Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,125594,12589732,Punjab_Ga...

Recenzja z Wyborczej

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Jeśli chodzi o ,,chińskie'' to zdecydowanie polecam Project Azja na Olechowie. Chyba wszystko jest smaczne (menu jest obszerne,więc wszystkiego nie spróbowałam), ale szczerze polecam zwłaszcza dania po sajgońsku, wieprzowinę curry i kaczkę po sajgońsku. Ceny może nie są najniższe, ale porcje są naprawdę duuuże i nie wynika to z ilości ryżu :) Wystrój bardzo przyjemny, estetyczny, zawsze czyściutko i piwko na miejscu ;)
Andrzej Jakubiec

Andrzej Jakubiec Adwokat, doktor nauk
prawnych.
Specjalizuje się w
prawie ...

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Ja bardzo lubię Varoskę - najlepszy tatar w Łodzi:)
Radek P.

Radek P. Pharmaceutical
packaging
development and
market development

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Andrzej Jakubiec:
Ja bardzo lubię Varoskę - najlepszy tatar w Łodzi:)

Varoska to restauracja, która przez wszystkie lata swojej działalności trzyma ciągle ten sam poziom. I to jest dla mnie jej fenomem. Wiem, że jeśli tam pójdę to nie olśni mnie kulinarnie w żaden sposób ale mam tam kilka ulubionych pozycji, do których uwielbiam wracać. Tatar mają tam wyjątkowo dobry :)

Czy ktoś był w American Bull w Manu? Byłem dzisiaj: Buffalo chicken wings smaczne ale zupełnie nie są tym czym powinny być Buffalo chicken wingsy w ostrej glazurze z sosem do maczania na bazie sera pleśniowego ale nigdy bym się nie spodziewał, że ok 50 PLN Można zjeść dobrego steka wołowiny argentyńskiej z grubo krojonymi frytami, warzywami na parze i sosem do wyboru. całkiem ok.
Radek P.

Radek P. Pharmaceutical
packaging
development and
market development

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Big Belly (kuchnia brytyjska) w Munu, wprawdzie nowo otwarta ale może ktoś z forum miał okazję już tam być?

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,125594,13784363,Big_Betty...
Andrzej L.

Andrzej L. Queentex Translation
Office

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Radek P.:
bazie sera pleśniowego ale nigdy bym się nie spodziewał, że ok 50 PLN Można zjeść dobrego steka wołowiny argentyńskiej z grubo krojonymi frytami, warzywami na parze i sosem do wyboru. całkiem ok.

To raczej był stek z mazurskiej Krasuli...

A.
Radek P.

Radek P. Pharmaceutical
packaging
development and
market development

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Andrzej L.:
To raczej był stek z mazurskiej Krasuli...

skąd taka opinia?
Andrzej L.

Andrzej L. Queentex Translation
Office

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Radek P.:
Andrzej L.:
To raczej był stek z mazurskiej Krasuli...

skąd taka opinia?

- Też tam jadłem podeszwę zwaną dla żartu stekiem
- Cena. Stek argentyński musiałby być droższy.

A.
Radek P.

Radek P. Pharmaceutical
packaging
development and
market development

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Andrzej L.:
- Też tam jadłem podeszwę zwaną dla żartu stekiem

Ty wiesz najlepiej co dostałeś więc z tym nie będę nawet próbował polemizować
- Cena. Stek argentyński musiałby być droższy.

musiałby być droższy bo?

biodrówka albo udziec z wołowiny argentyńskiej na steki to koszt ok 90 PLN za kg w detalu, w hurcie odpowiednio mniej. stek 200 gramowy to koszt 18 PLN licząc po cenie detalicznej znowu. cena w American Bull za zestaw stek + frytki + warzywa to 49,90 PLN. jak dla mnie zarabiają na nim w dalszym ciągu nie mniej niż 20 PLN na czysto, czyli zgodnie ze sztuką narzut mają na odpowiednim poziomie. dlatego nie wiem dlaczego piszesz, że stek argentyński musiałby być droższy. jak dla mnie nie musiałby - chyba, że chciałbyś zjeść filet z polędwicy argentyńskiej ale tej w AB nie serwują.

