Temat: lokal usługowy-wymagania sanepidu

Witam,

Czy ktoś z Was orientuje się w temacie?
Chodzi mi dokładniej o lokal typu kiosk, w którym sprzedawane będą: prasa, papierosy, ciepłe napoje(kawa z automatu), zimne napoje, słodycze (tylko pakowane, np.batony) oraz świeże bułki(dostarczane przez firmę zewnętrzną- pakowane).
Nie komentujcie proszę pomysłu, ponieważ jest to tylko część całości, a w ten sposób poprostu zbieram niezbędne informacje:)

Potrzebuję wiedzieć:
1. czy jest określona powierzchnia takiego lokalu
2. czy konieczne jest doprowadzenie wody
3. czy w przypadku sprzedaży żywności pakowanej(ww bułki/sandwiche- takie jak np. na stacji benzynowej) konieczne jest przystosowanie w jakiś sposób lokalu i niezbędna jest książeczka sanepidowska

Z góry dziękuję za pomoc!

Temat: lokal usługowy-wymagania sanepidu

Witam!

Chyba najlepiej będzie poszukać u źródeł.

Czyli na stronie sanepidu;-)

Podaje linka "Najczęściej zadawane pytania":

http://www.wsse.waw.pl/PageContent.aspx?MenuID=175



Wyślij zaproszenie do