Umiejętności
Microsoft Office
praca w grupie
Punktualność
Sumienność
odpowiedzialność
Kierowanie ludźmi
samodzielność w podejmowaniu decyzji i organizacji pracy
Praca w stresie i pod presją czasu
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Starszy Inspektor ds. BHP
-Prowadzanie szkoleń wstępnych BHP dla pracowników sieci
-Prowadzanie szkoleń okresowych BHP dla pracowników sieci
-Prowadzenie szkoleń dla operatorów wózków unoszących
-Przeprowadzenie postępowań powypadkowych,
-Przeprowadzanie kontroli warunków pracy oraz przestrzegania przepisów i zasad BHP i PPOŻ w marketach,
- Opracowywanie Instrukcji Bezpieczeństwa Pożarowego w marketach,
- Uczestnictwo podczas kontroli PSP w marketach.
-Prowadzanie szkoleń okresowych BHP dla pracowników sieci
-Prowadzenie szkoleń dla operatorów wózków unoszących
-Przeprowadzenie postępowań powypadkowych,
-Przeprowadzanie kontroli warunków pracy oraz przestrzegania przepisów i zasad BHP i PPOŻ w marketach,
- Opracowywanie Instrukcji Bezpieczeństwa Pożarowego w marketach,
- Uczestnictwo podczas kontroli PSP w marketach.
Shift Manager
-Prowadzenie zmiany zgodnie z obowiązującymi w BKP standardami jakości i obsługi Klienta.
-Dbanie o czystość i właściwe utrzymanie urządzeń kuchennych.
-Kontrolowanie właściwego poziomu zapasów oraz dbanie o dostępność produktów.
-Odpowiedzialność za utrzymanie optymalnego poziomu kosztów pracy (COL) poprzez właściwe reagowanie na bieżący poziom sprzedaży.
-Odpowiedzialność za realizację planu sprzedaży restauracji.
-Dbanie o wizerunek firmy.
-Tworzenie przyjaznej atmosfery w miejscu pracy.
-Obsługa kasy i przygotowanie posiłków w wymagających tego sytuacjach.
-Dbanie o bezpieczeństwo i higienę pracy pracowników restauracji.
-Dbanie o czystość i właściwe utrzymanie urządzeń kuchennych.
-Kontrolowanie właściwego poziomu zapasów oraz dbanie o dostępność produktów.
-Odpowiedzialność za utrzymanie optymalnego poziomu kosztów pracy (COL) poprzez właściwe reagowanie na bieżący poziom sprzedaży.
-Odpowiedzialność za realizację planu sprzedaży restauracji.
-Dbanie o wizerunek firmy.
-Tworzenie przyjaznej atmosfery w miejscu pracy.
-Obsługa kasy i przygotowanie posiłków w wymagających tego sytuacjach.
-Dbanie o bezpieczeństwo i higienę pracy pracowników restauracji.
Manager
- zarządzanie restauracją i koordynacja pracy podległych pracowników zgodnie z obowiązującymi w McDonald's procedurami operacyjnymi, personalnymi, szkoleniowymi i ochrony środowiska;
- ponoszenie odpowiedzialności za powierzone mienie restauracji;
- kierowanie zespołem pracowników na obszarach restauracji w tym: obszar produkcji, obszar sprzedaży, zaplecze, sala restauracyjna i teren zewnętrzny;
- wykonywanie i nadzorowanie czynności związanych z obrotem gotówką zgodnie z zasadami bezpieczeństwa restauracji i procedurami obowiązującymi w McDonald's;
- sporządzanie raportów dotyczących działalności operacyjnej restauracji;
- obsługa poszczególnych stanowisk pracy w restauracji - w razie potrzeby;
- wypełnianie wszystkich zleconych przez pracodawcę zadań w zakresie objętym rodzajem powierzonej pracy, w tym także odpowiedzialność za powierzony obszar funkcjonowania restauracji - Ochrona środowiska
- ponoszenie odpowiedzialności za powierzone mienie restauracji;
- kierowanie zespołem pracowników na obszarach restauracji w tym: obszar produkcji, obszar sprzedaży, zaplecze, sala restauracyjna i teren zewnętrzny;
- wykonywanie i nadzorowanie czynności związanych z obrotem gotówką zgodnie z zasadami bezpieczeństwa restauracji i procedurami obowiązującymi w McDonald's;
- sporządzanie raportów dotyczących działalności operacyjnej restauracji;