AB to knajpeczka, która próbuje udawać prawdziwy steak house. idąc tam nie oczekiwałem, że zjem najlepszego w świecie steka ale przyzwoity kawałek wołowiny. i zjadłem całkiem sensowny kawałek wołowiny. musiałeś mieć albo pecha, że podano Ci zelówę albo AB spuścił z tonu jak to niestety bywa z knajpami po kilku miesiącach od otwarcia.
Andrzej L.

Andrzej L. Queentex Translation
Office

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Radek P.:
Andrzej L.:
- Też tam jadłem podeszwę zwaną dla żartu stekiem

Ty wiesz najlepiej co dostałeś więc z tym nie będę nawet próbował polemizować
- Cena. Stek argentyński musiałby być droższy.

musiałby być droższy bo?

Lepszy stek zrobiłem wczoraj z antrykotu sezonowanego (zgodnie z deklaracją producenta) 21 dni z ... Biedronki.
Taki stek w knajpie można by z powodzeniem podać jako argentyński. Koszt? Ok. 9 zł za porcję.

I moja podeszwa to pewnie było coś takiego, tyle, że źle przyrządzone.

A.
Beata Nowak

Beata Nowak Właściciel, ABC
Dusza Ciało Umysł
Beata Nowak

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

centralnie w Łodzi: tawerna 'Pepe Verde" w Manufakturze; w Żabiczkach- "Chata Wuja Toma"- zdecydowanie polecam!
Radek P.

Radek P. Pharmaceutical
packaging
development and
market development

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Andrzej L.:

Andrzeju, rozumiem, że skoro cytujesz moją wypowiedź i moje pytanie do Ciebie to Twój post jest odpowiedzią na nie? Znaczy się na moje pytanie "dlaczego stek z wołowiny argentyńskiej musiałby być droższy niż 49,90?" jest informacja, że udało Ci się kupić w promocji w Biedronce antrykot Sokołowa, przyrządzić i zjeść ze smakiem, który można podawać w American Bull jak stek z wołowiny argentyńskiej oszukując klientów a przy okazji zarobić jeszcze więcej niż moje przykładowe wyliczenie dla prawdziwej wołowiny argentyńskiej? Dzięki takiemu zabiegowi dorzuciłeś conajmniej 11 PLNów do hipotetycznego zarobku AB, a jak na moje oko dorzuciłeś im nawet 14 plnów bo sokołowskie steki są ok 300 gramowe kiedy AM sprzedaje steki argentyńskiej po 200 gram, pod warunkiem oczywiście, że go źle nie przyrządzą?

Ps. Na stronie AM nie ma ofert pracy dla szefa kuchni albo menadżera restauracji a szkoda bo widzę, że ich obecna załoga robi kiepską robotę i nie mówię tu o kiepskim przyrządzaniu steków. Magda Gessler nie wpadałaby na to co proponujesz. Idąc tym torem można by sprzedawać steki z łatwy wołowej z krów mazurskich jako steków argentyńskich i nie żartuję bo dobrze przyrządzona łata na grillu jest palce lizać a koszt jeszcze lepszy niż promocje z Biedronki. Słuchaj wyznaję w życiu zasadę, że wszystko jest możliwe. Jednak moim zdaniem "w złym tonie" jest sugerowanie (bo tak rozumiem Twoją wypowiedź), że AM oszukuje swoich klientów oferując im wołowinę nie z Argentyny jako wołowinę argentyńską. To raczej niesmaczna sugestia.

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Radek P.:
Big Belly (kuchnia brytyjska) w Munu, wprawdzie nowo otwarta ale może ktoś z forum miał okazję już tam być?

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,125594,13784363,Big_Betty...

