Katarzyna Gościańska

Katarzyna Gościańska Specjalista ds.
Marketingu,
easyFairs Polska Sp.
z o.o.

Temat: Targi gastronomiczne Food-to-GO

V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, 4-5 lutego 2015r., Gdańsk

W ramach wydarzenia odbywają się tzw. seminaria learnShops™- pokazy, prezentacje, warsztaty.

W ramach nadchodzącej edycji warsztaty poprowadzą m.in.:

Tomasz Deker – Mistrz Cukiernictwa, stale udzielający się w programach kulinarnych dla TVP takich jak: „Kawa czy Herbata”, „Smacznego Go” czy „Pytanie na Śniadanie”. Był również jurorem w pierwszym polskim cukierniczym show "Polski Turniej Wypieków" nadawanym na kanale TLC.

Diana Volokhova - Finalistka programu „MasterChef”, autorka bloga „Smak Armenii”.

Jola Słoma & Mirek Trymbulak - Autorzy książek kucharskich oraz 12 serii programu kulinarnego ATELIER SMAKU na antenie Kuchni +.

To co wyróżnia targi FOOD-to-GO to oprócz szerokiej oferty wystawców, bogaty program towarzyszący obejmujący zakres trzech stref tematycznych:

STREFA DESEROWYCH INSPIRACJI
Strefa dedykowana lodziarniom, cukierniom i kawiarniom. Zapach świeżo zmielonej kawy, wyjątkowy smak czekolady i aromat świeżo zaparzonej herbaty sprawią, iż każdy chodź na moment zapomni o codzienności. Zadbają o to przedstawiciele firm posiadający w swojej ofercie m.in. urządzenia i maszyny do produkcji lodów, wafli, jogurtów mrożonych, dekoracji i galanterii cukierniczej, koncentratów i mieszanek smakowych oraz dodatków do deserów. Nie zabraknie również producentów i dystrybutorów maszyn do lodów i bitej śmietany, dodatków i mieszanek cukierniczych, oraz sprzętu i akcesoriów do parzenia i serwowania kawy, herbaty i czekolady.

STREFA BEZGLUTENOWA
Podczas targów FOOD-to-GO po raz trzeci poruszony zostanie problem braku w restauracjach odpowiedniego menu dla osób na diecie bezglutenowej. Rosnące zainteresowanie tematem zaowocowało powstaniem strefy, która w ubiegłym roku cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem ze strony gości targowych oraz mediów.

STREFA REGIONALNA
Swoje produkty zaprezentują regionalni producenci żywności oraz lokalne stowarzyszenia. Przedstawiciele poszczególnych regionów podpowiedzą jak można wykorzystać prezentowane dania w menu restauracji.

Szczegóły na temat wydarzenia można znaleźć na stronie http://www.easyfairs.com/pl/ftg2015