Marcin Barański

Marcin Barański sushi-taxi.pl

Temat: Yakitori czyli grill po japońsku

Yakitori to szaszłyki z mięsa czy ryby przyrządzane na styl japoński, kulinarna tradycja Japonii. Podobnie jak sushi jest sztuką polegającą na odpowiednim dobraniu składników oraz docięciu kawałków mięsa czy ryby, tak by pasowały do siebie jak kostki w układance, tworząc smakowitą całość.

Pieczone na ruszcie mięso czy ryby uprzednio marynuje się w słynnym japońskim sosie teriyaki, który nadaje oryginalny smak potrawom z grilla. Wyśmienity teriyaki o słodkawo–winnym aromacie jest chyba najbardziej znanym (oczywiście po sojowym) japońskim sosem przyprawowym.

Obrazek

Znakomite yakitori to specjalność kuchni poznańskiej suszarni Violet. Wszystkich, którzy jeszcze nie mieli okazji, zapraszam do spróbowania tej smakowitej potrawy. Miłośnicy azjatyckiej kuchni na pewno będą zachwyceni.Marcin Barański edytował(a) ten post dnia 14.06.11 o godzinie 15:30

Temat: Yakitori czyli grill po japońsku

Wybrałem http://perfectnails.pl/gdzie-ustawic-grill-ogrodowy/ naprawdę polecam.

Następna dyskusja:

Grill, tempura czy klasyka?




Wyślij zaproszenie do