Zbigniew Zapora
Produkcja pasz, przemysł młynarski, produkcja spożywcza, kierowanie produkcją, rolnictwo, ochrona środowiska, organizacja utrzymania ruchu, nadzór nad utrzymaniem ruchu i ciągłości produkcji, organizacja magazynów depozytowych na części zamiwnne
Sierpc,
mazowieckie
Umiejętności
Internet
micosoft office
Języki
angielski
dobry
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Zastępca Kierownika Młyna w Nakle
- kierowanie zakładem produkcyjnym - ok 30 pracowników plus wynajęty transport
- planowanie, koordynowanie i nadzorowanie procesów produkcyjnych i magazynowych
- nadzór nad infrastrukturą - wdrożenie programu remontów i konserwacji
- optymalizacja produkcji - wdrożenie nowych rozwiązań techniczno-organizacyjnych, realizacja projektów zwiększających wydajność zakładu i redukcję kosztów
- wdrożenie i prowadzenie 4 - brygadowego systemu pracy
- przegląd i uaktualnienie dokumentacji związanej ze standardami bezpieczeństwa i jakości żywności (ISO, HACCP, IFS, GMP)
- planowanie, koordynowanie i nadzorowanie procesów produkcyjnych i magazynowych
- nadzór nad infrastrukturą - wdrożenie programu remontów i konserwacji
- optymalizacja produkcji - wdrożenie nowych rozwiązań techniczno-organizacyjnych, realizacja projektów zwiększających wydajność zakładu i redukcję kosztów
- wdrożenie i prowadzenie 4 - brygadowego systemu pracy
- przegląd i uaktualnienie dokumentacji związanej ze standardami bezpieczeństwa i jakości żywności (ISO, HACCP, IFS, GMP)
Kierownik Zakładu Produuukcyjnego
- kierowanie zakładem produkcyjnym - 25 pracowników
- organizacja i kontrola pracy pracowników produkcji
- monitorowanie aktywności związanej z przepływem materiałów, analizą jakości produktów oraz sprawności urządzeń służących do ich produkcji
- organizacja i kontrola pracy pracowników produkcji
- monitorowanie aktywności związanej z przepływem materiałów, analizą jakości produktów oraz sprawności urządzeń służących do ich produkcji
Kierownik Wytwórni Pasz w Szamotułach, Kierownik Wytwórni Pasz w Kętrzynie
- kierowanie zakładem i zespołem pracowników - ok 40 pracowników plus zarządzanie wynajętym transportem
- planowanie procesów produkcyjnych
- wdrażanie nowych rozwiązań techniczno-organizacyjnych w sferze produkcji pasz - realizacja projektów zwiększających wydajność zakładu i redukcję kosztów
- budżetowanie i kontrola kosztów działalności produkcyjnej
- nadzór nad bezpieczeństwem pracy oraz wprowadzanie nowych metod poprawy bezpieczeństwa pracy
- wdrożenie i zapewnienie sprawnego funkcjonowania systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności wg norm ISO i HACCP
- monitorowanie aktywności związanej z przepływem surowców, analiza jakości surowców i produktów paszowych, monitorowanie ich przepływu
- nadzór nad infrastrukturą - prowadzenie inwestycji, remontów i konserwacji
- wprowadzenie programu oszczędności energii, uzyskanie certyfikatu Ochrony Środowiska dla zakładu
- planowanie procesów produkcyjnych
- wdrażanie nowych rozwiązań techniczno-organizacyjnych w sferze produkcji pasz - realizacja projektów zwiększających wydajność zakładu i redukcję kosztów
- budżetowanie i kontrola kosztów działalności produkcyjnej
- nadzór nad bezpieczeństwem pracy oraz wprowadzanie nowych metod poprawy bezpieczeństwa pracy
- wdrożenie i zapewnienie sprawnego funkcjonowania systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności wg norm ISO i HACCP
- monitorowanie aktywności związanej z przepływem surowców, analiza jakości surowców i produktów paszowych, monitorowanie ich przepływu
- nadzór nad infrastrukturą - prowadzenie inwestycji, remontów i konserwacji
