konto usunięte

Temat: Słodko - Kwaśno - Pikantne filety z kurczaka

Kolejny przepis :)

Filety z piersi kurczaka umyć, oczyścić, i pokroić w kotlety. Naciąć do polowy grubości kotleta co ok 1-2cm tak jak widać na zdjęciu.

Przygotować marynatę:
Wycisnąć sok z polowy cytryny, dodać 2 łyżki oleju roślinnego, drobno posiekany ząbek czosnku oraz natkę pietruszki, 2 łyżki octu winnego, odrobinę sosu sojowego. Oraz, co najważniejsze – słodko-pikantny sos chili w dużej ilości (1/3 buteleczki 175ml). Mięso dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

Do rozgrzanego piekarnika do mniej niż 200 stopni włoży naczynie żaroodporne z mięsem i całością marynaty, najlepiej tak by w 80% było w niej znużone.. Piec tak długo aż znaczna część sosu odparuje a mięso się zarumieni.. u mnie trwało to ok 45 min.

(źródło: cooks.pl)
Bartosz Towalski

Bartosz Towalski Programista baz
danych

Temat: Słodko - Kwaśno - Pikantne filety z kurczaka

wyszukałem ten przepis na stronie ze źródła (http://cooks.pl). Muszę powiedzieć, iż zdjęcia tej potrawy zachęcają jeszcze bardziej niż sam przepis. Podaje link do tej potrawy: http://cooks.pl/przepis_kornel_slodko_kwasno_pikantne_...

Pozdrawiam

konto usunięte

Temat: Słodko - Kwaśno - Pikantne filety z kurczaka

Bartosz Towalski:
wyszukałem ten przepis na stronie ze źródła (http://cooks.pl). Muszę powiedzieć, iż zdjęcia tej potrawy zachęcają jeszcze bardziej niż sam przepis. Podaje link do tej potrawy: http://cooks.pl/przepis_kornel_slodko_kwasno_pikantne_...

Pozdrawiam

widzę Bartoszu, żeś sprawdził portal :) miło :)
mam nadzieję, że znalazłeś tam jeszcze inne równie dobre przepisy :)
pozdrawiam,

Następna dyskusja:

Filety z kurczaka - min 1 T...




Wyślij zaproszenie do