Anna Matusiak

Anna Matusiak

Technolog żywności, specjalista ds. legislacji żywności w dziale R&D, Krynica Vitamin SA
Bujny, łódzkie

Umiejętności

obsługa komputera Umiejętność pracy w grupie Umiejętność pracy pod presją czasu CDN XL Pakiet MS Offiece Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności ProRESS angielski - średniozaawansowany Samodzielność, odpowiedzialność, dokładność Prawo jazdy kat. B czynne oraz własny samochód osobowy nadzór nad jakością i bezpieczeństwem produktów HACCP BRC IFS Kontrola procesów proGASS

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Krynica Vitamin Sp z o.o.
Technolog żywności, specjalista ds. legislacji żywności w dziale R&D
Udział w badaniu potrzeb i oczekiwań klientów, przygotowanie prób nowych produktów dla klientów i Działu Handlowego oraz wdrożenie zaakceptowanych projektów do produkcji seryjnej
Dobór i weryfikacja dostawców surowców
Przygotowanie zapisów na etykietach zgonie z wymogami aktualnego prawa żywnościowego w Polsce i Unii Europejskiej, dostosowanie znakowania wyrobu do szczegółowych wymagań wewnętrznych aktów prawnych poszczególnych krajów Unii Europejskiej
Sporządzanie specyfikacji technologicznych, receptur oraz innej dokumentacji związanej z produktem oraz zarządzanie dokumentacją technologiczną
Opracowanie projektów rozwoju produktów oraz nowych rozwiązań technologicznych, współpraca z ośrodkami badawczymi
Logo
Technolog żywności, specjlista ds. zakupów
Kompleks Gastronomiczno-Hotelarski "Górski" w Proszeniu
Szkolenia pracowników
Nadzór i udoskonalenie systemu jakości
Reprezentacją obiektu przed Inspekcją Sanitarną
Wybór odpowiedniej jakości surowca, zamówienia, układanie receptur
Rozliczanie surowców i produktów gotowych, nadzór nad gospodarką magazynową głównie za pomocą programów proGASS i proRESS, obliczanie kosztów potraw i kalkulacja imprez.
Krynica Vitamin Sp z o.o.
Laborant, specjalista ds. jakości
Nadzór pracy laboratorium
Przygotowanie nowych receptur i udział w opracowywaniu kart charakterystyki
Szkolenia pracowników produkcji
Nadzór i udoskonalenie systemu jakości
Tworzenie kart wyrobu gotowego.

Szkolenia i kursy

V i VII letnia Szkoła Prawa Żywnościowego - IGI FOOD
ENERGETYKI, IZOTONIKI I ŻYWNOŚĆ DLA SPORTOWCÓW– skład, oznakowanie, zmiany w przepisach - IGI FOOD
Etykieta na rynek USA - IGI FOOD
Znakowanie produktów spożywczych - JARS

Edukacja

Logo
Nauki o żywności, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, inżynierskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Gotowanie, renowacja starych mebli.

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.