- wprowadzenie programu oszczędności energii, uzyskanie certyfikatu Ochrony Środowiska dla zakładu
Szef Produkcji, Dyrektor d/s Produkcji, Dyrektor Zakładu Produkcyjnego
- zarządzanie zakładem produkcji pasz - kierowanie zakładem i zespołem pracowników - ok. 100 pracowników plus zarządzanie wynajętym transportem
- planowanie procesów produkcyjnych
- budżetowanie i kontrola kosztów działalności produkcyjnej
- nadzór na bezpieczeństwem pracy oraz wprowadzanie nowych metod poprawy bezpieczeństwa pracy
- analiza jakości surowców i produktów paszowych, monitorowanie ich przepływu
- nadzór nad infrastrukturą - prowadzenie inwestycji, remontów i konserwacji
- optymalizacja procesów produkcji pasz, wdrażanie działań podnoszących wydajność produkcji
- realizacja projektów w zakresie ograniczenia ubytków i strat
- wdrożenie systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności wg norm ISO i HACCP oraz zapewnienie realizacji produkcji zgodnie z najwyższymi standardami bezpieczeństwa i jakości
- nadzór nad organizacją pracy Biura Obsługi Klienta, tworzenie nowego systemu obsługi klienta, organizacja sprzedaży oraz rozpatrywanie reklamacji klientów
- planowanie procesów produkcyjnych
- budżetowanie i kontrola kosztów działalności produkcyjnej
- nadzór na bezpieczeństwem pracy oraz wprowadzanie nowych metod poprawy bezpieczeństwa pracy
- analiza jakości surowców i produktów paszowych, monitorowanie ich przepływu
- nadzór nad infrastrukturą - prowadzenie inwestycji, remontów i konserwacji
- optymalizacja procesów produkcji pasz, wdrażanie działań podnoszących wydajność produkcji
- realizacja projektów w zakresie ograniczenia ubytków i strat
- wdrożenie systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności wg norm ISO i HACCP oraz zapewnienie realizacji produkcji zgodnie z najwyższymi standardami bezpieczeństwa i jakości
- nadzór nad organizacją pracy Biura Obsługi Klienta, tworzenie nowego systemu obsługi klienta, organizacja sprzedaży oraz rozpatrywanie reklamacji klientów
Szkolenia i kursy
2014 r. - Certyfikat "Auditor Systemu HACCP"; Specjalista ds. systemu HACCP
2013 r. - Uprawnienia w zakresie eksploatacji i dozoru urządzeń elektrycznych, cieplnych i gazowych
2011 r. - Uzyskanie certyfikatu Ochrony Środowiska dla wytwórni pasz
2008 r. - Certyfikat "Komunikacja interpersonalna i asertywność"
2006 r. Osiągnięcie statusu "Wytwórni Światowej Klasy" (po raz drugi)
2004 r. Specjalistyczny kurs doskonalenia techniki i taktyki jazdy samochodem w warunkach i sytuacjach o najwyższym stopniu trudności
2003 r. - Uzyskanie certyfikatu ISO/HACCP
2002 r. - Certyfikat "Quality Lidership Course" - zarządzanie procesem jakości
2000 r. - Osiągnięcie statusu "Wytwórni Światowej Klasy"
2013 r. - Uprawnienia w zakresie eksploatacji i dozoru urządzeń elektrycznych, cieplnych i gazowych
2011 r. - Uzyskanie certyfikatu Ochrony Środowiska dla wytwórni pasz
2008 r. - Certyfikat "Komunikacja interpersonalna i asertywność"
2006 r. Osiągnięcie statusu "Wytwórni Światowej Klasy" (po raz drugi)
2004 r. Specjalistyczny kurs doskonalenia techniki i taktyki jazdy samochodem w warunkach i sytuacjach o najwyższym stopniu trudności
2003 r. - Uzyskanie certyfikatu ISO/HACCP
2002 r. - Certyfikat "Quality Lidership Course" - zarządzanie procesem jakości
2000 r. - Osiągnięcie statusu "Wytwórni Światowej Klasy"
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
QA
Zainteresowania
Turystyka, sport (piłka siatkowa, jazda na rowerze), literatura
Inne
Znajomość programów komputerowych: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook
Internet
Prawo jazdy kat.B
Internet
Prawo jazdy kat.B
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.