Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Witam,

Postanowiłem spróbować i otworzyć bar z sałatkami, kanapkami i mrożonymi deserami owocowymi. Taka zdrowa szybka żywność. Sałatki mają być fundamentem. W tej kwestii chcę się wzorować na barach typu salad story- świeże sałatki komponowane na bieżąco z odpowiednio wcześniej przygotowanych składników.

Jestem zielony w gastronomi, ale podejmę ryzyko. Moje pytanie brzmi, jakie wyposażenie kuchni będzie mi potrzebne, żeby przygotować takie składniki, tak żeby były gotowe do kompozycji i przygotowania sałatki (nie mówię o pojemnikach, nożach itp. tylko większym sprzęcie, maszynach itd.)?

Czy do przygotowywania kanapek i mrożonych deserów owocowych potrzebne będą dodatkowe sprzęty?

Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Łukasz Chrząszcz

Łukasz Chrząszcz niepoddawajsie.pl -
biznes i kariera

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Cześć Andrzej, można by wypisać wszystko dokładnie co Ci jest potrzebne. Ale.. korzystniej dla Ciebie będzie, jeśli udasz się do takiego baru z sałatkami, o którym piszesz że chcesz się wzorować , i podpatrzył czego używają. A także jak wygląda cała procedura produkcyjna. Piszesz, że nie masz doświadczenia w gastro. Pozyskanie know how jest bardzo cenne. Nawet bardziej, niż najdroższe sprzęty. Od tego proponuję rozpocząć przygodę :)
Bogna Węgorska

Bogna Węgorska Mistrz NLP,
Certyfikowany
ThetaHealer®DNA 3,
chirurg fant...

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

A ja proponuje kontakt z firma ktora wyposaza technlogie kuchni/zaplecza i sali sprzedazowej.Przy ofercie podadza Ci po kolie co potrzebne. Dostaniesz tez projekt.

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Na pewno będziesz potrzebować jakiejś witryny chłodniczej, w której będziesz mógł przechowywać sałatki, które klienci będą mogli obejrzeć na witrynie i kupić, a dodatkowo jakieś urządzenie chłodnicze do przechowywania składników które zakupisz. Jeśli chodzi o witryny to mam na myśli coś takiego: http://multigastro.pl/witryna-chlodnicza-nastawna-mgrt... Jednak podobnie jak Bognie wydaje mi się, że najlepiej będzie jak skontaktujesz się z firmą, która oferuje taki sprzęt. Tam pracownicy najlepiej będę orientować się co w przypadku jakiego biznesu będziesz potrzebował, jeśli tylko nakreślisz im Twój plan działalności. :)

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Ja też jakiś czas temu zmagałam się z otwieraniem gastronomii, witryny chłodnicze to podstawa jesli w grę wchodzą produkty takie jak sałatki to mała witrynka sie przyda :) Jedyne co to mogę polecić to zaopatrzenie w żywność w Cater Group - mozna też kupować online: http://catergroup.pl
Jedno jest pewne pomieszczenie w którym będą przechowywywane produkty musi spełniać pewne normy dla sanepidu ;)Ten post został edytowany przez Autora dnia 06.07.16 o godzinie 12:29

konto usunięte

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Witaj,
Ze swojej strony mogę zaproponować terminal płatniczy w atrakcyjnej cenie.
Więcej info na POScard pl

Pozdrawiam i życzę powodzenia

konto usunięte

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Odezwij się do nas

http://conrad-company.pl/kontakt

lub na facebook (szybszy kontakt), a na pewno Ci doradzimy co powinieneś mieć - doświadczenie zawsze jest górą.

https://www.facebook.com/urzadzeniagastro/

konto usunięte

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Witam.
Zajmujemy się wyposażaniem obiektów gastronomicznych.
Będzie Pan potrzebował:
-szatkownicy do warzyw
-lodówek do przechowywania żywności
-witryny chłodniczej do przechowywania i prezentacji dostępnych warzyw, czy sałat
-do steków płytę grillową lub steak grill,
- frytownicy, jeżeli zamierza Pan podawać również frytki? Jeżeli nie to coś w zamian? np urządzenie do gotowania ryżu lub piec do wypiekania bułek typu pita, lub ciabatta?
-jeżeli chce Pan podawać kawę to przydał by się dobry ekspres
-mała kostkarka do lodu - zimne napoje (opcjonalnie)
-okap
-zlewy, umywalki
-zmywarka
-kuchnia 4 poalnikowa

To tak na szybko :) Reszta zależy od Pańskiego menu.
Wszystkie urządzenia mogę dla Pana wycenić i przedstawić ofertę na e-mail.
Pozdrawiam :)
Zuzanna Stec

Zuzanna Stec Menager restauracji,
Restauracja

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

Pos Card poruszył bardzo ważną kwestię, a mianowicie terminale. Teraz dobrej jakości sprzęt to podstawa w każdym lokalu. W końcu klient oczekuje, że będzie mógł zapłacić kartą czy też nie będzie długo czekał, aż zostanie obsłużony. Jeśli chodzi o sprzęt, taki jak terminale dotykowe lub czytniki kart zbliżeniowych, to polecam firmę Posiflex - jak dla mnie najlepszy dystrybutor sprzętu dla gastronomii na rynku :) http://www.posiflex.com.pl/czytniki-kart,45.html

Temat: Jakiego wyposażenia będę potrzebował?

W sumie też możesz przejrzeć sobie artykuły związane z gastronomią, które tutaj http://varna24.cz są dostępne. Na pewno też w pewien sposób Cię nakierują na to, jakie kupić wyposażenie do swojego lokalu. Ja osobiście sama lubię przeglądać takie blogi.



Wyślij zaproszenie do