Agata Paczuska

Student, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Wypowiedzi

  • Agata Paczuska
    Wpis na grupie SANEPID w temacie ZIELONE KOKTAJLE - CATERING A SANEPID?
    3.02.2015, 19:36

    Witam,
    jestem nowicjuszem w tej dziedzinie, więc nawet nie wiem czy dobrze trafiłam.

    Potrzebuje Waszej pomocy.

    Chciałabym założyć firmę serwujące zielone koktajle – łączące owoce z warzywami i roślinami liściastymi. Problem jest w tym, że chciałabym sprzedawać te koktajle na różnego rodzaju targach (np. śniadaniowych), eventach, głównie w plenerze, w takich namiotach targowych (widziałam takie firmy w innych miastach). Zastanawiam się jak Sanepid podszedłby do takiej działalności gdyż nie miałabym żadnego stacjonarnego punktu w którym mogłabym przygotowywać wcześniej owoce, wszystko chciałabym robić na miejscu. Owoce i warzywa dostarczane by były przez hurtownie na wskazane miejsce i tu o ile wiem, że warzywa mogę kupić umyte to z owocami jest gorzej. Głównie byłby to banany ananasy, kiwi, mango itp. (owoce wymagające obierania). Jak mam rozwiązać mycie/przygotowanie owoców na miejscu, żeby przeszło przez sanepid i wszystko było zgodnie? Wiem, że na takich targach śniadaniowych zapewniają dostęp do wody. Wszytko jest robione na oczach klienta, przygotowywane pod konkretne zamówienie i blendowane. Czy jest to do rozwiązania.

    Proszę o Waszą opinię i pomoc.

  • Agata Paczuska
    Wpis na grupie System HACCP w temacie Koktajle ZIELONE - catering.
    3.02.2015, 19:30

    Witam,
    jestem nowicjuszem w tej dziedzinie, więc nawet nie wiem czy dobrze trafiłam.

    Potrzebuje Waszej pomocy.

    Chciałabym założyć firmę serwujące zielone koktajle – łączące owoce z warzywami i roślinami liściastymi. Problem jest w tym, że chciałabym sprzedawać te koktajle na różnego rodzaju targach (np. śniadaniowych), eventach, głównie w plenerze, w takich namiotach targowych (widziałam takie firmy w innych miastach). Zastanawiam się jak Sanepid podszedłby do takiej działalności gdyż nie miałabym żadnego stacjonarnego punktu w którym mogłabym przygotowywać wcześniej owoce, wszystko chciałabym robić na miejscu. Owoce i warzywa dostarczane by były przez hurtownie na wskazane miejsce i tu o ile wiem, że warzywa mogę kupić umyte to z owocami jest gorzej. Głównie byłby to banany ananasy, kiwi, mango itp. (owoce wymagające obierania). Jak mam rozwiązać mycie/przygotowanie owoców na miejscu, żeby przeszło przez sanepid i wszystko było zgodnie? Wiem, że na takich targach śniadaniowych zapewniają dostęp do wody. Wszytko jest robione na oczach klienta, przygotowywane pod konkretne zamówienie i blendowane. Czy jest to do rozwiązania.

    Proszę o Waszą opinię i pomoc.

  • Agata Paczuska
    Wpis na grupie Fizjoterapia w temacie Kwalifikacje zawodowe
    25.03.2012, 21:43

    Witam,
    moją mamę dotkną identyczny problem. Od 30 lat pracowała w gabinecie kinezyterapii z tytułem technika biomechaniki.
    3 dni temu z dnia na dzień zakazali jej wykonywania zawodu i podobnie jak Twojej mamie zaproponowali jej inne stanowisko, oczywiście nie do zaakceptowania dla niej.
    Sama napisała już pismo do Ministerstwa Zdrowia, z pytaniem/ prośbą o pozwolenie na dalsze wykonywanie pracy ale na odpowiedz na pewno trzeba będzie czekać.
    Czy może udało Ci się zdobyć już jakieś informacje? Jeśli tak, to proszę o jakieś podpowiedzi.
    Jeśli dostaniemy jakąś odpowiedz z ministerstwa to się podzielimy.

    Czekamy na odpowiedz.

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do