Michał Nycz

Michał Nycz Doświadczony manager
sprzedaży

Temat: Karta oceny

Jak zabrać się za przygotowanie karty oceny przedmiotu który nie istnieje jeszcze na żadnym rynku?
Są jakieś gotowe przepisy, czy najlepiej "przerobić" kartę przedmiotu najbliższego właściwościami czy zacząć od zera i metodą prób i błędów pisać ?

konto usunięte

Temat: Karta oceny

Michał Nycz:
Jak zabrać się za przygotowanie karty oceny przedmiotu który nie istnieje jeszcze na żadnym rynku?
Są jakieś gotowe przepisy, czy najlepiej "przerobić" kartę przedmiotu najbliższego właściwościami czy zacząć od zera i metodą prób i błędów pisać ?

Czy moglbys sprecyzowac co masz na mysli? Czy chodzi o profilowanie (QDA)?
Michał Nycz

Michał Nycz Doświadczony manager
sprzedaży

Temat: Karta oceny

Tak generalnie chodzi o profilowanie. A jeżeli chodzi o produkt to jest to produkt z dziedziny kuchni molekularnej, a dokładniej mówiąc "kawior" (najbliżej zbliżony kształt i konsystencja) o smaku owocowym lub coli ;)

konto usunięte

Temat: Karta oceny

Michał Nycz:
Tak generalnie chodzi o profilowanie. A jeżeli chodzi o produkt to jest to produkt z dziedziny kuchni molekularnej, a dokładniej mówiąc "kawior" (najbliżej zbliżony kształt i konsystencja) o smaku owocowym lub coli ;)

Ok. W skrocie wyglada to tak:

1. Organizujesz spotkanie z wytrenowana grupa panelowa, ktora bedzie przeprowadzac analize. Razem probujecie produkt i okreslacie jakie atrybuty go charakteryzuja (np. slodkosc, kruchosc, intensywnosc zapachu itd.).
2. Kazdy atrybut musi byc zdefiniowany tak aby kazdy rozumial go w jednakowy sposob (np. roznica miedzy kruchoscia a chrupkoscia moze nie byc do konca rozumiana przez niektore osoby).
3. Tworzysz karte oceny z atrybutami, ktore zostaly uzgodnione.

Następna dyskusja:

Karta Absolwenta SGH = Paki...




Wyślij zaproszenie do