Sławek
Ł.
Jutro może być już
za późno na słowa,
dziś jest za
wcześn...
Temat: Pomysł na biznes w Gdyni
Od kilku miesięcy jestem mieszkańcem Gdyni, często stołuje się w tawernach i restauracjachw poszukiwaniu nowych smaków. Jako przyjezdny, patrzę na wiele rzeczy inaczej, zachowując dystans i mierząc gastronomie miarą turysty :)
W ten sposób, wpadł mi do głowy pomysł na dochodowy biznes w Gdyni, który od kilkunastu tygodni opracowuje i poddaje głębszym analizom.
Punkt gastronomiczny - sezonowy lub całoroczny, inny niż wszystkie.
Niskie koszty produkcji dań/specjalności zakładu
z uwagi na tanie,trochę zapomniane kaszubskie przysmaki, a w dalszym ciągu
poszukiwane i pożądane przez turystów. Możliwość narzucenia marży nawet do 300% przy zachowaniu niskich cen.
Opracowałem chwytliwy branding, plan marketingowy i promocje z "poczuciem humoru".
Inwestor lub wspólnik poszukiwany, środki można zdobyć z UE,
ewentualnie mogę sprzedać pomysł osobie z branży gastronomicznej, mającej środki na uruchomienie kolejnego punktu sprzedaży pod nowym szyldem.
Warunki i cena do uzgodnienia.
Najlepszym, strategicznie miejscem na punkt gastronomiczny
jest okolica bulwaru nadmorskiego lub skweru Kościuszki w sąsiedztwie tawern.
Czy ktoś się orientuje w cenach za wynajem m2?
Punkt gastronomiczny nie jest konkurencją dla istniejących pubów, knajp i tawern,
nie jest też kolejnym fastfoodem, aby gościć głodnych klientów
wystarczy mała drewniana budka z zapleczem gastronomicznym i odpowiednim designem, oraz miejsce na ogródek ze stolikami.
Jeśli ktoś może podzielić się doświadczeniami z prowadzenia sezonowej gastronomi, będę niezwykle zobowiązany.Sławek Ł. edytował(a) ten post dnia 25.06.09 o godzinie 15:28