Piotr Telec

Piotr Telec

Technolog, Drink Food Sp. z o. o.
Tychy, śląskie

Umiejętności

Chemistry HPLC Laboratorium chemia analityczna Inżynieria Chemiczna

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Technolog
Drink Food Sp. z o. o.
Planowanie procesów mycia i dezynfekcji,
Nadzór nad statusem wyrobu gotowego,
Analiza fizykochemiczna wyrobu gotowego,
Kontrola procesu produkcyjnego,
Wykonywanie posiewów mikrobiologicznych napoju oraz wody technologicznej,
Przygotowywanie prób laboratoryjnych nowych produktów,
Kontrola materiałów opakowaniowych, surowca oraz dodatków,
Kalibracja urządzeń pomiarowych.
Logo
Technolog
Drink Food Sp. z o. o.
Planowanie procesów mycia i dezynfekcji,
Nadzór nad statusem wyrobu gotowego,
Analiza fizykochemiczna wyrobu gotowego,
Kontrola procesu produkcyjnego,
Wykonywanie posiewów mikrobiologicznych napoju oraz wody technologicznej,
Przygotowywanie prób laboratoryjnych nowych produktów,
Kontrola materiałów opakowaniowych, surowca oraz dodatków,
Kalibracja urządzeń pomiarowych.
Logo
Laborant
Drink Food Sp. z o. o.
Analiza fizykochemiczna wyrobu gotowego,
Kontrola procesu produkcyjnego,
Wykonywanie posiewów mikrobiologicznych napoju oraz wody technologicznej,
Przygotowywanie prób laboratoryjnych nowych produktów,
Kontrola materiałów opakowaniowych, surowca oraz dodatków,
Kalibracja urządzeń pomiarowych.
Hilton Foods Ltd.
kontoler jakości
Zapewnienie zgodności prowadzonych operacji,
Monitoring, weryfikacja poprawności działania oraz prowadzenie zapisów z kontroli krytycznych punktów kontroli i punktów kontrolnych zgodnie z programem HACCP,
Prowadzenie kontroli procesu produkcyjnego,
Pobieranie wymazów mikrobiologicznych oraz ich odczyty,
Kontrola surowca,
Przygotowywanie raportu dziennego,
Prowadzenie kontroli przedprodukcyjnej zakończonej dopuszczeniem hali produkcyjnej do produkcji,
Nadzór nad niezgodnościami,
Nadzór nad przyjęciem przypraw i dodatków, przygotowanie dokumentacji, kontrola dokumentacji dostarczonej przez dostawcę, w razie potrzeby kontakt z dostawcą,
Pobieranie prób wyrobu gotowego,
Kontrola materiałów opakowaniowych,
Kompania Piwowarska S.A.
Laborant
Analizy fizykochemiczne wyrobu gotowego oraz nafiltrowanego piwa,
Kalibracja urządzeń pomiarowych,
Ocena pakowania wyrobu gotowego,
Analiza reklamacji,
Dokumentacja wyników analiz w systemie SAP,
Praca w środowisku Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością.

Edukacja

Logo
Biotechnologia Stosowana, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Biotechnologia Stosowana, inżynierskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Chemia przemysłowa
Badania i rozwój
Inne
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.