Kamila Janas

Specjalista ds. jakości, Könecke Sp. z o.o. (Zur Mühlen Group)
Rzepin, lubuskie

Umiejętności

BRC HACCP Halal IFS ISO 22000 Microsoft Office Kontrola jakości Zapewnienia Jakości Audyt wewnętrzny audyty jakości

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Könecke Sp. z o.o.
Specjalista ds. jakości
- przeprowadzanie audytów wewnętrznych na wszystkich etapach produkcji
- tworzenie dokumentacji dotyczącej nowych produktów (m.in. specyfikacje, etykiety)
- aktualizowanie dokumentacji (instrukcje, procedury, formularze)
- przeprowadzanie szkoleń pracowników
- współpraca z Powiatowym Inspektoriatem Weterynarii, Zakładem Higieny Weterynaryjnej
- kontrola jakościowa gotowego produktu
- wysyłanie prób do badań laboratoryjnych (laboratoria zewnętrzne i wewnętrzne)
- nadzór nad wyposażeniem pomiarowym (m.in. wagi, termometry, termohigrometry, pH-metry)
- nadzór nad wyposażeniem do szybkich testów mikrobiologicznych 
- nadzór nad jakością wykonywanych usług firm zewnętrznych (firma DDD, firma odbierająca odpady KAT.3, firma sprzątająca)
- nadzór nad pracą kontrolerów jakości
- nadzór nad obowiązującymi w firmie systemami jakości (IFS, BRC, HALAL, HACCP)
Logo
Specjalista ds. kontroli jakości
Party Deco sp. z o.o. sp. k.
- kontrola produkcji zlecanej u zagranicznych dostawców (współpraca z inspektorami, weryfikacja próbek z przed masowych i z masowych produkcji, pośredni kontakt z producentami w języku angielskim)
- kontrola produktów na różnych etapach produkcji w siedzibie firmy (przyjęcie surowców, bieżąca produkcja, gotowy produkt, akceptacja druku)
- weryfikacja produktów i surowców od alternatywnych dostawców (utrzymanie stałego poziomu jakości)
- przygotowywanie raportów NCR (weryfikacja produktu pod względem poziomu niezgodności)
- przygotowywanie i nadzór dokumentacji jakościowej
- rozpatrywanie reklamacji (m.in. pośredni kontakt z dostawcami, weryfikacja na podstawie danej partii na stanie magazynowym)
- bieżąca współpraca z pozostałymi działami firmy
Könecke Sp. z o.o.
Specjalista ds. jakości
- współpraca przy opracowywaniu i prowadzeniu obowiązujących w firmie systemów jakości (QS, IFS, BRC)
- tworzenie dokumentacji dotyczącej nowych produktów (m.in. specyfikacje, etykiety)
- aktualizowanie dokumentacji (instrukcje, procedury, formularze)
- kontrola jakościowa gotowego wyrobu
- przygotowywanie próbek surowców i gotowych produktów do badań laboratoryjnych, zgodnie z planem badań
- nadzór nad wyposażeniem pomiarowym
- prowadzenie rejestru reklamacji
Logo
Koordynator ds. jakości
Leks Sp. z o.o.
- przeprowadzanie audytów wewnętrznych w zakładach produkcyjnych dotyczących przestrzegania zasad zapewnienia bezpieczeństwa i higieny produkowanej żywności
- sporządzanie raportów po przeprowadzonych audytach
- pomoc w rozwiązywaniu problemów dotyczących jakości
- współudział w tworzeniu i polepszaniu obowiązujących w firmie systemów jakości
Logo
Referent ds. Jakości
Leks Sp. z o.o.
- kontrola procesu produkcyjnego pod względem ustalonego planu produkcji
- ocena jakościowa gotowych produktów
- nadzór nad stanem sanitarno-higienicznym w pomieszczeniach mających kontakt z surowcem, gotowym produktem oraz przedmiotów mających kontakt z żywnością
- prowadzenie rejestrów dotyczących GHP i GMP
- codzienne raportowanie po przeprowadzonej kontroli
- aktualizowanie specyfikacji produkowanego asortymentu
- pomoc przy produkcji
Logo
Stażysta sekcji HŻŻiPU
Powiatowa Stacja Sanitarno-epidemiologiczna w Słubicach
- przeprowadzanie kontroli sanitarnych obiektów wpisanych do rejestru zakładów
- sporządzanie protokołów oraz notatek służbowych z przeprowadzonych kontroli sanitarnych
- pobieranie prób do badań laboratoryjnych zgodnie z normami
- opracowywanie postępowania administracyjnego z przeprowadzonych czynności kontrolnych
- prowadzenie i dokonywanie na bieżąco wpisów do rejestrów
Logo
Praktykant w dziale jakości i technoogii
Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Sp. z o.o.
- aktualizacja dokumentacji dotyczącej specyfikacji i deklaracji zgodności surowców oraz wyrobów gotowych
- wprowadzanie poprawek dotyczących informacji o składzie oraz wartości odżywczej gotowych produktów
- pomoc w dziale produkcyjnym, pakowania oraz dystrybucji
- zbieranie prób zgodnie z zamówieniami i dostawami
- oznaczanie zawartości wody w poszczególnych surowcach sypkich

Szkolenia i kursy

- Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania IFS v. 6.1 i BRC v. 7
- Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg Normy ISO 22000 oraz Systemu HACCP

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Czytanie, krawiectwo, bieganie

Inne

czynne prawo jazdy kat. B
dobra znajomość pakietu Microsoft Office

Grupy

Auditorzy Systemów Zarządzania
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Normy ISO
Normy ISO
wszystko o ISO i normach - wdrażanie, zastosowanie, nadzór, zarządzanie jakością
Zarządzanie Jakością
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)