Beata Szilf-Nitka

Managing Director

Wypowiedzi

  • Beata Szilf-Nitka
    Wpis na grupie Projekty start-up w temacie Dofinansowanie start-upów

    Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy Projekty start-up

  • Beata Szilf-Nitka
    Wpis na grupie Business IT w temacie [MELE] Coś więcej niż excel, lecz mniej niż ERP ...
    25.09.2007, 11:53

    niestety z tym jest problem.
    Aczkolwiek 160000zł to nie jest wysoka kwota za wdrożenie ERP.

  • Beata Szilf-Nitka
    Wpis na grupie Business IT w temacie [MELE] Coś więcej niż excel, lecz mniej niż ERP ...
    25.09.2007, 09:48

    tak mała instalacja może faktycznie kosztować ok. 150 tys. PLN (ze wskazaniem na polski system, polskich wdrożeniowców).
    Z moich doświadczeń wynika, iż min. cena wdrożenia to ok. 200 tys PLN dla bardzo małego systemu i projektu (bez hardware'u - tylko oprogramowanie, baza danych i krótkie wdrożenie), przy założeniu niewielkiej ilości (lub nawet całkowitej eliminacji) modyfikacji wersji standardowej.
    Cena zależy oczywiście też od funkcjonalności a to można ocenić dopiero po analizie potrzeb.
    Powodzenia

  • Beata Szilf-Nitka
    Wpis na grupie Business IT w temacie [MELE] Coś więcej niż excel, lecz mniej niż ERP ...
    25.09.2007, 08:42

    ile licencji? jeden zakład ?

  • Beata Szilf-Nitka
    Wpis na grupie Business IT w temacie [MELE] Coś więcej niż excel, lecz mniej niż ERP ...
    25.09.2007, 08:00

    Fakt, ERPow dobrze radzących sobie z produkcją spożywczą (w szczególności z branży mięsnej) jest niewiele. Z tego co się orientuję na polskim rynku jest Infor Global Solutions z dużym systemem opartym na serwerach IBMowych (ale mający też bardzo mocne referencje m.in. Sokołów), z polskich systemów - BPSC z Impulsem kiedyś próbowało sił w tej branży. Warto podzwonić po klientach tych firm i podpytać o doświadczenia. Z całą pewnością rozwiązanie BPSC potrafi być bardzo atrakcyjne finansowo.
    Produkcja wyrobów mlecznych wydaje mi się będzie zbliżona do branży mięsnej (odwrócone drzewo produktowe), z przetworami warzywnymi nie powinien być większy problem.

  • Beata Szilf-Nitka
    Wpis na grupie Business IT w temacie [MELE] Coś więcej niż excel, lecz mniej niż ERP ...
    24.09.2007, 20:22

    Witam,
    przede wszystkim należy określić, co jest najbardziej istotną potrzebą: zdefiniowanie zasobów firmy, bazy technologiczno-produkcyjnej, planowania zasobów czy też spójnego narzędzia pozwalającego na zarządzanie wszystkimi informacjami w firmie. Kolejnym pytaniem jest profil przedsiębiorstwa: jeżeli produkcja, to jaka? jeśli nie produkcja, to dystrybucja/handel - jaki? Dla właściwego wyboru należy dokonać szerokiej oceny zarówno potrzeb frimy jak i jej możliwości organizacyjnych i finansowych. Wiem, że nie jest to prosty wybór. Trudno jest też bez żadnych dodatkowych informacji jednoznacznie stwierdzić, któe rozwiązanie byłoby najbardziej korzystne.
    Chętnie podzielę się doświadczeniami,
    pozdrawiam

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do