konto usunięte

Temat: Profesjonalny kurs Manager Gastronomii

GWARANCJA zdobytej wiedzy – albo zwrot pieniędzy.

Chcieliśmy zaprosić właśnie Ciebie na kurs Manager Gastronomii.

Jeśli jesteś;

managerem lub chciałbyś nim zostać
chcesz zdobyć umiejętności kierowania lokalem gastronomicznym.
chcesz otworzyć swój lokal i nie stracić zainwestowanych pieniędzy.

Proponujemy Ci Profesjonalny kurs managerski

Tylko na naszym kursie poznasz;

struktury pracy w gastronomii
projektowanie lokalu gastronomicznego
tworzenie struktur współpracy między działami
zakres obowiązków poszczególnych działów oraz gotowe techniki egzekwowania ich.
Tworzenie procedur zarządzania produktami w lokalu gastronomicznym.

Ponadto zostaną poruszone tematy;

podstawy prawa pracy oraz prawa gospodarczego
rozliczenia zus i us
przepisy związane z odbiorem lokalu przez sanepid oraz kontroli sanepidu.
Przepisy prawa przeciwpożarowego
Organizacja usług gastronomicznych
Tworzenie kart menu pod względem optymalizacji zysków

A dodatkowo;

podczas szkolenia będziesz brał udział w ćwiczeniach i prezentacjach.
odbędziesz szkolenie z zarządzania barem, salą i kuchnią prowadzone przez specjalistów z każdej dziedziny.
Dowiesz się jak kontrolować i oceniać realizacje swoich projektów
Nauczymy Cię skutecznie negocjować umowy i kontrakty.
Pokażemy Ci jak napisać skuteczne CV
Otrzymujesz GWARANCJE wiedzy.
Nasz trener w ramach kursu przeprowadzi trzygodzinną konsultacje w miejscu Twojej pracy.

Po kursie;
otrzymasz certyfikat w języku polskim i angielskim
otrzymasz potwierdzenie zdobytej wiedzy oraz świadectwo z ocenami z egzaminu.
Otrzymasz zestaw niekonwencjonalnych materiałów.


Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach max 3 osobowych 4 godziny dziennie przez 3 tygodnie.
Jeśli jesteś spoza Warszawy oferujemy tani nocleg w miłej nowoczesnej aranżacji.

Każdy Absolwent dołącza do klubu managerów BC.
Dostajesz również dostęp do materiałów oraz możliwość bezpłatnego uczestnictwa w seminariach doszkalających
odbywających się raz w miesiącu w siedzibie Bar Concept.
Szkolenia indywidualne dostosowane do potrzeb zainteresowanych.

Bar Concept – Autorytet w Sztuce Barmańskiej


http://barconcept.pl
602-437-937
Jacek Kotula

Jacek Kotula Trener,
Współzałożyciel -
Galicyjska Szkoła
Smaku

Temat: Profesjonalny kurs Manager Gastronomii

Najważniejsze abyśmy mieli wybór : )

Galicyjska Szkoła Smaku
http://szkolasmaku.pl
tel. 604 22 89 50

Manager Restauracji
ZAKRES MATERIAŁU NA 60 GODZINNE SZKOLENIE "MANAGER RESTAURACJI"

Wstęp

Kurs manager restauracji pozwala zdobyć wiedzę potrzebną do sprawowania funkcji managera w zakładzie gastronomicznym. Osoby zamierzające otworzyć własny lokal gastronomiczny znajdą tu nieocenione wskazówki. Poruszane na kursie tematy dotyczą wszystkich aspektów funkcjonowania restauracji i drink baru. Omawiamy zagadnienia barmańskie, kelnerskie, winiarskie, organizacyjne. Proponujemy konkretne rozwiązania, przykłady kart alkoholi, drinków, win. Podajemy "na tacy" wszelkie potrzebne kontakty z firmami alkoholowymi, kawowymi, winiarskimi oraz hurtowniami ze sprzętem gastronomicznym. W sposób zrozumiały wyjaśniamy najważniejsze zagadnienia dotyczące zarządzania personelem. Poruszamy tematy związane z BHP i Sanepidem. Zajęcia trwają 60 godzin lekcyjnych; spotykamy się 6 kolejnych dni w godzinach od 10.00 tej do 18.00 tej z przerwą około 30 minut.
Uczestnikom szkolenia zapewniamy dwudaniowe obiady

DZIEŃ 1

TYPOLOGIA ALKOHOLI
Podstawowe wiadomości o głównych gatunkach alkoholi : cognac,brandy,rum,tequila,gin,whisky,aperitif,digestif – teoria poparta degustacjami. Zasady układania karty alkoholi - przykłady kart.

