Umiejętności
Microsoft Excel
Microsoft Word
PowerPoint
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
inspektor weterynaryjny
Powiatowy Inspelktorat Weterynarii w Mrągowie
Nadzór nad produkcją, obrotem i eksportem środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego, kontrola zakładów produkujących produkty spożywcze pochodzenia zwierzęcego, kontrola środków transportu, nadzór nad rolniczym handlem detalicznym, pobieranie próbek do nadzoru i badań kontrolnych, nadzór nad przestrzeganiem i egzekwowaniem przepisów ustawy o ochronie zwierząt , przepisów dotyczących transportu i przewozu zwierząt oraz postępowania ze zwierzętami przed i podczas uboju oraz wykonywanie innych zadań z zakresu Inspekcji Weterynaryjnej.
Koordynator ds. zarządzania jakością
Pełnienie obowiązków koordynatora ds. zarządzania jakością w zakładzie mleczarskim.
Starszy inspektor
Główny Inspektorat Weterynarii
Biuro Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego - prowadzenie spraw związanych z nadzorem nad przestrzeganiem warunków weterynaryjnych oraz bezpieczeństwa mleka i produktów mlecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz stosowania dodatków do żywności, środków aromatyzujących i enzymów.
Pracownik laboratorium
Wykonywanie badań fizyko-chemicznych mleka surowego i produktów mleczarskich.
Szkolenia i kursy
*Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego.
*Przepisy UE w zakresie stosowania do żywności substancji dodatkowych, aromatów i enzymów.
*Substancje dodatkowe, aromaty, w tym dymu wędzarniczego i enzymy w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego – zasady stosowania i kontroli wg przepisów UE.
*Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów.
*Better Training for Safer Food - Food additives, food flavourings and food enzymes (course type 1).
*Better Training for Safer Food - Food additives, food flavourings and food enzymes (advanced level).
*System HACCP dla inspektorów weterynaryjnych nadzorujących żywność pochodzenia zwierzęcego z elementami auditu.
*Opakowania do żywności – dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotnej zgodność z wymaganiami przepisów UE.
*Fałszowanie żywności (Food Fraud) w kontekście oceny jej autentyczności i podatności na zafałszowania.
*Przewodniczący Zespołu Bezpieczeństwa Żywności wg IFS/BRC Food.
*Praktyczna interpretacja wymagań ISO 14001:2015.
*Jak realizować audyt dostawców w łańcuchu żywnościowym.
*Doskonalenie auditowania systemów bezpieczeństwa żywności dla auditorów wewnętrznych i pełnomocników jakości w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego z uwzględnieniem oceny ryzyka jako podstawy planowania i utrzymania standardów BRC i IFS.
*Webinar: IFS Food wersja 7 - zmiany i wymagania.
*System certyfikacji bezpieczeństwa żywności FSSC 22000 v5.
*Better Training for Safer Food – EU rules on general food labelling and claims as well as on specific categories of foods as food supplements, foods with added vitamins and minerals and foods for specific groups.
*Better Training for Safer Food – Microbiological Criteria – Course A.
*Przepisy UE w zakresie stosowania do żywności substancji dodatkowych, aromatów i enzymów.
*Substancje dodatkowe, aromaty, w tym dymu wędzarniczego i enzymy w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego – zasady stosowania i kontroli wg przepisów UE.
*Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów.
*Better Training for Safer Food - Food additives, food flavourings and food enzymes (course type 1).
*Better Training for Safer Food - Food additives, food flavourings and food enzymes (advanced level).
*System HACCP dla inspektorów weterynaryjnych nadzorujących żywność pochodzenia zwierzęcego z elementami auditu.
*Opakowania do żywności – dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotnej zgodność z wymaganiami przepisów UE.
*Fałszowanie żywności (Food Fraud) w kontekście oceny jej autentyczności i podatności na zafałszowania.
*Przewodniczący Zespołu Bezpieczeństwa Żywności wg IFS/BRC Food.
*Praktyczna interpretacja wymagań ISO 14001:2015.
*Jak realizować audyt dostawców w łańcuchu żywnościowym.
*Doskonalenie auditowania systemów bezpieczeństwa żywności dla auditorów wewnętrznych i pełnomocników jakości w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego z uwzględnieniem oceny ryzyka jako podstawy planowania i utrzymania standardów BRC i IFS.
*Webinar: IFS Food wersja 7 - zmiany i wymagania.
*System certyfikacji bezpieczeństwa żywności FSSC 22000 v5.
*Better Training for Safer Food – EU rules on general food labelling and claims as well as on specific categories of foods as food supplements, foods with added vitamins and minerals and foods for specific groups.
*Better Training for Safer Food – Microbiological Criteria – Course A.
Edukacja
Specjalizacje
Administracja biurowa
Inne
BHP/Ochrona środowiska
Specjaliści/Konsultanci
Sektor publiczny
Specjaliści/Urzędnicy
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zainteresowania
Literatura psychologiczna, spacery z psem, gotowanie.
Inne
Certyfikat audytora wewnętrznego systemów zarządzania jakością.
Certyfikat pełnomocnika ds. gospodarki odpadami.
Prawo jazdy kat. B.
Biegła obsługa komputera - Word, Excel, Power Point, Access.
Certyfikat pełnomocnika ds. gospodarki odpadami.
Prawo jazdy kat. B.
Biegła obsługa komputera - Word, Excel, Power Point, Access.