osobowy
nadzór nad jakością i bezpieczeństwem produktów HACCP BRC IFS
Kontrola procesów
proGASS
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Technolog żywności, specjalista ds. legislacji żywności w dziale R&D
Udział w badaniu potrzeb i oczekiwań klientów, przygotowanie prób nowych produktów dla klientów i Działu Handlowego oraz wdrożenie zaakceptowanych projektów do produkcji seryjnej
Dobór i weryfikacja dostawców surowców
Przygotowanie zapisów na etykietach zgonie z wymogami aktualnego prawa żywnościowego w Polsce i Unii Europejskiej, dostosowanie znakowania wyrobu do szczegółowych wymagań wewnętrznych aktów prawnych poszczególnych krajów Unii Europejskiej
Sporządzanie specyfikacji technologicznych, receptur oraz innej dokumentacji związanej z produktem oraz zarządzanie dokumentacją technologiczną
Opracowanie projektów rozwoju produktów oraz nowych rozwiązań technologicznych, współpraca z ośrodkami badawczymi
Dobór i weryfikacja dostawców surowców
Przygotowanie zapisów na etykietach zgonie z wymogami aktualnego prawa żywnościowego w Polsce i Unii Europejskiej, dostosowanie znakowania wyrobu do szczegółowych wymagań wewnętrznych aktów prawnych poszczególnych krajów Unii Europejskiej
Sporządzanie specyfikacji technologicznych, receptur oraz innej dokumentacji związanej z produktem oraz zarządzanie dokumentacją technologiczną
Opracowanie projektów rozwoju produktów oraz nowych rozwiązań technologicznych, współpraca z ośrodkami badawczymi
Technolog żywności, specjlista ds. zakupów
Kompleks Gastronomiczno-Hotelarski "Górski" w Proszeniu
Szkolenia pracowników
Nadzór i udoskonalenie systemu jakości
Reprezentacją obiektu przed Inspekcją Sanitarną
Wybór odpowiedniej jakości surowca, zamówienia, układanie receptur
Rozliczanie surowców i produktów gotowych, nadzór nad gospodarką magazynową głównie za pomocą programów proGASS i proRESS, obliczanie kosztów potraw i kalkulacja imprez.
Nadzór i udoskonalenie systemu jakości
Reprezentacją obiektu przed Inspekcją Sanitarną
Wybór odpowiedniej jakości surowca, zamówienia, układanie receptur
Rozliczanie surowców i produktów gotowych, nadzór nad gospodarką magazynową głównie za pomocą programów proGASS i proRESS, obliczanie kosztów potraw i kalkulacja imprez.
Szkolenia i kursy
V i VII letnia Szkoła Prawa Żywnościowego - IGI FOOD
ENERGETYKI, IZOTONIKI I ŻYWNOŚĆ DLA SPORTOWCÓW– skład, oznakowanie, zmiany w przepisach - IGI FOOD
Etykieta na rynek USA - IGI FOOD
Znakowanie produktów spożywczych - JARS
ENERGETYKI, IZOTONIKI I ŻYWNOŚĆ DLA SPORTOWCÓW– skład, oznakowanie, zmiany w przepisach - IGI FOOD
Etykieta na rynek USA - IGI FOOD
Znakowanie produktów spożywczych - JARS
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia
Zainteresowania
Gotowanie, renowacja starych mebli.
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.