Agnieszka Paluch

Technolog - Kontroler jakości, eSmoking Liquids
Ostrzeszów, wielkopolskie

Umiejętności

Microsoft Office Audyty jakości Analizy laboratoryjne

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Technolog - Kontroler jakości
eSmoking Liquids
ZT Kruszwica SA
Specjalista ds. Zapewnienia Jakości
Realizacja produktu w ramach NPD.
Realizacja zadań związanych z wdrażaniem, utrzymaniem i doskonaleniem Systemu Zapewnienia Jakości w oparciu o wdrożone systemy i normy : EFISC, IFS, ISO 22 000 / FSSC 22000

Zakres odpowiedzialności
1. Praca przy tworzeniu, utrzymaniu i doskonaleniu Systemu Zapewnienia Jakości,
2. Praca przy projektach NPD, zbieranie informacji dotyczących wprowadzania nowych produktów,
3. Opiniowanie specyfikacji produktów, etykiet pod kątem wymogów prawa żywnościowego, wytycznych prawa polskiego i UE,
4. Przegląd i aktualizacja planów monitorowania i kontroli bezpieczeństwa w odniesieniu do produktów produkowanych w zakładzie w Brzegu,
5. Przegląd dokumentacji jakościowej dostawców pod kątem jej kompletności i aktualności,
6. Kontakty z laboratoriami, instytucjami państwowymi, dostawcami,
7.Obsługa reklamacji,
8. Bieżąca współpraca z kierownikami i pracownikami działów produkcyjnych i pomocniczych.

Podstawowe obowiązki
1.Analiza zagrożeń dla NPD na podstawie wytycznych systemowych, analizy pozyskanych materiałów m.in.: regulacji prawnych, dokumentacji naukowej,
2.Nadzór, przygotowanie i dystrybucja dokumentów zakładowych w ZT Kruszwica S.A. Zakład w Brzegu,
3.Pomoc we wdrażaniu instrukcji i procedur związanych z poprawą kontroli i zapewnienia jakości,
4.Uaktualnianie i zmiany w dokumentacji Systemu Zapewnienia Jakości,
5.Uczestniczenie w inspekcjach wewnętrznych / zewnętrznych zakładu oraz przygotowywanie raportów z w/w inspekcji,
6.Audytowanie działów produkcyjnych oraz uczestnictwo w audytach zewnętrznych,
7.Wysyłanie prób na badania do laboratoriów zewnętrznych, kompletowanie i analiza wyników, przekazywanie wyników do zainteresowanych działów,
8.Wypełnianie kart klientowskich, kwestionariuszy,
9.Pomoc przy przygotowywaniu materiałów szkoleniowych i przeprowadzanie szkoleń jakościowych z zakresu bezpieczeństwa żywności, podstawowych praktyk higienicznych i produkcyjnych,
10.Pomoc przy organizowaniu szkoleń zamkniętych.

Projekty

„Wykorzystanie drożdży Y. lipolytica i D. hansenii..."
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, udział w Projekcie „Wykorzystanie drożdży Y. lipolytica i D. hansenii, enzymów oraz toksyn killerowych do otrzymywania preparatów przydatnych w przemyśle i agrotechnice” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007-2013.
Zakres obowiązków
Oznaczanie aktywności proteolitycznej i lipolitycznej
Przygotowanie i prowadzenie hodowli wytrząsarkowej
Posiewy
Przygotowywanie odczynników chemicznych do analiz

Szkolenia i kursy

XI 2013 Certyfikat „Audytor wewnętrzny Systemu HACCP”
III 2014 Certyfikat „Pełnomocnik ISO 22000:2005”
IV 2014 Wymagania standardów sieciowych IFS i BRC – certyfikat
VI 2014 Certyfikat „Auditor wewnętrzny Zintegrowanego Systemu Zarządzania ISO 9001, ISO 14001, PN-N-18001/OHSAS ”

IX 2014 Standard IFS v.6 Warsztaty doskonalące dla auditorów wewnętrznych
III 2015 Wymagania systemu EFISC oraz sector document for vegetable oil and meal industry
IX 2015 Auditor wewnętrzny Systemu Zarządzania – Warsztaty doskonalące
Standard TESCO – omówienie głównych wymagań z uwzględnieniem zmian w wersji VI
X 2015 Sytuacje kryzysowe w branży spożywczej i paszowej – analiza i zarządzanie
Auditor wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnego z normą ISO 22000
XI 2015 Wymagania prawne dla materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością – aspekty zdrowotne i dokumenty potwierdzające zgodność
XI 2015 HYGIENIC DESIGN – ocena higieniczności budowy urządzeń produkcyjnych wchodzących w bezpośredni kontakt z produktem
XII 2015 Analiza przyczyn reklamacji, działań korygujących i zapobiegawczych oraz weryfikacja ich skuteczności

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości