Karolina Leńska free
Temat: lokal usługowy-wymagania sanepidu
Witam,Czy ktoś z Was orientuje się w temacie?
Chodzi mi dokładniej o lokal typu kiosk, w którym sprzedawane będą: prasa, papierosy, ciepłe napoje(kawa z automatu), zimne napoje, słodycze (tylko pakowane, np.batony) oraz świeże bułki(dostarczane przez firmę zewnętrzną- pakowane).
Nie komentujcie proszę pomysłu, ponieważ jest to tylko część całości, a w ten sposób poprostu zbieram niezbędne informacje:)
Potrzebuję wiedzieć:
1. czy jest określona powierzchnia takiego lokalu
2. czy konieczne jest doprowadzenie wody
3. czy w przypadku sprzedaży żywności pakowanej(ww bułki/sandwiche- takie jak np. na stacji benzynowej) konieczne jest przystosowanie w jakiś sposób lokalu i niezbędna jest książeczka sanepidowska
Z góry dziękuję za pomoc!