Łukasz G.

Łukasz G. .:: JAKOŚĆ i
BEZPIECZEŃSTWO ::.

Temat: PLAN HACCP

Jakie są według was najczęszcze przyczyny nie wykonywalności planu HACCP.
Mieczysław Obiedziński

Mieczysław Obiedziński Dyrektor operacyjny,
Auditor wiodący TÜV
SÜD MS

Temat: PLAN HACCP

-nieprzystosowanie planu do specyfiki przedsiębiorstwa.
-powielanie "gotowych planów".
-brak wiedzy i przeszkolenia u pracowników produkcyjnych
-źle przeprowadzona analiza zagrożeń i wyznaczenie CCP

Pozdrawiam
Mieczysław Obiedziński

konto usunięte

Temat: PLAN HACCP

- nieświadomość właściciela zakładu na temat bezpieczeństwa żywności (HACCP)czyli pospolite cięcie kosztów.


Przykładowa sytuacja:

Brak odpowiedniego urządzenia, np. termometru wzorcowego, którym można sprawdzać poprawność monitorowania CCP (w przypadku gdy CCP jest temperatura w chłodni surowca.

Następna dyskusja:

oPRP / plan HACCP a spełni...




Wyślij zaproszenie do