Aleksandra Skoniecka

Aleksandra Skoniecka Research Assisstant,
Christelijke
Agrarische
Hogeschool

Temat: Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności

Serdecznie zapraszamy do udziału w Projekcie ,,Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności” organizowanym przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytet IV Szkolnictwo wyższe i nauka, Działanie 4.2 Rozwój kwalifikacji kadr systemu B+R i wzrost świadomości roli nauki w rozwoju gospodarczym.

Do udziału w Projekcie zapraszamy Pracowników naukowych szkół wyższych, instytutów badawczych, instytutów naukowych Polskiej Akademii Nauk oraz Pracowników jednostek tworzących konsorcja naukowe (z wyłączeniem przedsiębiorców), aktywnych zawodowo i zatrudnionych w czasie trwania szkolenia.

PIERWSZY ZJAZD JUŻ 6 SIERPNIA!!

Program szkolenia:
ZJAZD I (5 dni * 8h)
Dzień 1-4. W ciągu 4-dniowego szkolenia kierownicy prestiżowych projektów badawczych związanych
z produkcją żywności z Instytucji naukowych Europy przedstawią najlepsze praktyki w zakresie planowania projektów badawczych aplikacyjnych dostosowanych do potrzeb sektora produkcji żywności oraz zarządzania ich realizacją. Tematyka 4-dniowego szkolenia będzie obejmowała zagadnienia
z zakresu: procesu inicjowania Projektu, analizy rynku – badania potrzeb biznesowych w projektach aplikacyjnych, procesu doboru partnerów procesu projektowania i budowania projektu, przygotowania studium wykonalności, zarządzania zakresem projektu, zarządzania czasem, kontrolą jakości.
Dzień 5. Warsztaty z zakresu efektywnego planowania pracy zespołów w projektach B+R, w tym
w zakresie elastycznych form zatrudniania dostosowanych do społecznych uwarunkowań Kobiet
i Mężczyzn.
ZJAZD II (5 dni * 8h)
Dzień 1. Wyzwania rynku badań produkcji żywności z Polsce. Przykłady udanej współpracy nauki
z biznesem przy projektach aplikacyjnych – case’s study.
Dzień 2-3. Warsztaty z zarządzania badaniami naukowymi i pracami rozwojowymi. W ich czasie Uczestnicy/Uczestniczki w grupach 3-4 osobowych będą przygotowywać projekt badawczy w swojej dziedzinie zgodnie z wiedzą uzyskaną na I zjeździe.
Dzień 4. Warsztaty, podczas których zespoły projektowe zwięźle zaprezentują brief’y swoich projektów badawczych.
Dzień 5. Projekty badawcze zostaną zaprezentowane przed komisją składającą się z 2 przedsiębiorców sektora produkcji żywności i kierownika interdyscyplinarnego aplikacyjnego projektu badawczego. Uczestnicy wypełnią testy wiedzy i wezmą udział w badaniach ewaluacyjnych.

Dzięki uczestnictwie w Projekcie będziesz:
- wiedział/a jak poznać potrzeby przedsiębiorców i jak z nimi współpracować,
- potrafił/a zaplanować i przygotować aplikacyjne projekty badawcze,
- znał/a najlepsze praktyki w zakresie planowania projektów badawczych oraz zarządzania ich realizacją,
- umiał/a zarządzać badaniami naukowymi i pracami rozwojowymi,
- znał/a zasady efektywnego planowania pracy zespołu badawczego.

Udział w Projekcie jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają wszystkim jego Uczestnikom/Uczestniczkom materiały szkoleniowe i piśmiennicze, noclegi, zwrot kosztów dojazdu, całodzienne wyżywienie oraz stały serwis kawowy.

Więcej informacji na temat Projektu będzie można otrzymać mailowo: szkolenia@pzpbm.pl lub telefonicznie 728 168 450.