Anna G.

Anna G. Specjalista ds.
obsługi klienta

Temat: KURS DIETETYKA

DIETETYKA

Masz kilka dni wolnych? Wykorzystaj je na kurs!

Coraz częściej do kuchni przenoszą się spotkania rodzinne. Gotowanie staje się też popularną formą spędzania wolnego czasu.
Dla amatorów spragnionych wiedzy a także umiejętności kulinarnych jak również związanych z organizacją gastronomii stworzyliśmy szereg KRÓTKICH KURSÓW.

Jeżeli interesujesz się gastronomią, szukasz pomysłu na życie lub pracę albo po prostu chcesz miło spędzić czas ucząc się przy okazji przydatnych umiejętności nasze kursy kulinarne są właśnie dla Ciebie. To może być pierwszy krok do istotnej zmiany w twoim życiu.

1. Wprowadzenie do żywienia dietetycznego
2. Charakterystyka diety lekkostrawnej
3. Charakterystyka diety bogato białkowej i niskobiałkowej
4. Charakterystyka diety hipolipemicznej
5. Charakterystyka diety niskoenergetycznej
6. Charakterystyka diety eliminacyjnej w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
7. Charakterystyka żywienia w cukrzycy
8. Normy żywienia i racje pokarmowe
9. Zasady układania jadłospisów
10. Komponowanie jadłospisów dla poszczególnych diet

Aktualny cennik kursów znajduje się w sekretariacie szkoły pod numerem
tel. (71)341 96 70, 341 96 71
tel. kom. 515 177 106, 515 177 116
wroclaw@apedukacja.pl