Łukasz Wychowaniec

Kierownik Obszaru Produkcyjnego, Mondelez Polska Production Sp. z o. o.
Skarbimierz Osiedle, opolskie

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Mondelez Polska Production Sp. z o. o.
p.o. Kierownika Obszaru Produkcyjnego
• Zarządzanie powierzonym obszarem produkcyjnym(odpowiedzialność za: wysoką kulturę bezpiecznej pacy, wysoką jakość wytwarzanych produktów w oparciu o standardy GMP/GHP oraz obowiązujące procedury, planowanie i organizacja pracy w celu utrzymania płynności produkcji)
• Zarządzanie podległym zespołem, w tym wsparcie i rozwój podległych liderów zespołów produkcyjnych
• Zarządzanie budżetem (planowanie budżetu i kontrola kosztów)
• Stałe podnoszenie wyników linii w oparciu o analizę strat oraz zarządzanie projektami optymalizacyjnymi
• Wdrażanie programu Integrated LEAN 6 Sigma w podległym obszarze(Autonomous Maintenance)
• Wprowadzanie nowych produktów zgodnie z metodologią CQV (współpraca z wszystkimi działami w celu optymalizacji efektywności uruchomienia nowych produktów)
Kraft Foods Polska Confectionery Production Sp. z o.o.
Lider Zespołu Produkcyjnego
• Odpowiedzialność za przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony środowiska w zarządzanym obszarze
• Kontrola parametrów jakościowych według obowiązujących standardów oraz reagowanie na wszelkie nieprawidłowości.
• Dbanie o stany magazynowe oraz nadzór nad kosztami bezpośrednio produkcyjnymi
• Nadzór nad realizacją planu produkcyjnego oraz raportowanie produkcji
• Dbanie o dobre relacje w zespole, motywowanie pracowników, rozwiązywanie konfliktów.
• Angażowanie i integrowanie zespołu do brania odpowiedzialności za osiągnięcie ustalonych celów.
• Motywowanie pracowników i dbałość o ich rozwój zgodnie z matrycami kompetencji
• Angażowanie pracowników w działania usprawniające.
• Aktywne uczestnictwo w programach usprawniających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię na obszarach oraz redukujących straty.
Kraft Foods Polska Confectionery Production Sp. z o.o.
P.o. Kierownika Obszaru Produkcyjnego
Usunięty Użytkownik
współpracownik
wystawiono
Łukasz jest odpowiedzialnym kierownikiem, który skutecznie łączy umiejętność osiągania ambitnych celów własnych i zespołu. Łukasz posiada umiejętności analitycznego myślenia, szybkiego rozwiązywania problemów i znajdowania optymalnych rozwiązań. Posiada bogatą wiedzę teoretyczną, którą skutecznie i z powodzeniem potrafi przekazać i zastosować w praktyce. Jest liderem za którym inni chcą podążać. Bardzo dobrze wspominam współpracę z Łukaszem.
Kraft Foods Polska Confectionery Production Sp. z o.o.
P.o. Kierownika Obszaru Produkcyjnego
Cadbury Wedel
Lider Zespołu Produkcyjnego
Faurecia
Kierownik zmiany
Zarządzanie podległym zespołem (4-5 Liderów Zespołu Produkcyjnego , 30 – 40 operatorów)
• Dbałość o wysoką kulturę BHP oraz wysoką jakość wytwarzanych produktów
• Kontrola i realizacja planów produkcyjnych
• Przygotowanie raportów produkcyjnych
• Realizacja celów indywidualnych i zespołowych
• Udział w wdrażaniu nowych produktów
• Udział w audytach wewnętrznych (FES) I zewnętrznych( klientów, jakościowych )
• Udział w wdrażaniu Lean Manufacturing (One piece flow, TPM,5S, Visual Menagment Control, KAIZEN)
• Współpraca z działami wspierającymi w celu utrzymania wysokiej efektywnośći produckji.
Usunięty Użytkownik
współpracownik
wystawiono
Współprace z Łukaszem mogę jednoznacznie ocenić jako niezwykle wydajną. Stanowczy lecz elastyczny sposób zarządzania zmianą, przy jednoczesnym uwzględnieniu wszystkich zależności technicznych oraz specyfiki linii produkcyjnej, pozwoliły nam zbudować wysoce wydajny zespół produkcyjno-procesowy. W sytuacjach kryzysowych, jak poważne awarie czy długotrwałe przestoje spowodowane strojeniem linii, z Łukasza strony można liczyć na pełne wsparcie oraz wysoką kulturę postępowania. Jego determinacja i zaangażowanie pozwoliły nam niejednokrotnie zakończyć zgodnie z harmonogramem działania takie jak transfery produktów między liniami czy industrializacje nowych projektów.

Polecam Łukasza we wszelkich formach współpracy na poziomie kadra zarządzająca - kadra techniczna.

Szkolenia i kursy

SIX SIGMA Green Belt,
Statystyczne Sterowanie Procesem, SPC poziom I,
Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem jakości FSSC 22000,
Przygotowanie i prowadzenie prezentacji oraz spotkań,
Zarządzanie stresem,
Zespołowe techniki rozwiązywania problemów,
Motywowanie w praktyce,
Microsoft SharePoint Designer 2010. Operowanie SharePointem od strony użytkownika
Kierowca wózków jezdniowych z napędem silnikowym elektrycznym w transporcie wewnętrznym,
Metodyka pracy z czekoladą.

Edukacja

Logo
Ekonomika przedsiębiorstw, średnie
Prywatne Liceum Ekonomiczne \"Hemat\" w Jelczu Laskowicach

Specjalizacje

Produkcja
Pracownicy produkcyjni
Produkcja
Zarządzanie produkcją

Inne

Udział w projekcie wdrożenia IL6S, praca w obrębie AM
Udział w projektowaniu procedury identyfikacji i identyfikowalności dla wszystkich działów fabryki (FCMG). Zaprojektowanie metody przeprowadzenia wycofania produktu z rynku (FCMG).
Udział w opracowaniu HACAP.
Przeprowadzenie projektu zgodnie z metodologią SIX SIGMA, projekt certyfikowany.