konto usunięte

Temat: Certyfikowane 4-ro stopniowe Szkolenie z Dietetyki i...

Certyfikowane 4-ro stopniowe Szkolenie z Dietetyki i Suplementacji z
Jakubem Mauriczem - Poziom I

FB: https://www.facebook.com/events/412208292177487/

Najbliższe terminy to:

- 6-7 października w Poznaniu
- 13-14 października w Gdańsku
- 20-21 października we Wrocławiu

- 3-4 listopada w Olsztynie
- 17-18 listopada w Szczecinie
- 24-25 listopada w Warszawie

- 5-6 stycznia w Krakowie


Koszt szkolenia to 379 złotych*

Zaliczkę w kwocie 179 złotych proszę wpłacać na konto o
numerze:

67 1090 1098 0000 0001 1388 5099
Jakub Mauricz
ul. Reduty Ordona 69/1
71-180 Szczecin

W tytule przelewu proszę zawrzeć:

- imię i nazwisko,
- adres e-mail
- miasto i datę szkolenia.

Wpłacona zaliczka jest jednocześnie przyjętym zgłoszeniem na
chęć uczestnictwa w kursie.

* Specjalnie dla fanów fanpage'u "Siłownia"
(https://www.facebook.com/pages/Si%C5%82ownia/1067651727...
wspólnie z Kubą przygotowaliśmy dwie oferty rabatowe:

- 10% zniżki dla osób, które: dołączą do wydarzenia na FB
(https://www.facebook.com/events/412208292177487/) oraz polubią
fanpage Jakuba Mauricza: https://www.facebook.com//MauriczCom

- 15% zniżki dla osób, które: dołączą do wydarzenia na FB
(https://www.facebook.com/events/412208292177487/), polubią fanpage
Jakuba Mauricza: https://www.facebook.com//MauriczCom oraz zaproszą
do wydarzenia na FB conajmiej 10 znajomych

Liczba miejsc ograniczona, kto pierwszy, ten lepszy!


Szczegółowy program szkolenia:

I Przewodnik żywieniowy w sporcie:

1. Energia (kalorie)
a) Skąd pochodzi energia?
b) Czym jest kaloria?
c) Jak dużo kalorii potrzebuję?
d) Oszacowanie BMR, PAL, TMR, NMC, badania antropometryczne w celu
upewnienia się zasadności wyniku

2. Typ budowy sylwetki (somatotyp)
a) Czym jest somatotyp?
b) Charakterystyka poszczególnych somatotypów
c) Żywienie dla odpowiednich somatotypów
d) Czy istnieje somatotyp skrajny?

3. Węglowodany
a) Dlaczego potrzebuję węglowodanów?
b) Jak dużo węglowodanów potrzebuję?
c) Proste, czy złożone?
d) Czym jest GI?
e) Jaki jest wpływ GI na ciało?
f) Zbyt mało, czy zbyt dużo węglowodanów?
g) Superkompensacja glikogenu
h) Przykładowe produkty o niskim GI
i) Czym jest GL?
j) Co jest ważniejsze – GI czy GL?
k) Utrata masy ciała na diecie o niskim GI – czy dieta
Montignaca jest naprawdę
skuteczna?
l) Sportowcy a GI

4. Błonnik
a) Czym jest błonnik?
b) Jak dużo błonnika potrzebuję?
5. Białko
a) Dlaczego potrzebuję białka?
b) Jak dużo białka potrzebuję?
c) Przykładowe produkty zawierające białko
d) Czym są aminokwasy?
e) Najlepsze źródła białka

6. Tłuszcze
a) Dlaczego potrzebuję tłuszczów?
b) Jak dużo tłuszczów potrzebuję?
c) „Złe tłuszcze” i ich główne źródła w diecie – kwasy
nasycone i trans
d) „Dobre tłuszcze” i ich główne źródła w diecie –
kwasy jednonienasycone i
wielonienasycone
e) Kwasy tłuszczowe omega-3 -6 i -9 i ich główne źródła w
diecie
f) Proporcje omega-6 : omega-3 : omega-9 w diecie
g) Przykładowe produkty zawierające kwasy omega-3

7. Witaminy i minerały
a) Dlaczego ich potrzebujesz?
b) Jak dużo witamin i minerałów potrzebujesz?
c) Czym jest ZDS?
d) Czy brakuje wam witamin i minerałów?
e) Miniprzewodnik witamin i minerałów
f) Trzymajcie się witamin - praktyczne rady dotyczące spożywania
witamin i
minerałów

8. Nutraceutyki
a) Czym są nutraceutyki?
b) Najlepsze źródła nutraceutyków
c) Czym są wolne rodniki?
9. Antyoksydanty
a) Czym są antyoksydanty?
b) Co robią antyoksydanty?
c) Najlepsze źródła antyoksydantów wśród owoców i warzyw –
ORAC

10. Sól
a) Dlaczego potrzebuję soli?
b) Czy nadmiar soli szkodzi?
c) Jak dużo soli potrzebuję?
d) Czy osoby regularnie ćwiczące powinny spożywać więcej soli?

