Umiejętności
Zarządzanie zmianą
stały rozwój
ISO
Lean Manufacturing
Manufacturing Productivity
usprawnianie procesów
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
SMED
Przywództwo w zespole
Rysunek Techniczny
TPM
5S
Zarządzanie zespołem
Kontrola jakości
dobra organizacja pracy własnej
Il6s
znajomość SAP, PIONTX
uprawnienia trenera wewnętrznego
koordynowanie programu kaizen na linii pilotażowej
Six Sigma + Lean
Realizacja postawionych sobie celów
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Lider zespołu produkcyjnego
Bezpieczeństwo;
• Odpowiedzialność za przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony środowiska w zarządzanym obszarze,
• Reagowanie na wszelkie zagrożenia związane z bezpieczeństwem.
• Przestrzeganie przepisów prawnych dotyczących BHP i budowanie kultury bezpieczeństwa w zakładzie.
• Prowadzenie prac zgodnie z obowiązującymi procedurami BHP i P.Poż.,
Jakość;
• Przestrzeganie zasad zawartych w dokumentacji tworzącej System Bezpieczeństwa Żywności
• Kontrola parametrów jakościowych według obowiązujących standardów oraz reagowanie na wszelkie nieprawidłowości.
• Odpowiedzialność za przestrzeganie dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych.
• Udział w weryfikacji istniejących standardów.
• Współpraca z działem jakości.
• Ciągłe działanie zmierzające do redukcji odpadu i uzyskiwania wysokich wskaźników jakościowych
Koszty;
• Rozliczanie surowców i prowadzenie inwentaryzacji.
• Dbanie o stany magazynowe oraz nadzór nad kosztami bezpośrednio produkcyjnymi
• Podejmowanie działań w celu optymalizacji kosztów.
• Budowanie świadomości zespołu dotyczącej kosztów.
Dostawa;
• Nadzór nad realizacją planu produkcyjnego oraz zapewnienie wysokiego poziomu wiarygodności raportowania produkcji
• Współpraca z działem planowania produkcji w zakresie tworzenia planu produkcyjnego i planowania przezbrojeń.
• Podejmowanie działań w sytuacji zagrożenia realizacji celu. Elastyczność w działaniu.
Morale;
• Dbanie o dobre relacje w zespole, motywowanie pracowników, rozwiązywanie konfliktów.
• Angażowanie i integrowanie zespołu do brania odpowiedzialności za osiągnięcie ustalonych celów.
• Zarządzanie w oparciu o najlepsze praktyki zarządzana wynikami.
• Motywowanie pracowników i dbałość o ich rozwój zgodnie z matrycami kompetencji
• Angażowanie pracowników w działania usprawniające.
• Prowadzenie spotkań informacyjnych z zespołem.
• Prowadzenie spotkań 1 na 1.
Zarządzanie i organizacja pracy;
• Definiowanie i realizowanie celów indywidualnych oraz celów swojego zespołu i monitorowanie stopnia ich realizacji.
• Zarządzania, kontrolowanie i koordynowanie wszystkich zasobów produkcyjnych (ludzi, maszyn, materiałów) w celu wykonania ustalonego planu produkcji.
• Przeprowadzanie instruktaży stanowisk oraz szkoleń dla pracowników.
• Wdrażanie nowych pracowników w ramach zadań na stanowisku pod kątem respektowania i utrzymania zdefiniowanych standardów.
• Odpowiedzialność za komunikację między zmianami oraz działami wspierającymi produkcję.
• Tworzenie harmonogramów pracy, kontrola czasu pracy podległego zespołu oraz planowanie i udzielanie urlopów wypoczynkowych.
• Przeprowadzanie oceny pracowników.
• Udział w rekrutacji podległego zespołu.
• Korzystanie z narzędzi Problem Solving podczas rozwiązywania problemów produkcyjnych
Inne
• Podejmowanie decyzji z zakresu utrzymania ruchu w ramach swoich kompetencji, we współpracy z pracownikami utrzymanie ruchu.
• Aktywne uczestnictwo w programach usprawniających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię na obszarach, redukujących straty.
• Przygotowywanie raportów produkcyjnych.
• Odpowiedzialność za przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony środowiska w zarządzanym obszarze,
• Reagowanie na wszelkie zagrożenia związane z bezpieczeństwem.
• Przestrzeganie przepisów prawnych dotyczących BHP i budowanie kultury bezpieczeństwa w zakładzie.
• Prowadzenie prac zgodnie z obowiązującymi procedurami BHP i P.Poż.,
Jakość;
• Przestrzeganie zasad zawartych w dokumentacji tworzącej System Bezpieczeństwa Żywności
• Kontrola parametrów jakościowych według obowiązujących standardów oraz reagowanie na wszelkie nieprawidłowości.
