Małgorzata
Kwiatkowska
partner - NataYa -
Authorized
distributor of
cosmetics Ka...
Temat: z polskiej kuchni, ponownie odkryte
"Odkrywanie nowych doznań smakowych należy - jak mało co - do najprzyjemniejszych rzeczy. Wrodzona ciekawość człowieka, podróżowanie, poznawanie nowych kultur i eksperymentowanie kulinarne przyczyniają się do rozwoju fusion cuisine.
Robiąc krótkie wakacyjne wypady na wieś ze zdumieniem odkrywam różne ciekawe składniki kulinarne i potrawy, po które sięgały nasze babcie już dawno temu. Do jednego z moich ostatnich odkryć należy czarny bez. Z owoców można przygotować sok, pomocny zimą przy przeziębieniach, a wiosną pałaszować przepyszne kwiatostany w chrupiącej tempurze (lub różnych wariantach ciasta naleśnikowego). Dodatek ziół i przypraw daje zaskakujące rezultaty.
Kwitnące baldachimy w tempurze to wspomnienie spaceru po lesie podczas słonecznego poranka, z dala od zgiełku i zanieczyszczeń. W takich ekologicznych warunkach powinno się „pozyskiwać surowiec” :)."
Kwiaty czarnego bzu w tempurze w towarzystwie sosu truskawkowo-miętowego
Pobierz za darmo fajny przepis, a jeśli ci się spodoba zagłosuj na prace autorki