11. Woda
a) Dlaczego potrzebuję wody?
b) Jak dużo wody potrzebuję?
c) Jak utrzymać się w stanie nawodnienia?

12. Alkohol
a) Jak dużo alkoholu potrzebuję?
b) Pomocny czy szkodliwy?
c) Czy ćwiczenia i alkohol idą ze sobą w parze?

13. Raport specjalny #1 Cukier i tłuszcz – od czego tyjemy?

14. Raport specjalny #2 Cholesterol – totalna demitologizacja

15. Raport specjalny #3 Insulina – przyjaciel czy wróg?

16. Raport specjalny #4 Czym jest okno anaboliczne?

17. Jak używać piramidy żywienia w sporcie?

18. Czym jest cheatmeal?

19. Przybliżenie wielkości porcji poszczególnych pięter z
piramidy żywienia

20. Czym jest dieta?

21. Charakterystyka każdego piętra piramidy żywienia w sporcie
a) Warzywa i owoce
b) Produkty ziarniste i ziemniaki
c) Produkty bogate w wapń
d) Produkty bogate w białko
e) Zdrowe tłuszcze i oleje roślinne
f) Produkty cheatmealowe

22. Popularne, działające „diety alternatywne”
a) Dieta Atkinsa
b) Dieta South Beach
c) Dieta Montignaca – co należy uwzględnić, aby faktycznie
działała?
d) Dieta Paleo

23. Dieta niskowęglowodanowa – zalety i wady

24. Dieta ketogeniczna – zalety i wady

25. Rotacja węglowodanów – dieta cud?

26. Głodzenie się, a spalanie tłuszczu – jak uniknąć
załamania metabolicznego?

II Suplementy w sporcie

1. Czy suplementy są bezpieczne?
a) Ocena jakości suplementu – na co zwrócić uwagę przy
zakupie?
b) Znajomość historii medycznej konsumenta
c) Czytanie ze zrozumieniem etykiety produktu
d) Korelacja suplementów z innymi przyjmowanymi suplementami oraz
lekami
e) Suplementy uzupełniające dietę, a środki spożywcze
specjalnego
przeznaczenia żywieniowego

2. Suplementacja w zależnosci od wybranej diety
a) Suplementacja w diecie Paleo
b) Suplementacja w diecie ketogenicznej
c) Suplementacja w diecie niskotłuszczowej

3. Czy suplementy diety są koniecznie
a) Suplementacja amatorów
b) Suplementacja zawodowych sportowców

4. Suplementy diety – w jakim wieku i co można przyjmować?

5. Działanie suplementów diety – czy można je sklasyfikować?
a) Spalacze tłuszcze – jak naprawdę działają?
b) BCAA – anaboliczne, antykataboliczne, czy też spalające
tłuszcz?
c) Termogeniki, a spalacze lipolityczne – charakterystyka
działania oraz wykaz
substancji


Kursanci po ukończeniu kursu otrzymują:

- certyfikat Mauricz.com poświadczający podejmowanie kształcenia
- materiały w formie elektronicznej (prezentacja w formacie PDF ze
szkolenia oraz materiały edukacyjne w formie artykułów
popularnonaukowych)


O szkoleniowcu:

Trener przygotowania lądowego oraz dietetykiem i masażystą
olimpijczyka Mateusza Sawrymowicza. Stały współpracownik redakcji
magazynów BodyLIFE, Trainer, iStyle Magazine oraz Shape. Zastępca
redaktora naczelnego magazynu internetowego Bodybuilding Magazine. W
latach 2008-2010 był Zastępcą redaktora naczelnego polskiej
edycji czasopisma kulturystycznego Muscular Development,
ukazującego się na świecie nieprzerwanie od 47 lat. Trener
personalny i absolwent Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego na
kierunku dietetyka. Autor licznych artykułów publikowanych w
prasie branżowej i medycznej. Specjalista do spraw rehabilitacji
pourazowej i wykorzystania metody PNF – proprioceptywnego
nerwowo-mięśniowego torowania ruchu. Konsultant naukowy publikacji
„Nowoczesny trening siłowy” wydawnictwa Galaktyka i doradca
kadry trenerskiej szczecińskiego zespołu footballu amerykańskiego
Cougars Szczecin. Trener członków reprezentacji Polski w
kulturystyce i fitness, zawodników MMA, ale także osób
trenujących rekreacyjnie, pragnących zmienić swoje sylwetki i
styl życia.
Anna  Podsiedlik-Ciebi era

Anna
Podsiedlik-Ciebi
era
Założycielka
Personal Pilates
Studio/ Trener
Personalny/D...

Temat: Certyfikowane 4-ro stopniowe Szkolenie z Dietetyki i...

Witam,
Czy są jeszcze wolne miejsce na spotkanie w Warszawie? Gdzie odbywa się szkolenie?
Pozdrawiam.

konto usunięte

Temat: Certyfikowane 4-ro stopniowe Szkolenie z Dietetyki i...

Witaj, są jeszcze wolne miejsca. Lokalizacja nie jest jeszcze określona ponieważ będzie zależała od liczby uczestników. Wszystkie informacje są na bieżąco aktualizowane w wydarzeniu na Facebooku: https://www.facebook.com/events/412208292177487/

Temat: Certyfikowane 4-ro stopniowe Szkolenie z Dietetyki i...

Jako dietetyk mogę powiedzieć, że warto robić wszelakie kursy. Z własnego doświadczenia, mogę polecić naukę w Polskim Instytucie Dietetyki. Ja dzięki kursom tam (są online) mogłem rozpocząć swoją przygodę z dietetyką, także mam sentyment. Materiały z tych kursów, to była porządna dawka wiedzy. Dobrze zwłaszcza na początku swojej drogi w tej branży, zdobyć solidne podstawy, a potem ciągle się dokształcać, bo wiedzę jako dietetyk trzeba mieć sporą i aktualną.Ten post został edytowany przez Autora dnia 30.12.22 o godzinie 15:58

Następna dyskusja:

Odsprzedam szkolenie z tren...




Wyślij zaproszenie do