Fabian Magda

Technolog
Konin, wielkopolskie

Umiejętności

Zarządzanie Marką FMCG Zarządzanie Komunikacja Marketingowa zarządzanie marketingiem Strategia marketingowa Microsoft Office Rozwój produktu Zarządzanie produktem Project Management

Języki

angielski
dobry
rosyjski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Kerry Polska Sp. z o.o.
Apllication technologist
Sprzedaż produktówprodukowanych przez Grupe
Realizacja planów sprzedażowych w oparciu o wyznaczone cele i strategie sprzedaży
Budowanie długofalowej relacji biznesowej
Projektowanie produktów w oparciu o oczekiwania klientów
Optymalizacja procesów i receptur
Wdrażanie produktów na linie produkcyjne
Prezentacje biznesowe w oparciu o materiały techniczne i marketingowe
Rettenmaier Polska Sp. z o.o.
Product Manager
- kreowanie produktu - przemysł mięsny, garmażeryjny, rybny,
- prowadzenie projektów wdrażania i rozwoju produktu,
- optymalizacja kosztów produkcji w branży spożywczej,
- optymalizacja jakości produktów spożywczych,
- identyfikowanie i odkrywanie potrzeb klientów,
- zarządzanie projektami sprzedażowymi,
- kreowanie i realizacja projektów sprzedażowych,
- analiza tendencji i zachowań na rynku spożywczym - branża mięsna, rybna i garmażeryjna.
Logo
Kierownik Rozbioru
TABA Sp. z o.o.
Zarządzanie działem przetwórstwa mięsnego
- zarządzanie produkcja mięsa - rozbiór wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, drobiu - kurczak, kaczka, indyk, gęś;
- zarządzanie produkcją przetworów mięsnych - produkcja wędlin i wędzonek;
- kierowane 7 osobowy zespołem;
- kreowanie nowych produktów;
- nawiązywanie kontaktów z nowymi dostawcami;
- prowadzenie systemu kontroli jakości HACCP;
Zakłady Mięsne Biernacki
Specialista ds. Kontroli Jakości
- kontrola jakości na uboju i rozbiorze mięsa wołowego;
- nadzorowanie poprawności procesów produkcyjnych i ciągu technologicznego w zakładzie;
- dbałość o poprawną jakość wyrobu gotowego - zgodnie ze specyfikacjami handlowymi;
- kontrola jakości wyrobu gotowego na dziale konfekcjonowania mięsa;
- nadzorowanie produkcji konfekcjonowania mięsa;
- prowadzenie dokumentacji systemowej;
- administrowanie systemem jakości w standardzie HACCP, IFS, BRC;
- wprowadzanie standardów jakościowych dużych sieci handlowych;
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
Asystent
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
- realizacja badań statutowych;
- realizacja badań w grantach krajowych i europejskich;
- realizacja zleceń dla przemysłu mięsnego;
- współpraca z producentami oraz odbiorcami zwierząt rzeźnych;
- redagowanie własnych projektów naukowych;
- redagowanie artykułów do czasopism naukowych i popularnonaukowych z branży mięsnej;
- znajomość polskich przepisów i norm dotyczących mięsa wieprzowego, wołowego i baraniego (PN-A-82001/A2; PN-A-82002, PN-A-82003, PN-A-82005, PN-A-82006, PN-A-82014, PN-82120, PN-A-82000, PN-83/A-07005/Az7, PN-A-07006);
- prowadzenie badań i analiz w zakresie jakości mięsa:
* identyfikacja wad jakościowych surowca mięsnego;
* określanie jakości tusz handlowej tusz wieprzowych, wołowych, baranich (metody subiektywne i obiektywne - znajomość obsługi wszelkich aparatów dopuszczonych do użytku w Polsce);
* analiza składu podstawowego mięsa (popiół - PN-89/A82115, białko - PN-75/A-04018, , woda/sucha masa - PN-89/A-82115, tłuszcz - zmodyfikowana metoda Soxhleta);
* znajomość metod analitycznych określających jakość surowca mięsnego (wodochłonność WHC - metoda Grau i Hamm, wodochłonność mięsa metodą wirówkową - Honikel, kolagen - PN-ISO 3496:2000, liczba LEA - PN-EN ISO 3960:2009, liczba kwasowa - PN-ISO 660:2009, analiza TBA, oznaczenie fosforu w mięsie);
* znajomość specyficznych metod analitycznych - immunobloting, elektroforeza;
- prowadzenie szkoleń z zakresu klasyfikacji tusz wieprzowych i wołowych w obowiązującym w krajach UE systemie EUROP;
- prowadzenie szkoleń z zakresu jakości surowca mięsnego i jego przetworów dla sieci handlowych;
- praca przy wdrożeniu nowych urządzeń do klasyfikacji tusz wieprzowych;
- wdrożenie nowoczesnego systemu chłodzenia tusz wieprzowych we mgle wodnej;
- znajomość technologii produkcji wyrobów mięsnych:
* surowych dojrzewających (typu salami, szynka szwarcwaldzka);
* surowych wędzonych;
* parzonych wędzonych;
- znajomość metod analizy statystycznej;
- prowadzenie przetargów publicznych:
* zbieranie zamówień i określanie zapotrzebowania we wszystkich
- strukturach organizacyjnych firmy,
* sporządzanie SIWZ (specyfikacji istotnych warunków zamówienia),
* sporządzanie umów wiążących z Dostawcami przedmiotów zamówienia,
* znajomość PZP.

