Bartosz Towalski

Bartosz Towalski Programista baz
danych

Temat: Co wybrać - gotowy sos czy własnej roboty

wprawdzie jest wiele sosów wystarczająco dobrych do różnego rodzaju potraw, jednak uważam - nie ma to jak sosik własnej {patrz. mamy,babci) roboty

pozdrawiam
Paulina C.

Paulina C. Specjalista

Temat: Co wybrać - gotowy sos czy własnej roboty

Ma ktoś może jakiś sprawdzony przepis na sos czosnkowy na zimno, aby wyszło coś podobnej konsystencji jak sos np. hellmansa? Jak długo można przechowywać własnoręcznie robione sosy tego typu w lodówce?

konto usunięte

Temat: Co wybrać - gotowy sos czy własnej roboty

Paulina, nie wiem, o jakim sosie mówisz, ale myślę, że chodzi Ci o taką konsystencję, żeby sos nie spływał z powierzchni. Próbowałaś mieszać majonez z jogurtem naturalnym? Proporcje do ustalenia, ale ja zwykle robię 1:1 i jest w sam raz. Do tego czosnek (albo z praski, albo z mojego ulubionego młynka do czosnku - wygodniejszy), zioła wedle uznania, pieprz.



Wyślij zaproszenie do