Magdalena Janik

Biotechnolog żywności
Nysa, opolskie

Umiejętności

Microsoft Excel Microsoft Office Microsoft Word Obsługa klienta Prawo jazdy kat B praca w zespole ochrona środowiska Biotechnologia

Języki

angielski
biegły
hiszpański
podstawowy
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

ZPC OTMUCHÓW S.A.
Technolog
Ustalanie wymagań dla surowców, opakowań i materiałów pomocniczych,
projektowanie i wdrażanie nowych wyrobów.
Współuczestniczenie w opracowywaniu nowych rozwiązań technicznych i technologicznych.
Opracowywanie i kontrola przestrzeganie receptur, norm materiałowych i instrukcji technologicznych.
Nadzorowanie przebiegu procesów technologicznych, sporządzanie dokumentacji technologicznej.
Zapewnienie sprawnej komunikacji pomiędzy działami: jakość – produkcja - sprzedaż
Intersnack Poland Sp. z o.o.
Kontroler jakości
Kontrola jakości oraz dokumentacji jakościowej dostaw surowców i opakowań stosowanych w produkcji (np. folie, grys, pellet).
Kontrola jakości produkowanych produktów (chipsy, chrupki, prażynki), blokowanie produktów niezgodnych.
Kontrola czystości urządzeń produkcyjnych.
Sprawdzanie i kalibrowanie urządzeń kontrolno-pomiarowych.
Przeprowadzanie badań przechowalniczych (w celu ustalenia okresów minimalnej trwałości wyrobów).
ATMOTERM S.A.
Specjalista ds. Ochrony Środowiska, Specjalista ds. Organizacyjnych
Tworzenie umów, tworzenie rachunków, kontrola nad wypłatami, kontrola pracy pracowników. Stały kontakt z pracownikami.
Działania sprzedażowe.
Tworzenie wniosków o dofinansowanie dla Klienta (Urzędy Miasta) i wspieranie Klienta w kontaktach z instytucjami.
Tworzenie Programów Ochrony Powietrza dla Klienta (Urzędy Marszałkowskie).
Logo
Laborantka
Wratislavia-BIO
Kontrola jakości produktu wyjścowego pośredniego. Wystawiania świadectw jakości, wpółpraca z produkcją. Praca z systemem SAP.
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
magistrantka
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Wydział Nauk o Żywności Katedra Chemii
Enzymatyczne przekształcanie flawonoidów za pomocą enzymów pochodzących od roślin i mikroorganizmów. Analiza produktów reakcji z wykorzystaniem techniki HPLC oraz spektroskopii IR i 1HNMR
Logo
praktykantka
Polska Akademia Nauk Zakład Immunologii Chorób Zakaźnych Laboratorium Mikrobiologii Lekarskiej
Praca z koniugatami wysokocząsteczkowymi:
- przeprowadzanie dializy i liofilizacji,
- przeprowadzanie elektroforezy SDS-PAGE

Edukacja

Logo
biotechnologia żywności, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Logo
biotechnologia żywności, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Specjalizacje

Edukacja/Szkolenia
Uczelnie

Zainteresowania

Filmy i muzyka
Szaradziarstwo, czytanie książek
Śpiewanie, pisanie wierszy i książek
Siłownia, jazda na nartach, jazda na rowerze, jazda konna, pływanie, aerobik, wodny aerobik, nordic walking

Inne

Obsługa oprogramowania Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint) oraz programów: MestRec, ISIS Draw, ArcGIS. Znajomość systemu SAP.
Umiejętność szybkiego uczenia się
Prawo jazdy – kategoria B