Piotr Gierkowski

Mgr Hotelarstwa Gastronomii i Turystyki o specjalności Gatronomia żywienia zbiorowego
Grodzisk Mazowiecki, mazowieckie

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Warsaw Marriott Hotel
Executive Sous Chef
Logo
Executive CHef
Pam Pam Restauracja
Logo
Executive Sous Chef
Pam Pam Restauracja
Restauracja Amber Room
Executive Sous Chef
-Przygotowywanie produktów żywnościowych na linii produkcyjnej i ich jakości, praca A'la Carte oraz menu degustacyjnego
-Organizowanie i kontrola pracy sekcji dodatków na kuchni gorącej zgodnie z zasadami BHP i systemu HACCP
-Wdrażanie nowych dań do karty menu
- Szkolenia pracowników
- Uczestnictwo w różnych projektach np, Festiwal Transatlantyk
Restauracja Amber Room
Junior Sous Chef
-Przygotowywanie produktów żywnościowych na linii produkcyjnej i ich jakości, praca A'la Carte oraz menu degustacyjnego
-Organizowanie i kontrola pracy sekcji dodatków na kuchni gorącej zgodnie z zasadami BHP i systemu HACCP
-Wdrażanie nowych dań do karty menu
Restauracja Amber Room
chef de partie
-Przygotowywanie produktów żywnościowych na linii produkcyjnej i ich jakości, praca A'la Carte oraz menu degustacyjnego
-Organizowanie i kontrola pracy sekcji dodatków na kuchni gorącej zgodnie z zasadami BHP i systemu HACCP
-Wdrażanie nowych dań do karty menu
Logo
demi chef
Klubokawiarnia Soft Caffe
-Przygotowywanie produktów żywnościowych na lini produkcyjnej i ich jakości, praca A'la Carte

-Przygotowywanie bufetów lunchowych, dinnerowych, bankietów, imprez okolicznościowych

-Wdrażanie systemu HACCP
Courtyard by Marriott
demi chef
-Kontrola jakości i przygotowywanie produktów żywnościowych na lini produkcyjnej, praca A'la Carte

-Przygotowywanie bufetów lunchowych, dinnerowych, bankietów, imprez okolicznościowych zgodnie z zasadami i standardami korporacji Marriott

-Wdrażanie i polepszanie jakości potraw według standartów korporacji Marriott

-Organizacja pracy na poszczególnych działach, z zasadami BHP i systemu HACCP
Logo
Kelner
Pizzeria Grill Bar "Tajemniczy Ogród"

Szkolenia i kursy

Umiejętności nabyte w toku studiów:

-Znajomość funkcjonowania przedsiębiorstw w hotelarstwie i turystyce

-Organizacja i zarządzanie przedsiębiorstwami w hotelarstwie i turystyce

-Wypoasażenie i projektowanie technologiczne przedsiębiorstw turystycznych i gastronomicznych

-Znajomość zasad prawidłowego żywienia człowieka i wpływu żywności funkcjonalnej na zdrowie człowieka

-Prawo jazdy Kat.B

Edukacja

Logo
Turystyka, Hotelarstwo i Gastronomia, magisterskie
Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie
Logo
Turystyka, Hotelarstwo i Gastronomia, licencjackie
Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie

Zainteresowania

-Plastyka
-Sport, kulturystka
-Muzyka (klubowa, jazz, klasyczna)

Mocne strony:
- szybkość w podejmowaniu decyzji
- dyspozycyjność
- umiejętność pracy w zespole
- samodzielność, skrupulatność, punktualność
- odporność na stres

Grupy

Hotel & Hotelarze
Hotel & Hotelarze
To miejsce spotkań wszystkich których istotną część w życiu stanowi praca w Hotelu. Zaproś znajomych.
Hotelarze
Hotelarze
Zapraszam wszystkich dla których hotelarstwo jest pasją. Zaprasza http://www.radosnyhotelarz.pl