Maciej Śpiewanek

Starszy Inspektor ds. BHP
Gorzów Wielkopolski, lubuskie

Umiejętności

Microsoft Office praca w grupie Punktualność Sumienność odpowiedzialność Kierowanie ludźmi samodzielność w podejmowaniu decyzji i organizacji pracy Praca w stresie i pod presją czasu

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Dino Polska S.A.
Starszy Inspektor ds. BHP
-Prowadzanie szkoleń wstępnych BHP dla pracowników sieci

-Prowadzanie szkoleń okresowych BHP dla pracowników sieci

-Prowadzenie szkoleń dla operatorów wózków unoszących

-Przeprowadzenie postępowań powypadkowych,

-Przeprowadzanie kontroli warunków pracy oraz przestrzegania przepisów i zasad BHP i PPOŻ w marketach,

- Opracowywanie Instrukcji Bezpieczeństwa Pożarowego w marketach,

- Uczestnictwo podczas kontroli PSP w marketach.
Burger King Poland S.A.
Shift Manager
-Prowadzenie zmiany zgodnie z obowiązującymi w BKP standardami jakości i obsługi Klienta.

-Dbanie o czystość i właściwe utrzymanie urządzeń kuchennych.

-Kontrolowanie właściwego poziomu zapasów oraz dbanie o dostępność produktów.

-Odpowiedzialność za utrzymanie optymalnego poziomu kosztów pracy (COL) poprzez właściwe reagowanie na bieżący poziom sprzedaży.

-Odpowiedzialność za realizację planu sprzedaży restauracji.

-Dbanie o wizerunek firmy.

-Tworzenie przyjaznej atmosfery w miejscu pracy.

-Obsługa kasy i przygotowanie posiłków w wymagających tego sytuacjach.

-Dbanie o bezpieczeństwo i higienę pracy pracowników restauracji.
McDonald's Polska
Manager
- zarządzanie restauracją i koordynacja pracy podległych pracowników zgodnie z obowiązującymi w McDonald's procedurami operacyjnymi, personalnymi, szkoleniowymi i ochrony środowiska;

- ponoszenie odpowiedzialności za powierzone mienie restauracji;

- kierowanie zespołem pracowników na obszarach restauracji w tym: obszar produkcji, obszar sprzedaży, zaplecze, sala restauracyjna i teren zewnętrzny;

- wykonywanie i nadzorowanie czynności związanych z obrotem gotówką zgodnie z zasadami bezpieczeństwa restauracji i procedurami obowiązującymi w McDonald's;

- sporządzanie raportów dotyczących działalności operacyjnej restauracji;

- obsługa poszczególnych stanowisk pracy w restauracji - w razie potrzeby;

- wypełnianie wszystkich zleconych przez pracodawcę zadań w zakresie objętym rodzajem powierzonej pracy, w tym także odpowiedzialność za powierzony obszar funkcjonowania restauracji - Ochrona środowiska
McDonald's Polska
Instruktor
- przeprowadzanie szkoleń na stanowiskach pracowniczych zgodnie z procedurami obowiązującymi w McDonald's;

- prowadzenie dokumentacji przeprowadzonych szkole zgodnie z procedurami obowiązującymi w McDonald's;

- praca na wszystkich stanowiskach na obszarze produkcji (kuchnia), na obszarze sprzedaży (obsługa gości), na sali restauracyjnej, na zapleczu i na terenie zewnętrznym (prace porządkowe i utrzymywanie czystości);

- kierowanie obszarem produkcji na terenie kuchni;

- prace magazynowe, prace przygotowawcze przed otwarciem i po zamknięciu restauracji oraz dostawy na obszar kuchni i serwisu;

- wypełnianie wszystkich zleconych przez pracodawcę zadań w zakresie objętym rodzajem powierzonej pracy.
McDonald's Polska
Pracownik restauracji
- obszar produkcji: praca przy grilu, frytownicach, tosterach oraz garnirowaniu, uzupelnianie zapasow, przygotowywanie produktow (np. kanapek, salatek, deserow) i polproduktow, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, urz^dzen, spi~z?tow, narzedzi i naczyn;

- obszar sprzedazy: przygotowywanie deserow oraz napojow zimnych i gor^cych, obshiga kasy zwiazana z odpowiedzialnoscia za mienie powierzone na tym stanowisku z obowiazkiem zwrotu albo wyliczenia sie, przyjmowanie, zestawianie i wydawanie zaraowien, uzupelnianie zapasow, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, urzadzefi, sprzf tow, narzedzi i naczyn;

- prace magazynowe oraz prace przygotowawcze przed otwarciem i po zamkniexiu restauracji oraz dostawy na obszar kuchni i serwisu;

- sala restauracyjna: prace porzadkowe, utrzymywanie w czystosci pomieszczen, sprzetow i czesci sanitarnej;

- prace porzadkowe w restauracji i na terenie zewnetrznym wokol restauracji zgodnie z dyspozycjami pracodawcy;

Edukacja

Logo
Inspektor ochrony przeciwpożarowej, studia podyplomowe
Szkoła Aspirantów PSP w Poznaniu
Logo
Menedżer bezpieczeństwa i higieny pracy, studia podyplomowe
Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
Logo
Bezpieczeństwo Narodowe, specjalność bezpieczeństwo i porządek publiczny, magisterskie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Logo
Bezpieczeństwo Narodowe, specjalność zarządzanie kryzysowe, licencjackie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Specjalizacje

BHP/Ochrona środowiska
Specjaliści/Konsultanci

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu to jedna z najlepszych uczelni w Polsce. W uznanych rankingach polskich szkół wyższych UAM sytuuje się w ścisłej czołówce najlepszych uczelni
Wyższa Szkoła Logistyki
Wyższa Szkoła Logistyki
Wyższa Szkoła Logistyki
BHP, PPOŻ., PP, ZB;
BHP, PPOŻ., PP, ZB;
Społecznościowa grupa dyskusyjna o tematyce: BHP, PPOŻ., PP, ZB;