Szymon Otomański

Regionalny Specjalista ds. Relacji Partnerskich
Łódź, łódzkie

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

VanityStyle Sp z o.o.
Regionalny Specjalista ds. Relacji Partnerskich
- Utrzymywanie pozytywnych relacji oraz pozyskiwanie nowych Partnerów Biznesowych, w celu rozszerzenia sieci placówek sportowych akceptujących karty;
- Ustalanie aktualnych warunków współpracy z Partnerami poprzez negocjację warunków finansowych oraz bieżącą kontrolę rentowności produktu;
- Nadzorowanie wypełniania postanowień umowy współpracy przez Partnerów na terenie województw łódzkiego, wielkopolskiego, lubuskiego i zachodniopomorskiego;
- Monitorowanie wykorzystania środków marketingowych w obiektach sportowych;
- Przygotowywanie i przeprowadzanie szkoleń produktowych;
- Wprowadzanie dokumentacji oraz danych do systemu informatycznego;
- Cotygodniowe raportowanie rezultatów dotyczących Bazy Partnerów.
Centrum Obsługi Przedsiębiorcy
Podinspektor
- Nadzorowanie realizacji przez beneficjentów postanowień umowy o dofinansowanie;
- Weryfikacja wniosków o płatność pod względem spełnienia wymogów formalnych, merytorycznych i finansowych, w tym kwalifikowalności oraz zatwierdzanie i poświadczanie poniesionych wydatków;
- Sporządzanie poświadczeń i deklaracji wydatków;
- Nadzór nad realizacją postanowień umów o dofinansowanie projektu;
- Odzyskiwanie środków przekazanych na finansowanie projektu, które zostały wykorzystane niezgodnie z przeznaczeniem lub naruszeniem procedur;
- Prowadzenie procesu windykacji środków od beneficjentów;
- Wprowadzanie danych do systemu informatycznego zgodnie z nadanymi uprawnieniami;
- Opracowywanie nowych procedur i aktualizacja istniejących;
- Monitorowanie wykorzystania alokacji środków w zakresie wdrażanej części Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego.
Burger King Poland S.A.
Kierownik restauracji
- Zwiększenie przychodu oraz zysku restauracji o ok. 30%;
- Wstrzymanie i zminimalizowanie rotacji pracowników restauracji;
- Pełnienie funkcji Trenera Szkoleniowego w restauracji szkolącej nowych managerów oraz Asesora w procesie Assessment/Development Center;
- Tworzenie narzędzi operacyjnych ułatwiających pracę oraz raportowanie;
- Zoptymalizowanie kosztów funkcjonowania restauracji poprzez wprowadzenie praktycznych rozwiązań i poszukiwanie korzystniejszych dostawców;
- Rekrutacja, selekcja, utrzymanie, motywowanie i zarządzanie 20 osobowym zespołem pracowników;
- Układanie grafików czasu pracy i planów urlopowych załogi;
- Układanie tygodniowych oraz miesięcznych planów sprzedaży;
- Pełnienie obowiązków Kierownika Regionalnego podczas urlopów i nieobecności przełożonego;
- Prowadzenie restauracji szkoleniowej w Łodzi, Warszawie oraz Lublinie.
Logo
Kierownik Zmiany
Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.
- Dbanie o optymalną dostępność towaru w restauracji poprzez regularne zamówienia;
- Zarządzanie 5-8 osobowym zespołem podczas prowadzenia zmiany;
- Budowanie zespołu – motywowanie i docenianie;
- Kontrolowanie i zarządzanie wydajnością i kosztami personalnymi;
- Nadzorowanie procedur finansowych i dokonywanie rozliczeń pieniężnych ;
- Sporządzanie dziennych i tygodniowych planów produkcji;
- Codzienne raportowanie sprzedaży i kosztów do Kierownika Regionalnego.
Lidl Polska
Zastępca kierownika sklepu
- Zarządzanie sklepem pod nieobecność Kierownika Sklepu;
- Dbanie o optymalną dostępność towaru w sklepie poprzez regularne zamówienia;
- Szkolenie stanowiskowe oraz motywowanie pracowników;
- Przygotowanie oraz przeprowadzanie okresowych inwentaryzacji;
- Kontrola i zarządzanie wydajnością i kosztami personalnymi;
- Zarządzanie 50 osobowym zespołem pracowników;
- Układanie grafików czasu pracy i planów urlopowych załogi;
- Organizowanie oraz przeprowadzanie inwentaryzacji;
- Cotygodniowe raportowanie do Kierownika Regionalnego.
AmRest Holdings SE
Zastępca Kierownika Restauracji
- Zarządzanie restauracją pod nieobecność Kierownika Restauracji;
- Odpowiedzialność za kategorię związaną z kosztami pracy;
- Rekrutacja, selekcja, utrzymanie i motywowanie pracowników;
- Zarządzanie 30 osobowym zespołem pracowników;
- Układanie grafików czasu pracy i planów urlopowych załogi;
- Administrowanie dokumentacją personalną pracowników;
- Organizowanie szkoleń wewnętrznych dla pracowników;
- Sporządzanie półrocznych ocen pracy każdego pracownika;
- Układanie tygodniowych planów sprzedaży;
- Cotygodniowe raportowanie do Kierownika Regionalnego.
AmRest Holdings SE
Kierownik Zmiany
- Odpowiedzialność za kategorię kosztową związaną z funkcjonalnością;
- Zarządzanie 6-8 osobowym zespołem podczas prowadzenia zmiany;
- Budowanie zespołu – motywowanie i docenianie;
- Comiesięczne raportowanie do Kierownika Regionalnego.
Dodatkowo:
- Prowadzenie nadzoru nad remontem kapitalnym restauracji;
- Pełniący obowiązki Zastępcy Kierownika Restauracji (02.2011 – 09.2011).
Logo
Pomoc w prowadzeniu firmy rodzinnej
Zakład Budowlany Blacharsko-Dekarski Andrzej Otomański
- Poznanie tajników zarządzania i kierowania firmą;
- Administrowanie dokumentacją personalną pracowników;
- Przygotowywanie wstępnych ofert handlowych;
- Prowadzenie dokumentacji i rozliczeń z ZUS, US oraz kontrahentami.

Szkolenia i kursy

- Akademia Finansów XXI wieku

Edukacja

Logo
Finanse i rachunkowość; Specjalność: Instytucje i produkty finansowe, magisterskie
Uniwersytet Łódzki
Logo
Finanse i rachunkowość; Specjalność: Bankowość, licencjackie
Uniwersytet Łódzki

Specjalizacje

Administracja biurowa
Zarządzanie biurem i administracja
Finanse/Ekonomia
Zarządzanie finansami
Transport/Spedycja
Zarządzanie transportem/spedycją

Zainteresowania

- Film – komedia, sensacja
- Muzyka – pop, rock
- Czynne uprawianie sportów – pływanie, kolarstwo, siłownia
- Motoryzacja i transport
- Polityka i inwestycje gospodarcze

Grupy

Uniwersytet Łódzki
Uniwersytet Łódzki
Uniwersytet Łódzki powstał 24 maja 1945 roku jako kontynuator dorobku wcześniejszych instytucji działających w okresie międzywojennym w Łodzi. Obecnie jest jedną z największych polskich uczelni.