Lokalizacja mojej restauracji była w bardzo ruchliwym miejscu. Z jednej strony to dobrze, bo czas szybciej mijał. Z drugiej strony to źle, bo bardzo ciężko wytrzymać bardzo długą (10-11h) zmianę na nogach, na 100% obrotach, bez schodzenia ze stanowiska, ciągle wykonując jednostajne czynności np. sypanie frytek gdzie dodatkowo jest bardzo gorąco i jest wyjątkowo dużo zamówień przez cały dzień. Wiązałam sobie bardzo duże nadzieje z tą pracą, ale brak szkoleń, brak jakiejkolwiek szansy na rozwój, rutuna i mozuł zwyciężyły.
Plusy
obsługa przesympatycznych Gości restauracji
karta sportowa multisport plus
możliwość zgłaszania próśb do grafiku
Minusy
brak szkoleń
brak możliwości szkoleń, awansu, stara kadra przy władzy
niskie wynagrodzenie
Wskazówki dla pracodawcy
Kierownictwo bardziej powinno zadbać o utrzymanie starego pracownika. Nie być tak mocno nastawione jedynie na wykorzystanie jako taniej siły roboczej.