Umiejętności
Lean Manufacturing
Microsoft Office
Poka Yoke
Koordynacja projektu
Zapewnienia Jakości
Audyty jakości
Zarządzanie jakością
Quality System
doskonalenie procesów
Zarządzanie projektami
ISO 9001, 14001, OHSAS 18000, HACCP, BRC
Control Plan
APQP / PPAP / FMEA / SPC / Ishikawa / Pareto / Kaizen / 5S
Języki
angielski
dobry
rosyjski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Inżynier Jakości Produktu
Koordynacja procesu RMA (napraw/przeróbek) na zlecenie Klienta, w tym zarządzanie kilkuosobowym zespołem,
Zapewnienie jakości (proces AQP) nowo wdrażanych produktów, współpraca z Klientami w kwestiach jakościowych,
Nadzorowanie i analiza produkcji próbnych,
Zarządzanie reklamacjami od klientów,
Tworzenie i wdrażanie planu jakości (inspekcja wejściowa, kontrola w procesie -CP, kontrola wyrobu gotowego),
Wsparcie i pomoc dla działu produkcji w przypadku wystąpienia problemów jakościowych,
Wsparcie przy doskonaleniu procesów produkcyjnych
Zapewnienie jakości (proces AQP) nowo wdrażanych produktów, współpraca z Klientami w kwestiach jakościowych,
Nadzorowanie i analiza produkcji próbnych,
Zarządzanie reklamacjami od klientów,
Tworzenie i wdrażanie planu jakości (inspekcja wejściowa, kontrola w procesie -CP, kontrola wyrobu gotowego),
Wsparcie i pomoc dla działu produkcji w przypadku wystąpienia problemów jakościowych,
Wsparcie przy doskonaleniu procesów produkcyjnych
Koordynator ds. Jakości
Koordynacja pracy kontrolerów jakości, analiza reklamacji, rozwiązywanie problemów jakościowych przy pomocy metod i narzędzi jakościowych, szkolenie pracowników, doskonalenie procesu (wdrażanie rozwiązań Poka-Yoke), wdrażanie SPC na kluczowe stanowiska procesu, koordynowanie projektów modernizacji linii technologicznych, nadzór nad zakładową kontrola produkcji, nadzór nad bazą przyrządów pomiarowych, koordynowanie prac związanych z wdrażaniem pomysłów innowacyjnych mających na celu poprawę jakości wytwarzanych produktów, audity wewnętrzne, raportowanie KPI do dostawców.
Specjalista ds. Jakości
Analiza reklamacji, uaktualnianie instrukcji jakościowych, współpraca z działami produkcji i inżynierii, kontrola procesu produkcji, sporządzanie raportów jakościowych, rozwiązywanie problemów jakościowych przy pomocy metod i narzędzi jakościowych, odpowiadanie za kalibrację urządzeń, szkolnenia pracowników z wymagań jakościowych, przeprowadzanie auditów wewnętrznych.
Technolog ds. Zapewnienia Jakości
Fudges Bakery
Wykazywałem się wsparciem dla firmy oraz współpracą z zespołami produkcji i kierownikami działów, w celu zapewnienia najwyższych standardów jakości. Tym samym zajmowałem się prowadzenie miesięcznych, tygodniowych i dziennych zadań m.in: monitorowaniem całego procesu produkcji, przeprowadzaniem kontroli GMP, GHP i systemów bezpieczeństwa żywności w tym HCCP, monitorowaniem urządzeń fabrycznych i analizą wewnętrznych niezgodności, przeprowadzaniem auditów wewnętrznych, tworzeniem dokumentacji i zapisów, tworzeniem i wysyłanie próbek mikrobiologicznych do badań, kontrolowaniem przyjęcia surowców.
Szkolenia i kursy
Certyfikat Asystenta Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001 PCBC (uprawnienia auditora wewnętrznego),
Certyfikat Asystenta Systemu Zarządzania Środowiskowego 14001 PCBC
Zarządzanie projektami - NPI
Certyfikat Bezpieczeństwa Żywności HACCP Poziom 3
(FOOD SAFETY HACCP LEVEL 3)
Certyfikat Asystenta Systemu Zarządzania Środowiskowego 14001 PCBC
Zarządzanie projektami - NPI
Certyfikat Bezpieczeństwa Żywności HACCP Poziom 3
(FOOD SAFETY HACCP LEVEL 3)
Specjalizacje
Inżynieria
Elektronika/Elektryka
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia
Zainteresowania
turystyka, nauki żywieniowe, farmacja, sport, muzyka, film
Inne
Umiejętności techniczne: obsługa komputera (MS Office: Word, Excel, Access, Power Point), Internet, znajomość systemu Gastro-Data, program relacji biznesowych i logistycznych - SAGE 50, prawo jazdy kat. B,
Umiejętność prowadzenia szkoleń, szybkiego przyswajania i przekazywania wiedzy, analitycznego myślenia, zarządzania podległym zespołem,
Wiedza z zakresu technologi żywności, biochemii, mikrobiologii, ekologii i ochrony środowiska, konstrucji, budownictwa, HCCP, GHP, GMP, metod i narzędzi jakościowych TQM.
Umiejętność prowadzenia szkoleń, szybkiego przyswajania i przekazywania wiedzy, analitycznego myślenia, zarządzania podległym zespołem,
Wiedza z zakresu technologi żywności, biochemii, mikrobiologii, ekologii i ochrony środowiska, konstrucji, budownictwa, HCCP, GHP, GMP, metod i narzędzi jakościowych TQM.