- obsługa poszczególnych stanowisk pracy w restauracji - w razie potrzeby;
- wypełnianie wszystkich zleconych przez pracodawcę zadań w zakresie objętym rodzajem powierzonej pracy, w tym także odpowiedzialność za powierzony obszar funkcjonowania restauracji - Ochrona środowiska
Instruktor
- przeprowadzanie szkoleń na stanowiskach pracowniczych zgodnie z procedurami obowiązującymi w McDonald's;
- prowadzenie dokumentacji przeprowadzonych szkole zgodnie z procedurami obowiązującymi w McDonald's;
- praca na wszystkich stanowiskach na obszarze produkcji (kuchnia), na obszarze sprzedaży (obsługa gości), na sali restauracyjnej, na zapleczu i na terenie zewnętrznym (prace porządkowe i utrzymywanie czystości);
- kierowanie obszarem produkcji na terenie kuchni;
- prace magazynowe, prace przygotowawcze przed otwarciem i po zamknięciu restauracji oraz dostawy na obszar kuchni i serwisu;
- wypełnianie wszystkich zleconych przez pracodawcę zadań w zakresie objętym rodzajem powierzonej pracy.
- prowadzenie dokumentacji przeprowadzonych szkole zgodnie z procedurami obowiązującymi w McDonald's;
- praca na wszystkich stanowiskach na obszarze produkcji (kuchnia), na obszarze sprzedaży (obsługa gości), na sali restauracyjnej, na zapleczu i na terenie zewnętrznym (prace porządkowe i utrzymywanie czystości);
- kierowanie obszarem produkcji na terenie kuchni;
- prace magazynowe, prace przygotowawcze przed otwarciem i po zamknięciu restauracji oraz dostawy na obszar kuchni i serwisu;
- wypełnianie wszystkich zleconych przez pracodawcę zadań w zakresie objętym rodzajem powierzonej pracy.
Pracownik restauracji
- obszar produkcji: praca przy grilu, frytownicach, tosterach oraz garnirowaniu, uzupelnianie zapasow, przygotowywanie produktow (np. kanapek, salatek, deserow) i polproduktow, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, urz^dzen, spi~z?tow, narzedzi i naczyn;
- obszar sprzedazy: przygotowywanie deserow oraz napojow zimnych i gor^cych, obshiga kasy zwiazana z odpowiedzialnoscia za mienie powierzone na tym stanowisku z obowiazkiem zwrotu albo wyliczenia sie, przyjmowanie, zestawianie i wydawanie zaraowien, uzupelnianie zapasow, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, urzadzefi, sprzf tow, narzedzi i naczyn;
- prace magazynowe oraz prace przygotowawcze przed otwarciem i po zamkniexiu restauracji oraz dostawy na obszar kuchni i serwisu;
- sala restauracyjna: prace porzadkowe, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, sprzetow i czesci sanitarnej;
- prace porzadkowe w restauracji i na terenie zewnetrznym wokol restauracji zgodnie z dyspozycjami pracodawcy;
- obszar sprzedazy: przygotowywanie deserow oraz napojow zimnych i gor^cych, obshiga kasy zwiazana z odpowiedzialnoscia za mienie powierzone na tym stanowisku z obowiazkiem zwrotu albo wyliczenia sie, przyjmowanie, zestawianie i wydawanie zaraowien, uzupelnianie zapasow, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, urzadzefi, sprzf tow, narzedzi i naczyn;
- prace magazynowe oraz prace przygotowawcze przed otwarciem i po zamkniexiu restauracji oraz dostawy na obszar kuchni i serwisu;
- sala restauracyjna: prace porzadkowe, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, sprzetow i czesci sanitarnej;
- prace porzadkowe w restauracji i na terenie zewnetrznym wokol restauracji zgodnie z dyspozycjami pracodawcy;
Edukacja
Specjalizacje
BHP/Ochrona środowiska
Specjaliści/Konsultanci
Grupy
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu to jedna z najlepszych uczelni w Polsce. W uznanych rankingach polskich szkół wyższych UAM sytuuje się w ścisłej czołówce najlepszych uczelni