Katarzyna Gościańska

Katarzyna Gościańska Specjalista ds.
Marketingu,
easyFairs Polska Sp.
z o.o.

Temat: Zapraszam na III Targi dla Gastronomii, Lodziarni,...

Zapraszam do udziału w III edycji Targów dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu FOOD-to-GO, które odbędą się 5-6 lutego 2013 r. w hali AMBER EXPO w Gdańsku.

W ramach targów zachęcamy do udziału w bezpłatnych prezentacjach learnShops™, które będą źródłem wiedzy na temat trendów panujących w branży. Poniżej szczegółowy harmonogram:

05.02.2013 (wtorek)

11.00-12.00 HRC serwis Sp z. o. o.
Kawa z alkoholem:
Przygotowanie prawidłowego Irish Coffee.
Przygotowanie kilku drinków na bazie kawy i alkoholu.

12.00-12.30 Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego
Prezentacja regionu – Gmina Stężyca, pokaz przyrządzania placków ziemniaczanych wraz z degustacją.

12.30-13.00 Stowarzyszenie Lider Wałecki
Prezentacja regionu – Gmina Wałcz – kulinarne atrakcje (Kiszka szwedzka), potencjał turystyczny regionu oraz działania które podejmuje Lider Wałecki.

13.00-13.30 Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb
"Cudze chwalicie, swego nie znacie", czyli prezentacja na temat polskich ryb, pływających w Bałtyku.

13.30 Unilever Food Solutions
Nowoczesne techniki w polskiej kuchni.
Lekkie i smaczne sałatki.
Techniki przygotowania zup.
Sos jako ważny składnik dania.

06.02.2013 (środa)

10.30-11.30 HRC serwis Sp. z o.o.
Latte art. Pokaz rysowania na kawie:
Przedstawienie podstawowych wzorów.
Freepour - czyli wzory wykonane tylko z nalania - wzory z użyciem wykałaczki.

11.30-12.00 APIPOL - KRAKÓW
Prezentacja firmy, osiągnięcia, przedstawienie produktów oraz ich zastosowanie m.in. w kuchni.

12.00-12.30 Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
"Program MENU BEZ GLUTENU - odkryj nowego klienta".

12.30-13.00 Restauracja Trio, Gdynia
Dlaczego warto wzbogacić menu o potrawy bez glutenu? Case Study.

13.30 Unilever Food Solutions
Nowoczesne techniki w polskiej kuchni.
Lekkie i smaczne sałatki.
Techniki przygotowania zup.
Sos jako ważny składnik dania.

Ponadto po raz pierwszy na targach FOOD-to-GO ustanowiony zostanie REKORD W PIECZENIU KEBABA.

Gościem specjalnym nadchodzącej edycji targów FOOD-to-GO będzie Dariusz Ślusarczyk, współorganizator Mistrzostw Polski w carvingu. Za pomocą kilku zręcznych ruchów potrafi on wyczarować imponujące rzeźby w owocach i warzywach. Podpowie również jak w szybki sposób przyozdobić serwowane przez Państwa dania.

Więcej informacji oraz szczegółowy program seminariów learnShops™ można znaleźć na stronie organizatora http://easyfairs.com/pl.