Sebastian
Kopiec
IT, HoReCa,
Marketing, PR,
SEM&SEO
Temat: [małopolska] Bezpłatne szkolenia dla kucharzy „Trening...
Serdecznie zapraszamy do udziału w Projekcie „Trening Smaków2” – cyklu kilkunastu bezpłatnych szkoleń gastronomicznych dla zawodowych kucharzy z województwa
małopolskiego.
W ramach projektu Uczestnicy zwiększą swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania w kuchni dnia codziennego oraz zarządzania zespołem kucharskim.
Jednocześnie pod okiem Mistrzów Kucharskich będą doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Miłym akcentem będzie również degustacja.
Firma EVACO, zajmująca się kompleksowym wyposażeniem gastronomii, specjalnie na potrzeby szkoleniowe, przygotowała nowoczesne zaplecze kuchenne, które pozwoli Uczestnikom zapoznać
się z technologią i obsługą najnowszych urządzeń gastronomicznych.
Cykl szkoleń obejmuje 72 godziny zajęć.
Program szkolenia składa się z:
a) 3 modułów podstawowych – każdy po 8 godzin szkoleniowych:
1) Food cost
2) Organizacja pracy i planowanie w kuchni dnia codziennego
3) Zarządzanie zespołem kucharskim – rola szefa kuchni
b) 6 modułów szkoleniowych – każdy po 8 godzin szkoleniowych:
1) Śniadania hotelowe - kuchnia zimna
2) Kuchnia gorąca
3) Desery
4) Zupy
5) Ryby i owoce morza
6) Mięsa, dziczyzna, ptactwo
oraz inne
Szkolenia realizowane będą w grupach 10-os., w systemie dwudniowym (1 zjazd - 16 godz.).
Trenerzy
Do projektu zaangażowaliśmy znakomitych, doświadczonych Mistrzów Kucharskich, którzy pomogą rozwinąć warsztat kulinarny każdego Uczestnika. m. in.: Adam Chrząstowski, Marcin Filipkiewicz,
Krzysztof Gawlik, Robert Kurek, Artur Kochański, Zbigniew Kurleto
Organizacja szkolenia
▪ ostatnia edycja: wrzesień – grudzień
Terminarz spotkań zostanie ustalony po zakończeniu rekrutacji do każdej z edycji, uwzględniając możliwości czasowe Uczestników.
Miejsce szkoleń: Kraków, ul. Kapelanka 13/13A
Dla kogo przygotowaliśmy szkolenia?
Projekt skierowany jest do mikro, małych i średnich przedsiębiorstw z województwa małopolskiego, prowadzących działalność gospodarczą, związaną z usługami gastronomicznymi.
Zachęcamy do zgłaszania pracowników zatrudnionych na umowę o pracę (min. ½ etatu) na stanowiskach: kucharz/kucharska, szef/szefowa kuchni, personel kuchenny zajmujący się przygotowanie potraw. Oferujemy także noclegi pomiędzy dniami szkoleniowymi oraz zwrot kosztów dojazdu (ograniczona liczba).
Kontakt
Na wszelkie Państwa pytania odpowie Magdalena Stusińska-Krywalska – specjalista ds. szkoleń:
tel. 514 100 739, e-mail: treningsmakow@evaco.pl, adres biura Projektu: ul. Kapelanka 13/13A, 30-347 Kraków
Istnieje również możliwość umówienia spotkania w siedzibie Państwa firmy.
Szczegółowe informacje na temat szkoleń dostępne są na stronie internetowej projektu www.trening-smakow2.pl oraz organizatora www.evaco.com.pl.
Serdecznie zapraszamy!