Big Betty, nie Belly :) Byłem tam w zeszłym tygodniu i zdecydowanie polecam.
Na pierwszy ogień poszło fish and chips - przepyszny sos tatarski, b. dobra (nietłusta) ryba i frytki. Na deser ciasto daktylowe - dość słodkie ale warte spróbowania.
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że wysoki standard nie ulegnie pogorszeniu, jak lokal podziała dłużej na rynku.
Radek P.

Radek P. Pharmaceutical
packaging
development and
market development

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Jakub P.:

Big Belly Betty jak Betty podje to będzie miała Big Belly - coś mi się pokiełbasiło :) Dzięki za info. Planuję przetestować ich długi weekend.

konto usunięte

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Ostatnio bardzo mi smakowała pizza w Pomodoro na Rewolucji 1905, sporo znajomych ich polecało, jak widzę nie bez powodu. Cienkie ciasto, świeże składniki. Na ile mogę oceniać po jednej wizycie - jestem na tak. Na facebooku https://www.facebook.com/pomodoropizza , strona - http://www.pomodoropizza.pl/

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Zapraszam do http://www.restauracjemaciek.plMariusz Ciapus edytował(a) ten post dnia 02.05.13 o godzinie 16:44

konto usunięte

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Beata N.:
centralnie w Łodzi: tawerna 'Pepe Verde" w Manufakturze;

nie polecam, za każdym razem kelnerzy próbowali mnie orżnąć na rachunkach, przyćmiło to niestety kuchnię...

zdecydowanie polecam:
1. steki w sosie pieprzowym w CUD MIÓD
2. wszystko w Anatewce na 6 sierpnia

konto usunięte

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Ja polecam Afogatto (lub Affogato) nigdy nie pamiętam jak to się pisze. Mają bardzo dobre i świeże jedzenie a obsługa dobrze zna się na menu i na swojej pracy.
Beata Nowak

Beata Nowak Właściciel, ABC
Dusza Ciało Umysł
Beata Nowak

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Małgorzata Ś.:
Ja polecam Afogatto (lub Affogato) nigdy nie pamiętam jak to się pisze. Mają bardzo dobre i świeże jedzenie a obsługa dobrze zna się na menu i na swojej pracy.
niestety nie mam najlepszych wspomnień...
Krzysztof S.

Krzysztof S. Embracing challenge
leads to success! -
Miller Graphics G...

Temat: Gdzie w Łodzi dobrze zjeść?

Ktoś na początku tego Forum polecał naleśnikarnię MANEKIN.

Opowiem co mnie i innych ludzi spotkało w tej restauracji z niby przemiłą i profesjonalna obsługą. Najpierw czekałem na menu około 15-20 minut, po następnych 20 minutach kelnerka podeszła i przyjęła zamówienie czyli: dwie kawy ...i dwa takie same rodzaje naleśników. Za około 30 następnych minut kelnerka podała nam dopiero kawę, zresztą jedna była rozlana na podstawek. Zapytaliśmy jak długo będziemy jeszcze czekać na zamówienie. Kelnerka powiedział, że zaraz zapyta. Wróciła do Nas i poinformowała, że jeszcze trzeba poczekać. Po jakiś kolejnych 20 minutach podała Nam jeden z zamówionych naleśników. Potem powiedziała, że nastąpiła jakaś pomyłka i Ja znów muszę poczekać na swoje zamówienie. Zapłaciłem za kawe i wyszedłem głodny i wkurzony. To jest ten profesjonalizm i ta obsługa - MASAKRA. Podczas płacenia przy kasie za kawę, podszedł mężczyzna i zapytał jak długo będzie czekał na piwo a inna kobieta oddawała talerz po skończonym posiłku i mówiła, że nikt nie może jej zabrać tego talerza i podać rachunek. Kobieta ta siedziała przy stoliku z manekinem :-( Daleko od kasy co? Przy stoliku obok mnie jacyś Państwo czekali 30 minut na rachunek. KOSZMAR - skreślona jest ta knajpa już na zawszę. Pozdrawiam i namawiam innych do zapomnienia o łódzkiej restauracji Manekin na ulicy 6 Sierpnia.



Wyślij zaproszenie do