Zbigniew Kusowski

RESTAURATOR, KUCHMISTRZ
Obszar całej Polski, zagranica

Języki

niemiecki
dobry
rosyjski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Właściciel
PASZTECIK Gastronomia Katering
Organizacja i prowadzenie produkcji pasztetów, pasztecików, garmażerki "pod auszpikiem", pierogów, form II-go dania, ze szczególnym uwzględnieniem mięs z dziczyzny, baraniny, jagnięciny, cielęciny i ryb słodkowodnych.
Sfinks Polska S.A.
konsultant, szef kuchni, zaopatrzenie, gospodarka magazynowa, kalkulacje dań
Opracowanie i wdrożenie pilotażowego menu na zlecenie sieci Chłopskie Jadło.
Nadzór inwestorski, organizacja (wyposażenie sprzętowe, surowcowe, organizacja i zarządzanie zasobami ludzkimi, wdrożenie własnego menu, instruktaż na poziomie szefa kuchni - produkcja) restauracji Chłopskie Jadło w Poznaniu, ul. Kantaka
Logo
Właściciel, szef kuchni, zaopatrzeniowiec, magazynier.
Restauracja "CLUB ELITE" Poznań
Prowadzenie restauracji - działalność gospodarcza - wszystkie działy z wyłączeniem spraw pracowniczych. Zaopatrzenie, gospodarka magazynowa, wdrażanie menu autorskiego, instruktaż na poziomie szefa kuchni, organizacja i realizacja przyjęć okolicznościowych do 100 osób, instruktaż dla serwisu obsługi sali.
Logo
ajent Gastronomicznej Spółdzielni Spożywców w Poznaniu
Bistro "GRISZA" Poznań
Prowadzenie bistra: zaopotrzenie surowcowe, organizacja pracy z produkcją włącznie na poziomie szefa kuchni, opracowanie i wdrażanie menu, , rozliczenia kelnerskie, karty kalkulacyjne, rozliczenia dekadowe przychodów - rozchodów, nadzór sali i kelnerów, sprawy osobowe i administracyjne.

Szkolenia i kursy

Kurs mistrzowski w zawodzie kucharz w Państwowym Zakładzie Szkolenia Zawodowego w Poznaniu 1984 r.

Edukacja

Logo
Pedagog muzyk, magisterskie
PWSM

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

kulinaria: zabytkowy sprzęt gastronomiczny, książki kucharskie wydane przed 1950 rokiem, gotowanie dań
z przepisów starych książek kucharskich, ze szczególnym uwzględnieniem naturalnych i ekologicznych surowców.

Organizacje

nie uczestnicze

Inne

Zbieram i realizuję przepisy i "receptury" od osób gotujących wg.przekazów ustnych,najczęściej wielopokoleniowych, lub w formie odręcznych zapisków. Możliwe do realizacji przepisy wykorzystuję, wdrażając do celów handlowych.

Grupy

5 wszystkich wypowiedzi
1 plus
Food Excellent
Food Excellent
Naszą misją jest tworzenie rozwiązań cateringowych dopasowanych do indywidualnych potrzeb naszych klientów. Zaspokajamy potrzeby wszędzie tam, gdzie wymaga tego ludzka aktywność.
Hotelarze i Gastronomowie
Hotelarze i Gastronomowie
Szukasz stażystów do swojego Hotelu lub Restauracji? Zapraszamy na www.work-and-fun.com
Nieruchomości i Inwestycje
Nieruchomości i Inwestycje
Nieruchomości, inwestycje, oferty nieruchomości, działki budowlane, grunty, działki inwestycyjne, najlepsze oferty z całej Polski, inwestycje w nieruchomości, dla wszystkich poszukujących atrakcyjnych
Od kuchni
Od kuchni
Gotowanie dla amatorów i pasjonatów. Kuchnia dla początkujących i poszukujących. Jedzenie dla fanu i dla fanów :)
Restauracja i Restauratorzy
Restauracja i Restauratorzy
Dla wszystkich których istotną część w życiu stanowi dobra kuchnia.