Szkolenia i kursy

- ABC przetargów publicznych
- "Cybernetyka sprzedaży" - Umberto Saxo - cykliczne warsztaty sprzedaży - specjalizacja - branża techniczna
- "Account Management: Sprzedaż doradczo-ekspercka" - Szkoła Zarządzania Sprzedażą
- "Budowanie pozycji Ja OK - Ty OK we wzajemnej współpracy" - AKATE

Edukacja

Logo
Biotechnologia, inżynierskie
Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu

Specjalizacje

Sprzedaż
Inżynieria/Technika/Produkcja

Zainteresowania

- wspinanie sportowe
- buldering

Grupy

15 wszystkich wypowiedzi
2 plusy
b2b HURT Kupię
b2b HURT Kupię
Tu prosze zamieszczac ogloszenia dla firm handlujacych towarem hurtowo. Nie ma miejsca dla ogloszen drobnych. Ogloszenia powinny byc w miare precyzyjne i fachowe.
b2b HURT Sprzedam
b2b HURT Sprzedam
Ogloszenia firm sprzedajacych hurtowo. Dla kupujacych Hurtem: www.goldenline.pl/forum/kupie-towar-w-ilosciach... Nie ma miejsca dla ogloszen drobnych.
b2b HURT Wyprzedaze zwroty dyskonty stoki returns stocks
b2b HURT Wyprzedaze zwroty dyskonty stoki returns stocks
Wyprzedaze towarow, zwroty, dyskonty, stoki, returns, stocks. Wazne: Nie przyjmujemy ukrytych ani falszywych profili.
bouldering
bouldering
Ci co wiedza i tak wiedza a reszta moze sprawdzic na wiki ;-)
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
b2b EXPORT DO CHIN
b2b EXPORT DO CHIN
W jaki sosob wejsc na rynek Chinski
Laboratory
Laboratory
Grupa zrzeszająca osoby powiązane z laboratoriamy oraz sprzętem laboratoryjnym. Najświeższe informacje z rynku- mozliwości rozwoju zawodowego!!
Mięso
Mięso
Grupa przeznaczona dla ludzi związanych z branżą przetwórstwa mięsnego
b2b BUSINESS IDEAS Pomysly na business
b2b BUSINESS IDEAS Pomysly na business
Wiele pomyslow ginie. A na roznicach w sytuacji ekonomicznej roznych krajow mozna zbudowac wiele businessow dazacych do wyrownania tych roznic. Na tym forum skladamy propozycje, ktore maja zachecic
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego
Statystyka
Statystyka
Grupa dla tych, którzy lubią liczby, studiowali metody ilościowe, pracują i wykorzystują statystykę w pracy. To grupa także dla tych, którzy wykorzystują statystykę na giełdzie
 Statystyka i jej okolice ;-)
Statystyka i jej okolice ;-)
statystyka,analizy,analiza,hipotezy,weryfikacja, estymacja,diagnoza,wykresy,studia,ekonometria, metodologia,metody ilościowe,psychometria