Paweł Wojtasiński

Paweł Wojtasiński Project Manager,
Evento S.A.

Temat: Degustacja wina we Wrocławiu – są jeszcze wolne miejsca!

Smakosze wina!

Zachęcam - warto zarezerwować póki są jeszcze miejsca.

W poniedziałek (18.11), dosłownie na dwa dni, przylatuje do Polski guru greckiego winiarstwa - Vangelis Gerovassiliou (jero-va-si-lio). Amerykański Wine&Spirits Magazine umieścił go na liście 100 najlepszych winiarzy świata. To on w latach 70. odnalazł i rozpropagował zapomniany szczep - Malagousia, o którym Homer pisał w swojej Iliadzie.

We Wrocławiu w poniedziałek (18.11) poprowadzi nie tylko degustację wina, ale też interesujący wykład pełen ciekawostek o tym, jak tworzy się aromat, konsystencję i smak. Wszystko będzie odbywać się zgodnie z najlepszą sztuką winiarskiego savoir-vivre. Nie zabraknie też oryginalnych greckich oliwek, wyselekcjonowanych serów, no i pieczonych w Wines and Olive chlebowych paluchów.

To niepowtarzalna szansa, by spotkać się oko w oko z tym światowej sławy ekspertem, bo jak się okazuje pijemy coraz więcej wina, ale wciąż za mało o nim wiemy.

„…Gerovassiliou robi najbardziej fascynujące wina w Grecji... One naprawdę są światowej klasy. Byłem nimi urzeczony..." Jamie Goode na http://wineanorak.com

Miejsce: Wines and Olives, pl. Wolności 7, Wrocław
Cena: 35 zł. Można rezerować na: http://winesandolives.pl
Data: poniedziałek (18.11)
Godzina: 18.00-20.00

No i na Facebooku, też jest garść informacji. @WinesandOlives
http://facebook.com/WinesAndOlives

wineandolives@o2.pl