Zbigniew Bazan

Dyrektor Zakładu Produkcyjnego.
Poznań, wielkopolskie

Umiejętności

1. Zarządzanie zakładem – branża FMCG 2. Zarządzanie obszarem produkcji 3. Zarządzenie utrzymaniem ruchu 4. Prowadzenie procesów inwestycyjnych 5. SAP EMP

Języki

polski
ojczysty
angielski
dobry
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

EOL Polska sp. z o.o.
Dyrektor Zakładu Produkcyjnego
Zarządzanie Zakładem Produkcji i konfekcjonowania olejów jadalnych z marką główną "Wielkopolski" w Szamotułach. Bezpośredni nadzór nad kierownikami zarządzającymi wydziałami produkcji, utrzymania ruchu, logistyki i planowania oraz działem jakości.
H.Cegielski - Poznań S.A.
Kierownik produkcji
Zarządzanie procesem produkcji i planowania operacyjnego. Bezpośredni nadzór nad kierownikami dwóch głównych wydziałów produkcyjnych, i szefem planowania. Bezpośrednia współpraca z Dyrektorem Sprzedaży, Produkcji i Technologii. Zarządzanie trzystu-osobowym zespołem.
Lomania Polsko-Francuska Spólka z o.o.
Dyrektor Zakładu Produkcyjnego
Odpowiedzialny za funkcjonowanie całego Zakładu Produkcyjnego w Szczodrowie koło Kościana.
Planowanie i realizacja zadań budżetowych. Bezpośredni nadzór nad pracą kierownictwa działów: produkcji, utrzymania ruchu, jakości, księgowości i skupu surowca.
Bezpośrednio odpowiedzialny za monitorowanie parametrów operacyjnych Zakładu Produkcyjnego, a także za przygotowywanie okresowych raportów finansowych dla zarządu.
Eden Springs Poland
Kierownik Zakładu
Zarządzanie zakładem produkcji wody w Grodzisku Wielkopolskim.
Zarządzanie budżetem zakładu - dział produkcji, dział utrzymania ruchu, dział jakości i magazyn. Przygotowanie raportów finansowych dla centrali firmy – comiesięczne rozliczanie i weryfikacja budżetu kosztowego. Nadzór nad procesami inwestycyjnymi. Kontakty i współpraca z firmami zewnętrznymi. Uczestnictwo w procesach negocjacyjnych. Dbanie o dobry wizerunek firmy. Współpraca z właściwymi organami kontroli państwowej oraz jednostkami samorządu terytorialnego.
Carlsberg Polska
Kierownik Działu
Nadzór nad procesem produkcyjnym w obrębie zarządzanego obszaru. Planowanie i rozliczanie produkcji wydziałowej zarówno w ujęciu dziennym jak i miesięcznym. Dbanie o sferę techniczną i jakościową. Współpraca z działem Utrzymania Ruchu – planowanie napraw/remontów bieżących i okresowych. Planowanie harmonogramów zmian dla podległego zespołu. Prowadzenie szkoleń dla nowo przyjętych pracowników. Czuwanie nad strefą kosztową i jakościową zarządzanego obszaru. Uczestniczenie w auditach zewnętrznych i wewnętrznych. Prowadzenie dokumentacji technologiczno-jakościowej związanej z systemem HACCP oraz ISO 9000.
Carlsberg Polska
Kierownik Zmianowy
Planowanie i nadzór nad procesem produkcyjnym. Rozliczanie produkcji - na zmianie. Nadzór nad personelem - na zmianie. Dbanie o sferę jakościową. Uczestniczenie w auditach zewnętrznych i wewnętrznych. Czynny udział w opracowywaniu procedur wydziałowych dotyczących wdrażania systemu HACCP oraz ISO 9000.
Logo
Kierownik Zmianowy
Okocimskie Zakłady Piwowarskie S.A.
Kompleksowy nadzór nad produkcją w obrębie trzech wydziałów. Czuwanie nad sferą jakościową, personalną i techniczna. Prowadzenie rozliczeń produkcyjnych – podległe wydziały produkcja dzienna, na koniec miesiąca cały zakład. Przygotowywanie raportów miesięcznych dla dyrekcji.
Logo
Specjalista d/s handlu.
”Rolexport” S.A. w Hrubieszowie
Przygotowanie ofert handlowych. Kontakty z klientami. Prowadzenie dokumentacji.

