konto usunięte

Temat: początki w jakości

od czego zacząć rozwój zawodowy w dyscyplinie jakości?...
Przemysław B.

Przemysław B. Konsultant ds.
Zarządzania
Systemami, DG PMC

Temat: początki w jakości

a jaki jest Twój punkt wyjścia?
Katarzyna O.

Katarzyna O. "Doskonałość jest
miarą nieba, dążenie
do doskonałości
mi...

Temat: początki w jakości

Na Twojej akademii funkcjonuje KNZJ - koło zarządzania jakością. Uczestnikom koła może być później łatwiej o pracę w tej działce. Myślę, że warto tam zacząć.

konto usunięte

Temat: początki w jakości

punkt początkowy....Piotrek B. edytował(a) ten post dnia 29.11.10 o godzinie 20:00

konto usunięte

Temat: początki w jakości

Katarzyna O.:
Na Twojej akademii funkcjonuje KNZJ - koło zarządzania jakością. Uczestnikom koła może być później łatwiej o pracę w tej działce. Myślę, że warto tam zacząć.

ale to dla studentów chyba dziennych?...musiałbym uczęszczać..czuje się odrobine "przeterminowany" na koła naukowe ...-:)))), hahah
Katarzyna O.

Katarzyna O. "Doskonałość jest
miarą nieba, dążenie
do doskonałości
mi...

Temat: początki w jakości

Z tym przeterminowaniem to nie przesadzajmy :)

Generalnie jest to niezły punkt wyjścia, bo więcej można się tam dowiedzieć, niż "suchej" wiedzy na studiach. Ale rzeczywiście trzeba na to poświęcić czas.

Zawodowo warto się rzeczywiście zastanowić, gdzie chce się dojść, jak przedmówca zauważył, ale początek chyba zawsze z zarządzaniem jakością lub chociaż kontrolą jakości dobrze, gdyby się wiązał.

konto usunięte

Temat: początki w jakości

Katarzyna O.:
Z tym przeterminowaniem to nie przesadzajmy :)

Generalnie jest to niezły punkt wyjścia, bo więcej można się tam dowiedzieć, niż "suchej" wiedzy na studiach. Ale rzeczywiście trzeba na to poświęcić czas.

Zawodowo warto się rzeczywiście zastanowić, gdzie chce się dojść, jak przedmówca zauważył, ale początek chyba zawsze z zarządzaniem jakością lub chociaż kontrolą jakości dobrze, gdyby się wiązał.

no dobrze...zapytam o koło...ale potrzebuje jeszcze jakieś inne "koło ratunkowe"...
Bartosz J.

Bartosz J. stay hungry stay
foolish

Temat: początki w jakości

1. idź do pracy na produkcje w jakiejś zdrowej* firmie (choć takich coraz mniej)
2. wykaż się spostrzegawczością i pomysłami na poprawę miejsca pracy albo nawet produktu
3. zostań kontrolerem jakości (zapewnienie jakości)
4. staraj się pracować możliwie dużo z dokumentacją - od specyfikacji technicznych do wymagań systemu byś stał się niezastąpiony wśród kontrolerow
5. zostań asystentem/pomocnikiem/specjalistą ds jakości
6. wyrób chody u zarządu i zostań pełnomocnikiem
7. powodzenia

*w takiej której się awansuje za umiejętności i doświadczenie, a nie szerokie plecyBartosz Jarosik edytował(a) ten post dnia 29.11.10 o godzinie 22:32

konto usunięte

Temat: początki w jakości

Bartosz Jarosik:
1. idź do pracy na produkcje w jakiejś zdrowej* firmie (choć takich coraz mniej)
2. wykaż się spostrzegawczością i pomysłami na poprawę miejsca pracy albo nawet produktu
3. zostań kontrolerem jakości (zapewnienie jakości)
4. staraj się pracować możliwie dużo z dokumentacją - od specyfikacji technicznych do wymagań systemu byś stał się niezastąpiony wśród kontrolerow
5. zostań asystentem/pomocnikiem/specjalistą ds jakości
6. wyrób chody u zarządu i zostań pełnomocnikiem
7. powodzenia

*w takiej której się awansuje za umiejętności i doświadczenie, a nie szerokie plecyBartosz Jarosik edytował(a) ten post dnia 29.11.10 o godzinie 22:32


super mam juz 4 letnia prace na produkcji w UK..nawet w testingu...czyli kontrola...niestety w PL widze ze to jest jakby nieakceptowane
Grzegorz J.

