Mariusz Polewka

Lider Produkcji, Carlsberg Polska
Szczecin, zachodniopomorskie

Umiejętności

Lean Manufacturing Microsoft Excel Microsoft Office Microsoft Word 5S Zarządzanie zespołem

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Carlsberg Polska
Lider Produkcji
- nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem działu, planowanie i rozliczanie produkcji wydziałowej,
- odpowiedzialność za jakość produktu,
- odpowiedzialność za modyfikacje istniejących i opracowywanie nowych produktów,
- planowanie napraw, remontów bieżących i okresowych,
- zarządzanie podległym personelem,
- dbanie o rozwój podległych pracowników,
- prowadzenie szkoleń dla nowo przyjętych pracowników,
- przeprowadzanie ocen roczych podległych pracowników,
- czuwanie nad sferą kosztową i jakościową zarządzanego obszaru,
- prowadzenie dokumentacji technologiczno-jakościowej związanej z systemem HACCP oraz ISO 9001,
- uczestnictwo w audytach wewnętrznych i zewnętrznych,
- wyznaczanie i monitorowanie kluczowych wskaźników efektywności oraz produkcyjnych (KPI)
- zarządzanie aspiracjami zgodnie z zasadami Lean
- przeprowadzanie audytów 5S
- uczestnictwo w degustacjach zwalniających produkt,
- planowanie zakupów surowców i materiałów pomocniczych do prawidłowego funkcjonowania działu,
- prowadzenie korespondencji z Urzędem Celnym (zgłaszanie produkcji oraz informowanie o korektach),
- przygotowywanie wydziału do audytów higienicznych oraz BHP,
- w razie potrzeby praca przy rozładunku surowców, konserwacji urządzeń, i innych pracach pomocniczych przy produkcji.
Carlsberg Polska
Piwowar - wydział Warzelnia
- nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem działu, planowanie i rozliczanie produkcji wydziałowej,
- odpowiedzialność za jakość produktu,
- odpowiedzialność za modyfikacje istniejących
- prowadzenie szkoleń dla nowo przyjętych pracowników,
- czuwanie nad sferą kosztową i jakościową obszaru,
- prowadzenie dokumentacji technologiczno-jakościowej związanej z systemem HACCP oraz ISO 9001,
- uczestnictwo w audytach wewnętrznych,
- uczestnictwo w degustacjach zwalniających produkt,
- prowadzenie korespondencji z Urzędem Celnym (zgłaszanie produkcji oraz informowanie o korektach),
- przygotowywanie wydziału do audytów higienicznych oraz BHP,
- w razie potrzeby praca przy rozładunku surowców, konserwacji urządzeń, i innych pracach pomocniczych przy produkcji.
Carlsberg Polska
Stażysta
- uczestnictwo w kilkunastu szkoleniach dotyczących zarządzania produkcją piwa,
- nauka planowania i nadzoru nad procesem produkcyjnym,
- rozliczanie produkcji – na zmianie,
- nadzór nad personelem – na zmianie,
- dbanie o sferę jakościową,
- uczestniczenie w audytach wewnętrznych.
Logo
Piwowar
C.K.Browar Sp z o. o. w Krakowie
- prowadzenie produkcji piwa w browarze restauracyjnym,
- ewidencja stanów surowców i piwa,
- oprowadzanie wycieczek.

Szkolenia i kursy

- kurs degustatorski
- kurs dla służb BHP i osób wykonujacych zadania tej służby
- kurs z zakresu BHP dla osób kierujących pracownikami
- uprawnienia do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci na stanowisku dozoru i eksloatacji
- kurs Excel
- zarządzanie Lean - "System 5S i Rozwiązywanie problemów"
- "Granice mojego języka wyznaczają granice mojego świata"-umiejętność komunikowania
- Szkolenia EFS dotyczące rozwoju kadr menadżerskich.

Osiągnięcia:
- wygranie stażu w programie „Prawdopodobnie najlepsi…” ,
- Czynny udział podczas wdrażania systemu produkcyjnego SIMATIC PCS 7
- wprowadzenie szeregu usprawnień w procesie produkcji zmniejszających koszty produkcji,
- wyróżnienie w konkursie filmowym organizowanym przez kino Pionier 1909 w Szczecinie i wyświetlenie w tym kinie nakręconego przeze mnie filmu http://www.youtube.com/watch?v=nmpp7sciuTs&feature=related

Umiejętności:
- praca z ludźmi, umiejętność nawiązania z nimi kontaktu,
- umiejętność stworzenia zespołu w celu osiągnięcia zamierzonego wyniku,
- planowanie i analityczne myślenie,
- znajomość środowiska windows( MS Office),
- znajomość programu PlanQ(planowanie czasu pracy)
- znajomość systemu HACCP i wymagań dla środowiska ISO 9001,
- umiejętność podejmowania decyzji w sytuacjach kryzysowych,
- umiejętność budowania dobrego wizerunku organizacji poprzez aktywny udział w projektach, szkoleniach i budżetowaniu,
- umiejętność prowadzenia szkoleń w zakresie systemu HACCP , GMP i GHP.

Edukacja

Logo
Zarządzanie i inżynieria produkcji żywności, magisterskie
Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu

Specjalizacje

Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji

Zainteresowania

rękodzielnictwo, medycyna naturalna, produkcja muzyczna

Inne

Osiągnięcia:
- wygranie stażu w programie „Prawdopodobnie najlepsi…” ,
- Czynny udział podczas wdrażania systemu produkcyjnego SIMATIC PCS 7
- wprowadzenie szeregu usprawnień w procesie produkcji zmniejszających koszty produkcji,
- wyróżnienie w konkursie filmowym organizowanym przez kino Pionier 1909 w Szczecinie i wyświetlenie w tym kinie nakręconego przeze mnie filmu http://www.youtube.com/watch?v=nmpp7sciuTs&feature=related

Umiejętności:
- praca z ludźmi, umiejętność nawiązania z nimi kontaktu,
- umiejętność stworzenia zespołu w celu osiągnięcia zamierzonego wyniku,
- planowanie i analityczne myślenie,
- znajomość środowiska windows( MS Office),
- znajomość programu PlanQ(planowanie czasu pracy)
- znajomość systemu HACCP i wymagań dla środowiska ISO 9001,
- umiejętność podejmowania decyzji w sytuacjach kryzysowych,
- umiejętność budowania dobrego wizerunku organizacji poprzez aktywny udział w projektach, szkoleniach i budżetowaniu,
- umiejętność prowadzenia szkoleń w zakresie systemu HACCP , GMP i GHP.

Grupy

2 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
Magiczno zielarskie porady zdrowia
Magiczno zielarskie porady zdrowia
"Jeśli wybrałaś zioła, to one wybrały Ciebie - intuicja bezpiecznie Cię poprowadzi." W dawnych czasach medycyna i magia stanowiły jedność. Mądra kobieta znająca moce ziół pełniła ważną rolę w społe
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego
Zodiakalne lwy
Zodiakalne lwy
Zapraszam do grupy najlepsze i ... najskromniejsze zodiakalne lwy