ZARZĄDZANIE PRODUKTAMI
Zasady współpracy z przedstawicielami firm alkoholowych, kawowych i innych. Dane kontaktowe firm. Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

DZIEŃ 2

BARISTYKA

Podstawy wiedzy o kawie, parametry espresso i inne popularne rodzaje kaw – teoria połączona z praktyczną nauką obsługi ekspresu ciśnieniowego.

ORGANIZACJA PRACY W BARZE
Zasady zamawiania towaru.
Rozliczenia codzienne i remanenty miesięczne.
Grafik pracy barmanów – postawa, funkcje, odpowiedzialność, zasady współpracy z pracownikami innych stanowisk.
Rozwiązywanie problemów: kary, motywacja, konsekwencja.
Wyjaśnienie często spotykanych zwrotów: rabat, storno.
Przykłady nadużyć ze strony barmanów, oraz managerów czy kelnerów.
Spotkania z zaproszonymi przedstawicielami firm alkoholowych,kawowych.

MIKSOLOGIA
Podstawy miksologii, zasady komponowania i wykonywania drinków – teoria.
Zasady układania karty drinków (standardy i kompozycje własne) – przykłady kart.
Praktyczne przygotowanie drinków standardowych – degustacje.
Zasady doboru urządzeń do baru (ekspres ciśnieniowy, zmywarka, kostkarka).
Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

DZIEŃ 3

ENOLOGIA
Typologia wina - podział jakościowy; najważniejsze regiony winiarskie; odmiany winorośli.
Schematy karty win - rozpiętość asortymentu i cen w zależności od kategorii i charakteru lokalu; gotowe wzory kart win do wykorzystania.
Elementy doboru win do potraw.
Temperatury podawania win.
Serwis wina białego, czerwonego, dekantacja.
Degustacja wybranych win.
Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

DZIEŃ 4

ORGANIZACJA SERWISU KELNERSKIEGO

Przygotowanie restauracji do pracy.
Asortyment zastawy stołowej - omówienie przykładów.
Nakrycie stołów - ćwiczenia.
Podział na rewiry.

OBSŁUGA KONSUMENTA
Kolejność obsługi.
Systemy obsługi: niemiecki, francuski – ćwiczenia.
Schemat karty menu – przykłady w oparciu o menu różnych restauracji.

ĆWICZENIA PRAKTYCZNE
Poruszanie się z tacą, z talerzami.
Przyjmowanie zamówienia i kolejność realizacji zamówienia.
Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

DZIEŃ 5

CECHY DOBREGO MANAGERA
Teoria motywacji.
Piramida potrzeb.
Zasady negocjacji.
Zjawisko mobbingu.
Sposoby komunikacji i przekazywanie informacji zwrotnych.
Wymagający klient – rozwiązywanie sytuacji trudnych.

REKRUTACJA PRACOWNIKÓW
Ogłoszenie pracodawcy a CV pracownika.
Sposoby prowadzenia rozmów kwalifikacyjnych – elementy komunikacji niewerbalnej.
Formalności związane z zatrudnianiem pracowników.

Elementy Prawa Pracy
Obowiązki pracownika i pracodawcy.
Rodzaje umów o pracę.
Zasady udzielania urlopów.
Szkolenia i awanse.
Wynagrodzenie, premie i podwyżki.
Grafiki a system pracy zmianowej.
Nagany, rozwiązywanie umów, świadectwa pracy.
Naruszanie przepisów Prawa Pracy.
Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

DZIEŃ 6

ZARZĄDZANIE RESTAURACJĄ
Funkcjonalność zakładu gastronomicznego.
Wyposażenie restauracji.
Sanepid i jego wymagania.
Koncesja i sprzedaż alkoholu.
Zawieranie umów z dostawcami.
Organizowanie przyjęć bankietowych.
Elementy promocji i reklamy.