• Odpowiedzialność za przestrzeganie dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych.
• Udział w weryfikacji istniejących standardów.
• Współpraca z działem jakości.
• Ciągłe działanie zmierzające do redukcji odpadu i uzyskiwania wysokich wskaźników jakościowych
Koszty;
• Rozliczanie surowców i prowadzenie inwentaryzacji.
• Dbanie o stany magazynowe oraz nadzór nad kosztami bezpośrednio produkcyjnymi
• Podejmowanie działań w celu optymalizacji kosztów.
• Budowanie świadomości zespołu dotyczącej kosztów.
Dostawa;
• Nadzór nad realizacją planu produkcyjnego oraz zapewnienie wysokiego poziomu wiarygodności raportowania produkcji
• Współpraca z działem planowania produkcji w zakresie tworzenia planu produkcyjnego i planowania przezbrojeń.
• Podejmowanie działań w sytuacji zagrożenia realizacji celu. Elastyczność w działaniu.
Morale;
• Dbanie o dobre relacje w zespole, motywowanie pracowników, rozwiązywanie konfliktów.
• Angażowanie i integrowanie zespołu do brania odpowiedzialności za osiągnięcie ustalonych celów.
• Zarządzanie w oparciu o najlepsze praktyki zarządzana wynikami.
• Motywowanie pracowników i dbałość o ich rozwój zgodnie z matrycami kompetencji
• Angażowanie pracowników w działania usprawniające.
• Prowadzenie spotkań informacyjnych z zespołem.
• Prowadzenie spotkań 1 na 1.
Zarządzanie i organizacja pracy;
• Definiowanie i realizowanie celów indywidualnych oraz celów swojego zespołu i monitorowanie stopnia ich realizacji.
• Zarządzania, kontrolowanie i koordynowanie wszystkich zasobów produkcyjnych (ludzi, maszyn, materiałów) w celu wykonania ustalonego planu produkcji.
• Przeprowadzanie instruktaży stanowisk oraz szkoleń dla pracowników.
• Wdrażanie nowych pracowników w ramach zadań na stanowisku pod kątem respektowania i utrzymania zdefiniowanych standardów.
• Odpowiedzialność za komunikację między zmianami oraz działami wspierającymi produkcję.
• Tworzenie harmonogramów pracy, kontrola czasu pracy podległego zespołu oraz planowanie i udzielanie urlopów wypoczynkowych.
• Przeprowadzanie oceny pracowników.
• Udział w rekrutacji podległego zespołu.
• Korzystanie z narzędzi Problem Solving podczas rozwiązywania problemów produkcyjnych
Inne
• Podejmowanie decyzji z zakresu utrzymania ruchu w ramach swoich kompetencji, we współpracy z pracownikami utrzymanie ruchu.
• Aktywne uczestnictwo w programach usprawniających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię na obszarach, redukujących straty.
• Przygotowywanie raportów produkcyjnych.
Szkolenia i kursy
- ABC Lidera
- KAIZEN
- Kierowanie wózków widłowych o napędzie silnikowym
- Transport, postępowanie i magazynowanie substancji chemicznych
- „ Leadership In Practice’’
- Uprawnienia na spawanie metodą
MIG - MAG
- dwutygodniowe szkolenie w Japonii z aspektów Lean
- Zaawansowana praca z arkuszem kalkulacyjnym MS Excel
- szkolenie Coachingowe
- zarządzanie zmianą w kontekście ludzkim
- KAIZEN
- Kierowanie wózków widłowych o napędzie silnikowym
- Transport, postępowanie i magazynowanie substancji chemicznych
- „ Leadership In Practice’’
- Uprawnienia na spawanie metodą
MIG - MAG
- dwutygodniowe szkolenie w Japonii z aspektów Lean
- Zaawansowana praca z arkuszem kalkulacyjnym MS Excel
- szkolenie Coachingowe
- zarządzanie zmianą w kontekście ludzkim
Specjalizacje
Produkcja
Pracownicy produkcyjni
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zainteresowania
- podróże zwiedzanie ciekawych zakątków świata
- sport - biegi, biegi survivalowe, biegi ninja
- budowa i działanie maszyn i urządzeń
- sport - biegi, biegi survivalowe, biegi ninja
- budowa i działanie maszyn i urządzeń
Inne
- umiejętność pracy w zespole
- zdolność szybkiego uczenia się
- łatwość nawiązywania kontaktów
- dobra organizacja pracy
- realizacja postawionych sobie celów
- zdolność szybkiego uczenia się
- łatwość nawiązywania kontaktów
- dobra organizacja pracy
- realizacja postawionych sobie celów