Umiejętności
Chemia analityczna
Biotechnologia
GMP
HACCP
Laboratorium
Lean Management
Lean Manufacturing
Mikrobiologia
Optymalizacja procesów
Zarządzanie jakością
Zarządzanie projektami
FMCG brand and product management
MS Office (Words, Excel, Outlook, PowerPoint)
znakowanie żywności
Języki
angielski
biegły
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds Badań i Rozwoju
- Zarządzanie projektami badawczo-rozwojowymi dla kluczowego klienta przedsiębiorstwa,
- Opracowywanie nowych, innowacyjnych produktów z kategorii produktów instant z wykorzystaniem nowych technologii i materiałów opakowaniowych,
- Optymalizacja procesu produkcyjnego makaronu instant i mieszanek przyprawowych,
- Pozyskiwanie nowych dostawców dla surowców niezbędnych do wdrażania nowych produktów, lub usprawniania produktów już istniejących,
- Audytowanie nowych dostawców pod kątem spełniania wymogów jakościowych,
- Nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu technologicznego, prowadzenie niezbędnej dokumentacji technologicznej,
- Przygotowywanie deklaracji żywieniowych na opakowania wyrobów gotowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa Unii Europejskiej.
- Opracowywanie nowych, innowacyjnych produktów z kategorii produktów instant z wykorzystaniem nowych technologii i materiałów opakowaniowych,
- Optymalizacja procesu produkcyjnego makaronu instant i mieszanek przyprawowych,
- Pozyskiwanie nowych dostawców dla surowców niezbędnych do wdrażania nowych produktów, lub usprawniania produktów już istniejących,
- Audytowanie nowych dostawców pod kątem spełniania wymogów jakościowych,
- Nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu technologicznego, prowadzenie niezbędnej dokumentacji technologicznej,
- Przygotowywanie deklaracji żywieniowych na opakowania wyrobów gotowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa Unii Europejskiej.
Technolog
ZPC Milanówek
- Zarządzanie działem technicznym ,
- Opracowywanie nowych, innowacyjnych produktów z kategorii karmelków, z wykorzystaniem nowej, automatycznej linii technologicznej.
- Optymalizacja pracy działu produkcyjnego, nadzór nad wykonywaniem norm produkcyjnych,
- Nadzór nad prawidłowym działaniem systemu IFS 6.0 i HACCP, przeprowadzanie audytów wewnętrznych, sporządzanie niezbędnej dokumentacji,
- Kontrola jakości surowców, opakowań i wyrobu gotowego,
- Nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu technologicznego, prowadzenie niezbędnej dokumentacji technologicznej,
- Opracowywanie nowych, innowacyjnych produktów z kategorii karmelków, z wykorzystaniem nowej, automatycznej linii technologicznej.
- Optymalizacja pracy działu produkcyjnego, nadzór nad wykonywaniem norm produkcyjnych,
- Nadzór nad prawidłowym działaniem systemu IFS 6.0 i HACCP, przeprowadzanie audytów wewnętrznych, sporządzanie niezbędnej dokumentacji,
- Kontrola jakości surowców, opakowań i wyrobu gotowego,
- Nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu technologicznego, prowadzenie niezbędnej dokumentacji technologicznej,
Referent ds Produkcji (Dział R&D)
- nadzór nad procesem rektyfikacji spirytusu surowego,
- przygotowywanie maceratów owocowych oraz ich destylacja,
- przygotowywanie niezbędnej dokumentacji technologicznej,
- optymalizacja pracy nowego działu produkcyjnego,
- kontrola procesu zestawiania wódek czystych i gatunkowych,
- nadzór nad procesem rozlewu wódki i dotrzymaniem norm produkcyjnych,
- analiza laboratoryjna otrzymanych zestawów wódek,
- kontrola jakości surowców, opakowań i wyrobu gotowego,
- prowadzenie linii rozlewniczej jako brygadzista,
- przygotowanie projektu logistycznego, mającego na celu optymalizację dostaw komponentów do produkcji wódki,
- przygotowywanie maceratów owocowych oraz ich destylacja,
- przygotowywanie niezbędnej dokumentacji technologicznej,
- optymalizacja pracy nowego działu produkcyjnego,
- kontrola procesu zestawiania wódek czystych i gatunkowych,
- nadzór nad procesem rozlewu wódki i dotrzymaniem norm produkcyjnych,
- analiza laboratoryjna otrzymanych zestawów wódek,
- kontrola jakości surowców, opakowań i wyrobu gotowego,
- prowadzenie linii rozlewniczej jako brygadzista,
- przygotowanie projektu logistycznego, mającego na celu optymalizację dostaw komponentów do produkcji wódki,
Praktykant
- przeprowadzanie procesów warzenia, zacierania, filtracji i pasteryzacji piwa,
- kontrola jakości surowców, opakowań i wyrobu gotowego,
- kontrola jakości surowców, opakowań i wyrobu gotowego,
Szkolenia i kursy
Szkolenie : Znakowanie żywności. Interpretacja przepisów prawnych.
Certyfikaty Lean Manufacturing:
- Metoda SOS/WES,
- Metoda SMED,
- Metoda KANBAN
- Metoda 5S w procesach
- Metoda Problem solving
- Metoda Chacku-Chacku
- Metoda Push-Pull oraz VSM
- Lean Leadership
Certyfikaty Lean Manufacturing:
- Metoda SOS/WES,
- Metoda SMED,
- Metoda KANBAN
- Metoda 5S w procesach
- Metoda Problem solving
- Metoda Chacku-Chacku
- Metoda Push-Pull oraz VSM
- Lean Leadership
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Badania i rozwój
Inne
Badania i rozwój
Zarządzanie badaniami i rozwojem