ODPOWIEDZIALNOŚĆ MANAGERA
Rozliczanie restauracji, remanenty, inwentaryzacje.
Komputerowe systemy sprzedażowe.
Formy płatności.
Odpowiedzialność finansowa.
Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.
Monika Sawicka

Monika Sawicka Prezes zarządu

Temat: Profesjonalny kurs Manager Gastronomii

:)Ten post został edytowany przez Autora dnia 19.08.13 o godzinie 10:12
Patrycja Olpeter

Patrycja Olpeter barman, manager,
Ogólnopolska Szkoła
Barmanów

Temat: Profesjonalny kurs Manager Gastronomii

Zapraszamy na Szkolenie Manager Gastronomii w HorArt HoReCa Academy Poland, akademia została utworzona w 2009 roku i obecnie prowadzimy kursy w 10 miastach w Polsce.

Jej idea narodziła się wśród osób od lat związanych z sektorem HoReCa: restauratorów i doświadczonych menadżerów.
Więcej informacji na temat akademii znajdą Państwo na stronie http://horart.com.

Dla kogo przeznaczone jest szkolenie:

-dla osób pragnących rozpocząć pracę na stanowisku menadżera w branży gastronomicznej,

-dla obecnych menadżerów lub restauratorów,

-dla osób planujących otworzyć własny lokal gastronomiczny.

Zakres szkolenia:

Jest to kompleksowe szkolenie przygotowujące od podstaw do efektywnego zarządzania lokalem gastronomicznym. Szczegóły w zakładce program.

Sczegółowy program kursu znajdą Państwo na naszej stronie http://horart.com.

Kursy odbywają się regularnie kilka razy w roku w 10 miastach w Polsce, wszystkie daty są widoczne na naszej stronie internetowej.

Zapraszamy i zachęcamy do kontaktu pod nr tel. 789-131-278 lub mailowo biuro@horart.com .

Temat: Profesjonalny kurs Manager Gastronomii


Obrazek


Akademia Managera - Hotels & Restaurants Business Premium Group

- Szkolenie na bazie autorskiego programu. ( 10 dni szkolenia po 8 godzin zegarowych )
- Wysoka skuteczność
- Ponad 20 lat doświadczenia trenerów w zarządzaniu obiektami niezależnymi jak i sieciowymi w Polsce oraz za granicą.
- Certyfikaty w języku Polskim oraz Angielskim
- Praktyka zaraz po ukończeniu kursu

Po Naszych szkoleniach będziesz :
- W pełni profesjonalnym Managerem Gastronomii (pełny zakres wiedzy managerskiej i umiejętności)
- Będziesz jednym z najskuteczniejszych Managerów (Wysokie umiejętności sprzedażowe)
- Będziesz doskonale radził sobie z zarządzaniem zespołem (Poznasz psychologię zarządzania)
- Nie zostawimy Cię samego - po szkoleniu będziesz mogła/mógł zawsze się u Nas poradzić w kwestii zarządzania
- Szybko rozwiniesz skrzydła w branży przy Naszym wsparciu mentorskim.

Zapraszamy :

biuro@hrbpg.eu
http://hrbpg.eu
http://4gastro.eu
http://latekhotels.plTen post został edytowany przez Autora dnia 17.01.17 o godzinie 13:39
Adam Grabowski

Adam Grabowski Specjalista SEO &
Google Ads

Temat: Profesjonalny kurs Manager Gastronomii

Ja polecam szkolenia dla managerów gastronomii na https://twojegastro.com/szkolenie-manager-gastronomii/

W miastach :
kurs managera gastronomi w Warszawie : https://twojegastro.com/kurs-manager-gastronomii-warszawa/
kurs managera gastronomi we Wrocławiu : https://twojegastro.com/kurs-manager-gastronomii-wroclaw/
kurs managera gastronomi w Krakowie : https://twojegastro.com/kurs-manager-gastronomii-krakow/

Następna dyskusja:

Manager Gastronomii | Kraków




Wyślij zaproszenie do