Robert Kolasiński

Robert Kolasiński SuperHobby Dom i
Ogród

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Tak jak w temacie co o tym myślicie ,jaka powinna być...?
Dominik Szewior

Dominik Szewior decolights.pl

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Ma.

Tylko dobrze by było, gdyby była inna niż te, które już są. Czymś powinna się wyróżniać, mieć jakiś swój własny unikatowy atrybut. W USA jest jakaś duża sieć, która się reklamowała hasłem w stylu "pizza u Ciebie w 20 minut" i nie ma że boli, zawsze się trzymają terminu. To jest coś, co jest charakterystyczne dla tej sieci i ludzie o tym wiedzą. Jest to wyróżnik na tle konkurencji.

Kiedy patrzę na ulotki w Opolu, to każda mówi mi, że kupię najlepszą pizzę w mieście, że mam pierdyliard opcji do wyboru, że pizza będzie pyszna itp.. Większość pizzeri jest dla mnie taka sama.

Podobnie jest z knajpami. Jedna zrobiła kiedyś student party i sru. Już jest wszędzie. Myślenie "konkurencji się coś udało, to ja zrobię tak samo" jest błędne. Może się sprawdzić na krótką metę. Ale jeśli konkurencji zabraknie pomysłów, to co wtedy?

Poszukaj trochę informacji na temat budowania marki i wizerunku.

Możesz też popytać na tych grupach:
http://www.goldenline.pl/grupa/reklama-marketing-marka/
http://www.goldenline.pl/grupa/strategia-marketingowa/

Dodatkowa możesz zrobić coś takiego jak "insight". Łopatologicznie wygląda to mniej więcej tak, że szukasz czegoś na rynku, czego nie ma, a na co jest zapotrzebowanie. Trzeba się trochę popytać, poobserwować. Dzięki temu można zauważyć, że ludziom czegoś brakuje w obecnej ofercie. Jak odpowiesz na to zapotrzebowanie to już masz dodatkowy plus, z którego może później zrobić własny atrybut marki, którą tworzysz. Sam nie do końca to kumam, bo nie czytałem tym dużo, ale mniej więcej tak to wygląda.
Popytaj na tch dwóch grupach.

Możesz też poczytać trochę o psychologii i perswazji, dzięki temu będziesz wiedział jak ułożyć menu i że zbyt wiele pozycji do wyboru może być problemem :)
Paweł J.

Paweł J. HIGMA SERVICE

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

ma rację bytu- np. nie wiem, bo nie chadzam, ale kiedyś w Pizza Hut mieli porcje pizzy na szybko. Za starych czasów Mr. Jonesa na Jet'cie też tak było: wchodzisz, wybierasz kawałek z podgrzewacza i wychodzisz. Taki Mak Pizza- takiego czegoś bym chciał:)
Aaaaaa i czynne do 3.00 :)
Robert Kolasiński

Robert Kolasiński SuperHobby Dom i
Ogród

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Właśnie o takiej myślę coby miała swój klimat całkiem co innego niż wszystkie hmmm wiec zaczynam myśleć poważniej o swoich planach:).Oczywiście czekam na inne nowe propozycje:)
Joanna Ł.

Joanna Ł. pedagog specjalny,
terapeuta osób z
autyzmem

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Ma rację bytu, czego dowodzi konieczny czas oczekiwania na pizzę w niektórych dzielnicach (nie wiem, może w innych jest lepiej). Na ZWM czy Grudzice dowóz pizzy to min. 40 min. Wściec się można.
Dominik Szewior

Dominik Szewior decolights.pl

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Robert Kolasiński:
Właśnie o takiej myślę coby miała swój klimat całkiem co innego niż wszystkie hmmm wiec zaczynam myśleć poważniej o swoich planach:).Oczywiście czekam na inne nowe propozycje:)

Klimat to swoją drogą. Ludzie, którzy zamawiają przez telefon mają gdzieś klimat :)
Poszukaj czegoś, czym się wyróżnisz na tle konkurencji.

konto usunięte

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Joanna Ł.:
Ma rację bytu, czego dowodzi konieczny czas oczekiwania na pizzę w niektórych dzielnicach (nie wiem, może w innych jest lepiej). Na ZWM czy Grudzice dowóz pizzy to min. 40 min. Wściec się można.

za 40 minut to ja pizza-mana po rękach całuję i suto wynagradzam napiwkiem.
Robert Kolasiński

Robert Kolasiński SuperHobby Dom i
Ogród

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Postaram sie kręcić pizze dość szybko a moze po prostu więcej pieców :)

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

Z ziomkami w piątek wychodzimy na burgery do http://pizzadlaczegonie.pl Jednym burgerem najadam się praktycznie na cały tydzień, burger wołowy z serem mozzarella to mój faworyt u nich. Przyjemny lokal ogólnie. Można posiedzieć przy oczku wodnym z dala od miejskiego zgiełku. Myślę, że dla nieco większych grup idealna sprawa. Pizzeria w Opolu bardzo znana, często oblegana, jednak obsługa się wyrabia z zamówieniami. Warto Facebooka obserwować, bo informują na bieżąco o problemach, promocjach, nowościach.
Lidia Pokosińka

Lidia Pokosińka Zastępca kierownika
sklepu, Sklep Bartek

Temat: Czy następna pizzeria ma rację bytu w Opolu?

akurat pizza to zawsze się dobrze sprzedaje, ale na pewno zniżki i oferta ciekawsza od konkurencji przyciąga. Pizza pizzą a co z kebabami? Już tyle powstało takich barów, a a nadal jest na to popyt… ja osobiście aż się dziwie.

Następna dyskusja:

Czy w Opolu jest popularna ...




Wyślij zaproszenie do