Sławomir Gierka

Audytor IFS/BRC
Suchy Las, wielkopolskie

Umiejętności

Testy funkcjonalne JIRA Microsoft Office Microsoft Word Oracle Project Management Scrum Automatyzacja testów Test Case'y

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Auditor wiodący standardów IFS/BRCGS/MSC/ASC
Global Quality
Przeprowadzanie audytów certyfikujących w standardach IFS/BRCGS/MSC/ASC/ISO 9001/ISO22000
Piotr i Paweł
Z-ca kierownika Działu Jakości
•walidacja etykiet pod kątem zgodności znakowania z obowiązującym prawem żywnościowym
•monitorowanie i wdrażanie produktów marki własnej
•audyty wewnętrzne i dostawców
•przeprowadzanie testów sensorycznych i zlecanie badań laboratoryjnych
•przeprowadzanie szkoleń wewnętrznych min. dotyczących znakowania owoców i warzyw oraz HACCP
•kontrola zachowanie standardów w placówkach sieci
•samodzielność w realizacji powierzonych zadań
zarządzanie grupą 11 pracowników
Jeronimo Martins Polska S.A.
Specjalista ds. Jakości
•kierowanie zespołem pracowników (4 osoby)
•kontrola jakości pod kątem spełnienia określonych standardów jakościowych
•wdrażanie systemu HACCP
•przeprowadzanie testów sensorycznych i zlecanie badań laboratoryjnych
•audyty wewnętrzne oraz dostawców
•przeprowadzanie szkoleń wewnętrznych
Logo
mistrz zmianowy
Słodownia Pneumatyczna OPTIMA Sp. z o.o., Poznań
•kierowanie zespołem pracowników
•pobieranie prób do analizy laboratoryjnej
•kontrola i nadzór przebiegu procesu produkcyjnego
Rejonowa Stacja Pogotowia Ratunkowego w Poznaniu
sanitariusz
udzielanie pierwszej pomocy

Szkolenia i kursy

•16-20 grudnia 2013 r. Certyfikat Audytor wiodący Zintegrowanego Systemu Zarządzania wg PN-EN ISO 9001:2009, 14001:2004 oraz PN-EN 18001:2004
•24-25 sierpnia 2011 r. Certyfikat ukończenia szkolenia "Sprawdzenie wrażliwości sensorycznej kandydatów do zespołu oceniającego" wydany przez Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
•21 – 23.11.2009 r. Pełnomocnik i audytor Wewnętrzny systemu ISO 22000:2005
•10.02.2007 r. Certyfikat Asystenta Systemu Zarządzania Jakością (PCBC)
•27.02.2007 r. Zaświadczenie uczestnictwa w szkoleniu „Technolog jako w pełni świadomy twórca smacznych, zdrowych i poszukiwanych wyrobów mięsnych (NetCom)
•31-31.03.2006 r. Zaświadczenie ze szkolenia z „Analizy sensorycznej” (J.S.H. Laboraturium sp. zo.o. Gdynia
•29.11.2005 r.Świadectwo ukończenia konsultacji „Zasady GHP/GMP/HACCP (Silker sp. zo.o.)
•30.11.2005 r. Świadectwo ukończenia konsultacji „ Podstawy prowadzenia auditów” (Silker sp. zo.o.)
•11.07.2005 r. Kontynuacja 02.2010 Zaświadczenie o wpisie do rejestru rzeczoznawców upoważniony do ustalania klas jakości owoców i warzyw świeżych (IJHARS)

Edukacja

Logo
Zarządzanie Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, studia podyplomowe
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Logo
Technologia Żywności, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Specjalizacje

Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

Płetwonurkowanie (pierwszy stopień CMAS)
Wędkarstwo (głównie spining)
Winiarstwo

Inne

Biegła obsługa komputera (pakiet MS Office, Internet, Lotus Notes, podstawy SAP,)
Prawo jazdy kat. A, B

Grupy

Auditorzy Systemów Zarządzania
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.