Szkolenia i kursy

-Szkolenie w zakresie – Analiza finansowa dla niefinansistów. Szkolenie przeprowadzone przez Mazowieckie Centrum Szkoleń Sp. zo.o.
-Szkolenie w zakresie – Zarządzanie projektami. Szkolenie przeprowadzone przez Mazowieckie Centrum Szkoleń Sp. zo.o.
-Szkolenie w zakresie – Czas pracy – efektywne zarządzanie. Szkolenie przeprowadzone przez Mazowieckie Centrum Szkoleń Sp. zo.o.
- Szkolenie w zakresie – Komunikacja organizacyjna. Szkolenie przeprowadzone przez Marschall Polska Sp. zo.o.
- Szkolenie w zakresie – Wywieranie wpływu przez angażowanie zespołu i podejmowanie decyzji. Szkolenie przeprowadzone przez House of Skills Sp. zo.o.
- Szkolenie w zakresie – Od zarządzania do przywództwa. Szkolenie przeprowadzone przez House of Skills Sp. zo.o.
- Szkolenie dla Auditorów Wewnętrznych ISO 9000: 2000. Organizator Lloyd’s Register Quality Assurance.
- Kurs w zakresie: HACCP System Zarządzania Bezpieczeństwem Zdrowotnym Żywności. Przeprowadzony przez STAND SERVICE w Bosman Browar Szczecin S.A.
- Ukończone seminarium ISO 9000 w zakresie auditu wewnętrznego. Uzyskanie uprawnienia Auditora Wewnętrznego o nr 69/97. Zakład Techniczno-Konsultingowy ”BASKO” S.C.
- Ukończony kurs w zakresie: Zapewnienie Jakości Produktów Rolno-Spożywczych. Metoda HACCP. Organizator Polskie Centrum Badań i Certyfikacji.
- Ukończony kurs w zakresie: Wdrażanie Systemów Zapewnienia jakości według norm ISO 9000. Organizator Polskie Centrum Badań i Certyfikacji.

Edukacja

Logo
Organizacja i Zarządzanie. Wydział Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej., magisterskie
Akademia Rolnicza w Szczecinie
Logo
Eksploatacja maszyn i urządzeń przemysłu rolno-spożywczego. Wydział Techniki Rolno-Spożywczej., inżynierskie
Akademia Rolnicza w Lublinie

Specjalizacje

Inżynieria
Zarządzanie inżynierią
Produkcja
Utrzymanie ruchu
Produkcja
Zarządzanie produkcją

Zainteresowania

Technika i nowinki techniczne, nauka, motoryzacja, sporty ekstremalne, muzyka, film, dobra literatura.

Inne

Największy sukces:
- Optymalizacja procesu produkcji.
- Ograniczenie kosztów produkcji.
- Optymalizacja zatrudnienia.
- Czynny udział w uruchomianiu nowych linii produkcyjnej.
- Czynny udział we wdrożeniu systemu ProdEx - "Production Excellence" - działania dotyczące ograniczenia kosztów operacyjnych w obrębie wydziału.
- Prace innowacyjne związane z modernizacją układów produkcyjnych.
- Prace przy wdrażaniu nowych produktów.
- Czynny udział w pracach nad przygotowaniem i wdrożeniem norm:
ISO 9000: 2000, HACCP, ISO 14001

Grupy

Avocado Travel
Avocado Travel
Avocado Travel to zespół ludzi z pasją i zaangażowaniem we własną pracę. Miejsce, w którym nie tylko wybierzesz wakacje, ale spotkasz ludzi, dla których turystyka to powód
Business Marketing
Business Marketing
Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketing szeptany, event marketing, experiential marketing, guerilla marketing, marketing doświadczeń, content marketing.
Droga Ciągłego Doskonalenia
Droga Ciągłego Doskonalenia
Grupa skupiająca Praktyków wdrażających programy Ciągłego Doskonalenia w organizacjach, osoby zainteresowane tematyką Ciągłego Doskonalenia
FUNDACJA SPORTOWCY DZIECIOM
FUNDACJA SPORTOWCY DZIECIOM
www.sportowcydzieciom.pl https://www.facebook.com/FundacjaSportowcyDzieciom FUNDACJA SPORTOWCY DZIECIOM - Celami Fundacji jest podejmowanie i prowadzenie działalności, pożytku publicznego, oraz s
Lean Six Sigma
Lean Six Sigma
Integracja podejścia Lean i Six Sigma w celu poprawy wydajności zarządzania łańcuchem dostaw. / Lean Six Sigma as the way to supply chain performance improvement. /
OPTYMIŚCI tu ładujemy akumulatory
OPTYMIŚCI tu ładujemy akumulatory
Człowiek optymistyczny jest szczęśliwy, potrafi cieszyć się życiem i jest zwykle bardzo lubiany. Optymizm to umiejętność patrzenia na świat w jasnych kolorach i umiejętność dostrzeżenia, że szklanka..
Pomoc Prawna W 48h
Pomoc Prawna W 48h
Grupa dla użytkowników, którzy zajmują się prawem i nie tylko, udzielamy tu pomocy i odpowiedzi w jak najkrótszym czasie!
www.ninjaprofit.plMarketing Internetowy
www.ninjaprofit.plMarketing Internetowy
Jeśli masz jakieś pytania dla mnie i chcesz zarabiać konkretne sumy w internecie zostaw coś na forum.
ZAAWANSOWANA PERSWAZJA
ZAAWANSOWANA PERSWAZJA
Jak przekonywać innych do swoich pomysłów (nawet, jeśli wmawiali Ci, że nie masz umiejętności perswazyjnych)?