Katarzyna Fic

Prowadzę własną działalność gospodarczą związaną z fotografią

Wypowiedzi

  • Katarzyna Fic
    Wpis na grupie Zdrowe życie w temacie Cud Terapii Gersona
    22.10.2010, 20:58

    Łukasz Wyrębek:
    Terapia Gersona w całej swej prostocie ma niestety jedną poważną wadę, która dyskwalifikuje ją w naszych realiach. Mianowicie jest okrutnie wychładzająca. Gerson mówi o piciu soków z surowych owoców i warzyw, ale niestety zapomniał wspomnieć, że te owoce i warzywa, bardzo bogate w witaminy i minerały, służą przede wszystkim ochłodzeniu organizmu.
    Zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, wychładzanie organizmu terapią Gersona nie jest korzystne dla większości osób w Polsce i z racji naszego klimatu,co więcej z powodu nagromadzenia się dużych ilości śluzu w organizmie ogromnej ilości osób http://www.doktorpokrywka.pl/site/praktyka/wyklady/tan...

    Surowe soki owszem, są zdrowe ale trzeba ich podaż zrównoważyć żywnością rozgrzewającą.

  • Katarzyna Fic
    Wpis na grupie Zdrowe życie w temacie Feng Shui - co to jest?
    22.10.2010, 20:53

    A ja mam wrażenie że Feng Shui działa na zasadzie efektu placebo, prawa przyciągania, zwał jak zwał, kiedyś z nudów sama stosowałam kilka z tych zasad i...faktycznie działały :) ale najpewniej dlatego że skupiałam na tym myśli

  • Katarzyna Fic
    Wpis na grupie Zdrowe życie w temacie Sklepy ze zdrową żywnością - czy są potrzebne?
    22.10.2010, 10:58

    Jestem stałą klientką takich sklepów i gdziekolwiek taki znajdę(co niestety jest rzadkością,w Rzeszowie gdzie mieszkam jest zaledwie jeden sklep z żywnością ekologiczną!) staram się korzystać.

    Tak więc, owszem widzę taką potrzebę.

    Od 2 lat jestem świadoma tego, że sposób odżywiania wpływa na mój stan zdrowia, na moje samopoczucie w sposób ewidentny. Jednak ceny i dostęp do takiej żywności sprawiają że nie każdy może korzystać z niej tak jakby chciał, co uważam za jedną z większych niesprawiedliwości dzisiejszego świata, ponieważ prawo wyboru jest nam niejako odbierane, a przecież dawniej ludzie mieli dostęp do takiej żywności bo nic nie było tak naszpikowane chemią, konserwantami, nic nie było napromieniowywane, nie pochodziło z tak wynaturzonego chowu w jakim udział mają dziś zwierzęta.

    Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz, dlaczego większość ludzi nie potrafi zrozumieć tego, że ktoś chce odżywiać się w sposób zgodny z naturą, dlaczego jest to uważane za fanaberię, wymysł. Czy to z braku świadomości? Czy też spotykacie się z czymś takim? To w ogóle jest temat na dyskusję w nowym wątku ale mam nadzieję że ktoś się wypowie. Pozdrawiam

  • Katarzyna Fic
    Wpis na grupie Psychologia w temacie Antydepresyjnie bez recepty

    Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy Psychologia

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do