Grzegorz J. O tym co osiągniesz
w życiu nie decyduje
ani miejsce urod...

Temat: początki w jakości

Bartosz Jarosik:
1. idź do pracy na produkcje w jakiejś zdrowej* firmie (choć takich coraz mniej)
2. wykaż się spostrzegawczością i pomysłami na poprawę miejsca pracy albo nawet produktu
3. zostań kontrolerem jakości (zapewnienie jakości)
4. staraj się pracować możliwie dużo z dokumentacją - od specyfikacji technicznych do wymagań systemu byś stał się niezastąpiony wśród kontrolerow
5. zostań asystentem/pomocnikiem/specjalistą ds jakości
6. wyrób chody u zarządu i zostań pełnomocnikiem
7. powodzenia


Popieram !!
Dokładnie tak się to wszystko u mnie potoczyło.
Pkt. 2
Doskonałym narzędziem okazały się Kaizeny :)
Kilkadziesiąt złożonych, wdrożonych i nagrodzonych.
A aktualnie jestem przy punkcie 4
*w takiej której się awansuje za umiejętności i doświadczenie, a nie szerokie plecyBartosz Jarosik edytował(a) ten post dnia 29.11.10 o godzinie 22:32

Zdrowej firmie :)) Dobre
Bartosz J.

Bartosz J. stay hungry stay
foolish

Temat: początki w jakości

Piotrek B.:

super mam juz 4 letnia prace na produkcji w UK..nawet w testingu...czyli kontrola...niestety w PL widze ze to jest jakby nieakceptowane

może odkryj swój profil i daj się odnaleźć.

konto usunięte

Temat: początki w jakości

Bartosz Jarosik:
Piotrek B.:

super mam juz 4 letnia prace na produkcji w UK..nawet w testingu...czyli kontrola...niestety w PL widze ze to jest jakby nieakceptowane

może odkryj swój profil i daj się odnaleźć.


jasne.....-:))

konto usunięte

Temat: początki w jakości

Grzegorz J.:
Bartosz Jarosik:
1. idź do pracy na produkcje w jakiejś zdrowej* firmie (choć takich coraz mniej)
2. wykaż się spostrzegawczością i pomysłami na poprawę miejsca pracy albo nawet produktu
3. zostań kontrolerem jakości (zapewnienie jakości)
4. staraj się pracować możliwie dużo z dokumentacją - od specyfikacji technicznych do wymagań systemu byś stał się niezastąpiony wśród kontrolerow
5. zostań asystentem/pomocnikiem/specjalistą ds jakości
6. wyrób chody u zarządu i zostań pełnomocnikiem
7. powodzenia


Popieram !!
Dokładnie tak się to wszystko u mnie potoczyło.
Pkt. 2
Doskonałym narzędziem okazały się Kaizeny :)
Kilkadziesiąt złożonych, wdrożonych i nagrodzonych.
A aktualnie jestem przy punkcie 4
*w takiej której się awansuje za umiejętności i doświadczenie, a nie szerokie plecy

Zdrowej firmie :)) Dobre


no ja powinienem byc przy punkcie 3 uwzgledniajac moja Uk's kariere...ale kierownicy Jakosci ....jakos nie sa na "tak"....Piotrek B. edytował(a) ten post dnia 30.11.10 o godzinie 22:45



Wyślij zaproszenie do