Grzegorz Skalmowski

Grzegorz Skalmowski Eko Snails Garden &
Bistro Ślimaka

Temat: kawior

Wprowadzenie limitów połowów doprowadziło do tworzenia nowych krzyżówek ryb, których ikra mogłaby zastąpić tę wytwarzaną z ryb jesiotrowatych. Alternatywą dla tradycyjnego kawioru może być ponadto kawior ze ślimaka szarego, szczególnie popularny we Francji.
Przemawia za nim przede wszystkim dużo niższa cena oraz brak konieczności zabijania; w przypadku ryb, często wydobywa się ikrę z żywych osobników, gdyż po śmierci wytwarzają one substancje mogące popsuć smak ikry.

Również w smaku kawior ze ślimaków różni się od tradycyjnego, nie pachnie rybą i w smaku przypomina .. dębowy las „subtelne smaki jesieni z lekką nutą drzewną”. Popularność kawioru z jajeczek ślimaka szarego wciąż rośnie podbijając serca smakoszy.

Snails Caviar jest idealnie serwowane w temperaturze pokojowej, a zatem powinien być wyjęty z lodówki 30 minut przed podaniem.

Przygotuje się do nowego trendu!

Pakowanie i przygotowywane jest zgodne z normami Wspólnoty Europejskiej przy udziale wyspecjalizowanego zakładu produkcyjnego.
Snails Caviar dostępny jest w małych przezroczystych 50 gramowych słoiczkach zamkniętych próżniowo w temperaturze + / - 4 °C, co daje gwarancje bezpieczeństwa sanitarnego i pozwala na zachowanie subtelnego aromatu kawioru.
Elegancki, szklany pojemnik wypełniony cennym białym kawiorem jest perłą luksusu.
Kawior ślimaczy jest przygotowywany w jak najbardziej naturalnych warunkach, z pełnym poszanowaniem produktów, bez konserwantów i sztucznych dodatków. Niewielka krystalizacja ‘fleur de sel’ może pojawić się na wierzchu kawioru. To jest potwierdzenie wysokiej jakości kawioru. W temperaturze pokojowej efekt krystalizacji na wierzchu kawioru zniknie.

Kilka przepisów na potrawy znajdziesz tutaj

http://snailsgarden.com/index.php?option=com_content&v...


tu natomiast detal zagraniczny:
Przykłady cen detalicznych naszego kawioru:
http://caviarexpress.com/snail-caviar

ps...
za 2 tygodnie rusza produkcja żarowych kamionek do zapiekania ślimaków, glina pochodzi z fermy Snails Graden Produkcja ślimaków..:)


Szukam odbiorców, współpracowników...
Cena producenta
400% zysku dla Ciebie
Moliwosc przetwórcze 2000 kg rocznie
Dostawa w ciagu 48 godzin.
Pakowanie 50 gram, 200 gram, 500 gram.
Termin wanosci 12 miesiecy.


Grzegorz Skalmowski
SNAILS GARDEN
Veterinary nr. 2804 92 03
Poland
snailsgarden@wp.eu
skalmowski@wp.pl
(gsm)+ 48 698 388 531
http://www.snailsgarden.com