Sławomir Czopek

Kierownik Działu Obsługi, POL-NIL. S.A.

Języki

rosyjski
dobry
angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Pol-Nil S.A.
Kierownik Działu Obsługi
zapewnienie zaopatrzenia przedsiębiorstwa w zasoby niezbędne do realizacji postawionych przed nim zadań, opracowywanie i negocjowanie warunków umów z dostawcami towarów i usług, tworzenie budżetu dla działu oraz kontrola jego realizacji, nadzór nad funkcjonowaniem systemu zarządzania jakością w komórce organizacyjnej
Pol-Nil S.A.
Pełnomocnik Zarządu ds. Budowy Systemu Zarządzania Jakością
wdrożenie w przedsiębiorstwie systemu zarządzania jakością zgodnego z normą ISO 9001:2000, monitorowanie systemu oraz przedstawianie Zarządowi sprawozdań z jego funkcjonowania, współpraca ze stronami zewnętrznymi w sprawach dotyczących systemu zarządzania jakością
Pol-Nil S.A.
Kierownik Działu Logistyki od VII 1997, Kierownik Działu Spedycji
obsługa celna przedsiębiorstwa, współpraca z agencjami celnymi oraz dostawcami usług transportowych i logistycznych, gospodarowanie samochodami służbowymi
Logo
Specjalista
Pośrednictwo Handlowe Sławomir Kowalski
obsługa celna przedsiębiorstwa, uzyskiwanie zezwoleń na dopuszczenie do obrotu artykułów spożywczych i przemysłowych pochodzących z importu, sporządzanie kalkulacji cenowych
Logo
Szef Produkcji od V 1988, Kierownik Zmianowy od II 1988
Przedsiębiorstwo Zagraniczne „COMINDEX”
planowanie, organizowanie i nadzorowanie procesu produkcji, rozliczanie wydziałów produkcyjnych z wykonania zadań, kontrolowanie bieżących kosztów produkcji
Logo
Kierownik Działu Zasobów i Zaopatrzenia Surowcowego
Zakłady Mięsne „Żerań”
bilansowanie i zabezpieczenie potrzeb surowcowych zakładu, opracowywanie umów z dostawcami surowców oraz kontrola realizacji postanowień w nich zawartych, odbiór ilościowo - jakościowy towarów przyjmowanych i wydawanych z chłodni, prowadzenie ewidencji i rozliczeń magazynowych
Logo
Inspektor kontroli od IV 1984, Mł. inspektor kontroli od VIII 1981, Stażysta od V 1981
Okręgowy Inspektorat Państwowej Inspekcji Handlowej w m.st. Warszawie - Wydział Inspekcji Gastronomi
badanie akt, dokumentów, ewidencji i informacji objętych zakresem kontroli, zabezpieczenie zebranych dowodów, dokonywanie oględzin, przesłuchiwanie w charakterze strony, świadka lub biegłego, postępowanie poinspekcyjne

Szkolenia i kursy

III 2003 - „Realizacja projektów” - Biuro Współpracy z Zagranicą Krajowej Izby Gospodarczej
II 2003 - „Procesowe podejście do zarządzania jakością na bazie normy EN ISO 9001:2000” - TÜV Nord Polska
VII 2002 - „Budowa i utrzymanie systemu zarządzania jakością w laboratorium” - PCBC
VI i IX 2000 - świadectwo ukończenia szkolenia „Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością w firmie” potwierdzające merytoryczne przygotowanie do pełnienia funkcji pełnomocnika zarządu ds. systemów jakości - TÜV Nord Polska

Edukacja

Logo
Wydział Technologii Żywności, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Finanse/Ekonomia
Inne

Zainteresowania

biblistyka

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.