Piotr Zielonka

ZIELONKA PIOTR - KUCHARZ & CUKIERNIK
Siedlce, mazowieckie

Języki

angielski
podstawowy
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Własna działalność - właściciel firmy
ZIELONKA PIOTR - KUCHARZ & CUKIERNIK
Realizacja zleceń - współpraca z restauratorami i przedsiębiorstwami działającymi w branży gastronomicznej.
Logo
kucharz/cukiernik
Hotel IBIS STYLES w Siedlcach
Obsługa gości w restauracji, pomoc w organizacji imprez okolicznościowych, przygotowywanie ciast i deserów.
Logo
Kucharz
Gródek Dwór sp. z o.o.
Pomoc przy organizacji imprez okolicznościowych, praca w restauracji, praca sezonowa.
Logo
Kucharz
Restauracja PASJA w Siedlcach
Zaopatrzenie, przygotowywanie i wydawanie: dań restauracyjnych i cateringowych (w tym: imprezy
zorganizowane, dania dietetyczne), ciast i deserów.
Logo
Kucharz
Hotel KAMIENICA w Siedlcach
Przygotowywanie i wydawanie: śniadań (stół szwedzki, zimny i gorący bufet, a’la carte), dania restauracyjne, dania cateringowe: obiady domowe, ciasta i desery.
Obsługa imprez zorganizowanych.
Logo
szef kuchni
Restauracja SMALCZYK I LUBCZYK w Siedlcach
Opracowywanie list zaopatrzenia, monitorowanie CCP systemu HACCP, koordynowanie pracy zespołu kucharzy. Przygotowywanie dań restauracyjnych i cateringowych – obiady domowe, oraz ciast i deserów.
Logo
szef kuchni
Restauracja SPHINX w Siedlcach
Opracowywanie list zaopatrzenia, kontrola prawidłowości dostaw, monitorowanie CCP systemu HACCP. Zarządzanie zespołem kucharzy. Wdrażanie zmian: w tym nowych ofert sezonowych, we współpracy z centralą. Koordynowanie całego procesu przygotowywania
i dystrybucji dań z zastosowaniem zasad: BHP, GMP, GHP.
Logo
pomoc kucharza
Restauracja ZAŚCIANEK POLSKI w Siedlcach
Praca w zespole, udział w przygotowywaniu i wydawaniu dań restauracyjnych i cateringowych, prace porządkowe.
Logo
Szef Kuchni
Restauracja SPHINX w Siedlcach
Opracowywanie list zaopatrzenia, kontrola prawidłowości dostaw, monitorowanie CCP systemu HACCP. Zarządzanie zespołem kucharzy. Wdrażanie zmian: w tym nowych ofert sezonowych, we współpracy z centralą. Koordynowanie całego procesu przygotowywania
i dystrybucji dań z zastosowaniem zasad: BHP, GMP, GHP.
Logo
Szef Kuchni
Restauracja - Naleśnikarnia MAGELLAN w Siedlach
Tworzenie list zaopatrzenia, przygotowywanie dań – naleśników, koordynowanie pracy zespołu restauracji.

Edukacja

Logo
Dietetyka, licencjackie
Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach
Logo
Kucharz, średnie
Uzupełniające Technikum dla Dorosłych nr 8 w Siedlcach
Logo
Kucharz małej gastronomii, średnie
Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 3 w Siedlcach

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

książka, muzyka, kino, prasa, kulinaria, cukiernictwo,